第41页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
一、在“动物——人类的奇妙拍档”活动中,Alice 复述了课本中的故事。请阅读课本第 85、86 页的文章,完成相应的任务。
任务一:请用文章中出现的单词或短语填空。
In 1862,on a ship in the Atlantic Ocean,the captain faced 1. ______ ______ fog he had ever seen. The ship's engine stopped 2. ______, and they were over 330 kilometers from 3. ______, needing help. The captain wrote a message for help and tied the note to Big Blue,a homing pigeon,but it 4. ______ right away. Then,a smaller and younger pigeon named Arny flew away successfully,covering about 340 kilometers through fog and 5. ______ for more than four hours,and sent the message to Billy. 6. ______ Arny,people sent help to the ship,and the captain thought Arny was 7. ______ bird.
任务二:请根据文章内容从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
8. How did the captain probably feel after Arny flew away? ( )
A. Worried.
B. Hopeful.
C. Bored.
D. Surprised.
9. What does the underlined words "a homing pigeon" mean in the passage? ( )
A. The pigeon that likes staying at home.
B. The pigeon that is good at flying fast.
C. The pigeon that can find its way back.
D. The pigeon that lives in the Atlantic Ocean.
任务一:请用文章中出现的单词或短语填空。
In 1862,on a ship in the Atlantic Ocean,the captain faced 1. ______ ______ fog he had ever seen. The ship's engine stopped 2. ______, and they were over 330 kilometers from 3. ______, needing help. The captain wrote a message for help and tied the note to Big Blue,a homing pigeon,but it 4. ______ right away. Then,a smaller and younger pigeon named Arny flew away successfully,covering about 340 kilometers through fog and 5. ______ for more than four hours,and sent the message to Billy. 6. ______ Arny,people sent help to the ship,and the captain thought Arny was 7. ______ bird.
任务二:请根据文章内容从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
8. How did the captain probably feel after Arny flew away? ( )
A. Worried.
B. Hopeful.
C. Bored.
D. Surprised.
9. What does the underlined words "a homing pigeon" mean in the passage? ( )
A. The pigeon that likes staying at home.
B. The pigeon that is good at flying fast.
C. The pigeon that can find its way back.
D. The pigeon that lives in the Atlantic Ocean.
答案:
【解析】:
任务一主要考查了阅读填空能力,需要从文章中找到相关的单词或短语填入空白处。任务二则是阅读理解选择题,需要根据文章内容选择最佳选项。
对于任务一,需要仔细阅读文章,找到与空白处相关的描述,然后选择最恰当的单词或短语填入。
对于任务二的选择题,需要理解文章的内容,然后根据文章中的描述和常识来判断每个选项的正确性。
【答案】:
任务一:
1. the thickest
2. suddenly
3. land
4. didn't work
5. flying
6. Thanks to
7. the bravest
任务二:
8. B(在Arny成功飞走送信后,船长很可能会感到有希望,因此B选项“Hopeful”最为恰当。)
9. C(“a homing pigeon”指的是能够找到回家的路的鸽子,因此C选项“The pigeon that can find its way back”最为准确。)
任务一主要考查了阅读填空能力,需要从文章中找到相关的单词或短语填入空白处。任务二则是阅读理解选择题,需要根据文章内容选择最佳选项。
对于任务一,需要仔细阅读文章,找到与空白处相关的描述,然后选择最恰当的单词或短语填入。
对于任务二的选择题,需要理解文章的内容,然后根据文章中的描述和常识来判断每个选项的正确性。
【答案】:
任务一:
1. the thickest
2. suddenly
3. land
4. didn't work
5. flying
6. Thanks to
7. the bravest
任务二:
8. B(在Arny成功飞走送信后,船长很可能会感到有希望,因此B选项“Hopeful”最为恰当。)
9. C(“a homing pigeon”指的是能够找到回家的路的鸽子,因此C选项“The pigeon that can find its way back”最为准确。)
二、活动中,Jack 分享了一则感人的故事。请阅读短文,根据短文内容从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
On 4 February,2025,a white horse got popular on the internet.
At about 1:50 p.m.,a man fell into the Hanjiang River in Xiantao(a city in Hubei) by accident. Up and down,he struggled(挣扎) in the cold river. His daughter,who was not able to swim either,jumped into the river to save her father. But she was also caught in the river. Just at this moment,a man called Yi Libai came over quickly on a white horse. With a flick of the reins(抖动缰绳),Yi rode the horse into the river. The horse quickly swam to the father and his daughter. Soon,Yi pulled the pair to safety with another two men.
When asked what made him jump into the river,"I didn't think about anything else but just saving a life," Yi said to the reporter. He explained that horses could swim faster than humans and his horse was very clever. It could understand what he wanted to do.
Unluckily,the white horse got a high fever(发热) the next morning. A lot of animal doctors helped the white horse. But things got even worse in the next few days. It became blind and died on 11th February.
The government(政府) decided to build a statue(雕像) of a white horse along the Hanjiang River. They want more people to remember the white horse because it saved lives bravely(勇敢地).
1. What can we infer from Paragraph 2? ( )
A. Yi Libai saved the father alone.
B. Yi Libai swam faster than the horse.
C. The father fell into the river when fishing.
D. Both the father and his daughter could not swim.
2. What does the underlined word "him" in Paragraph 3 refer to? ( )
A. Yi Libai.
B. The reporter.
C. The white horse.
D. The man falling into the river.
3. Why did the government decide to build a white horse statue? ( )
A. To thank Yi Libai.
B. To remember the white horse.
C. To make the river more beautiful.
D. To ask people to protect animals.
4. What would be the best title for the passage? ( )
A. A Brave White Horse.
B. Yi Libai and His Horse.
C. A Statue of a White Dog.
D. An Accident along the Hanjiang River.
On 4 February,2025,a white horse got popular on the internet.
At about 1:50 p.m.,a man fell into the Hanjiang River in Xiantao(a city in Hubei) by accident. Up and down,he struggled(挣扎) in the cold river. His daughter,who was not able to swim either,jumped into the river to save her father. But she was also caught in the river. Just at this moment,a man called Yi Libai came over quickly on a white horse. With a flick of the reins(抖动缰绳),Yi rode the horse into the river. The horse quickly swam to the father and his daughter. Soon,Yi pulled the pair to safety with another two men.
When asked what made him jump into the river,"I didn't think about anything else but just saving a life," Yi said to the reporter. He explained that horses could swim faster than humans and his horse was very clever. It could understand what he wanted to do.
Unluckily,the white horse got a high fever(发热) the next morning. A lot of animal doctors helped the white horse. But things got even worse in the next few days. It became blind and died on 11th February.
The government(政府) decided to build a statue(雕像) of a white horse along the Hanjiang River. They want more people to remember the white horse because it saved lives bravely(勇敢地).
1. What can we infer from Paragraph 2? ( )
A. Yi Libai saved the father alone.
B. Yi Libai swam faster than the horse.
C. The father fell into the river when fishing.
D. Both the father and his daughter could not swim.
2. What does the underlined word "him" in Paragraph 3 refer to? ( )
A. Yi Libai.
B. The reporter.
C. The white horse.
D. The man falling into the river.
3. Why did the government decide to build a white horse statue? ( )
A. To thank Yi Libai.
B. To remember the white horse.
C. To make the river more beautiful.
D. To ask people to protect animals.
4. What would be the best title for the passage? ( )
A. A Brave White Horse.
B. Yi Libai and His Horse.
C. A Statue of a White Dog.
D. An Accident along the Hanjiang River.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和推理能力。题目给出了一个关于白马救人的感人故事,并要求学生根据故事内容选择最佳选项。
1. 第一题要求推断第二段的内容。需要理解并分析第二段中描述的情境,特别是关于Yi Libai、白马、父亲和女儿的关系以及他们的行为。
2. 第二题要求识别第三段中“him”的指代对象。这需要理解上下文,特别是Yi Libai的言论和解释。
3. 第三题询问政府决定建造白马雕像的原因。这需要理解文章的主旨,特别是关于白马勇敢救人的行为以及政府对此的反应。
4. 第四题要求选择文章的最佳标题。这需要全面理解文章内容,并概括出文章的主题。
【答案】:
1. D
在第二段中明确提到,父亲和女儿都不会游泳,女儿跳入河中救父亲但也被困。随后,Yi Libai骑着白马赶到并救下了他们。因此,可以推断出D选项“父亲和女儿都不会游泳”是正确的。
2. A
在第三段中,“When asked what made him jump into the river, 'I didn't think about anything else but just saving a life,' Yi said to the reporter.”这里的“him”显然是指Yi Libai,因为是他跳入河中救人。所以答案是A。
3. B
文章最后一段提到,政府决定建造白马雕像是为了让更多人记住这匹勇敢救人的白马。因此,答案是B“为了纪念这匹白马”。
4. A
整篇文章主要讲述了一匹白马勇敢救人的故事,以及政府为此决定建造白马雕像以纪念它的行为。因此,最佳标题应该是A“一匹勇敢的白马”。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和推理能力。题目给出了一个关于白马救人的感人故事,并要求学生根据故事内容选择最佳选项。
1. 第一题要求推断第二段的内容。需要理解并分析第二段中描述的情境,特别是关于Yi Libai、白马、父亲和女儿的关系以及他们的行为。
2. 第二题要求识别第三段中“him”的指代对象。这需要理解上下文,特别是Yi Libai的言论和解释。
3. 第三题询问政府决定建造白马雕像的原因。这需要理解文章的主旨,特别是关于白马勇敢救人的行为以及政府对此的反应。
4. 第四题要求选择文章的最佳标题。这需要全面理解文章内容,并概括出文章的主题。
【答案】:
1. D
在第二段中明确提到,父亲和女儿都不会游泳,女儿跳入河中救父亲但也被困。随后,Yi Libai骑着白马赶到并救下了他们。因此,可以推断出D选项“父亲和女儿都不会游泳”是正确的。
2. A
在第三段中,“When asked what made him jump into the river, 'I didn't think about anything else but just saving a life,' Yi said to the reporter.”这里的“him”显然是指Yi Libai,因为是他跳入河中救人。所以答案是A。
3. B
文章最后一段提到,政府决定建造白马雕像是为了让更多人记住这匹勇敢救人的白马。因此,答案是B“为了纪念这匹白马”。
4. A
整篇文章主要讲述了一匹白马勇敢救人的故事,以及政府为此决定建造白马雕像以纪念它的行为。因此,最佳标题应该是A“一匹勇敢的白马”。
查看更多完整答案,请扫码查看