2025年作业本江西教育出版社八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年作业本江西教育出版社八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年作业本江西教育出版社八年级英语上册人教版》

三、Bella 在未来科技馆体验未来的房子。请阅读短文,从方框中选择合适的单词并用其正确形式填空。每个单词限用一次。
| safe | while | gardens | think | systems | save | place | or | windows | by | collect |
Future Homes: Smarter, Greener, Safer!
Imagine houses that learn your habits, fix themselves, and even fight pollution! Future homes will be more than just 1. ______ to live in — they'll be smart, eco-friendly, and much 2. ______.
AI 3. ______ will adjust(调整) temperature, order food, and control lights with hand signs 4. ______ even brainwaves(脑电波)! No more voice needed — just 5. ______ “turn off the lights”, and it's done.
Walls made of special materials can fix cracks(裂缝) themselves. 6. ______ will also be used as solar panels(太阳能板), 7. ______ floors will turn your footsteps into electricity(电)! Roof(屋顶) 8. ______ will grow fresh fruit and vegetables, and smart roofs will 9. ______ rainwater to use.
These homes won't just 10. ______ energy — they'll protect our planet! 11. ______ 2050, we'll live in houses that work with nature, not against it. Ready to move in?
答案: 1. places
2. safer
3. systems
4. or
5. think
6. Windows
7. while
8. gardens
9. collect
10. save
11. By
四、Bella 还看到 AI 机器人现场吟诗赋,看看“童话大王”郑渊洁在接受采访时是怎么说的。请阅读短文,完成相应的任务。
Zheng Yuanjie Predicts AI Will Replace Writers
70-year-old Chinese fairy tale master(童话大师) Zheng Yuanjie speaks to the Pengpai News about artificial intelligence (AI). He believes writers will surely be replaced by AI in the future.
Zheng shares his own experience: He asked AI to write a Pipilu story using his own style. “I set the scene(场景), characters, and relationships first. It was done in just 4 seconds — and the story was amazing! Even I couldn't write it better. The AI copied my 20-million-word works perfectly.”
He also predicts that paper fairy tales will become unnecessary. For example, when parents want to tell their child a story about a rabbit going to the moon before bed, they'll just ask a robot. The AI will create a 10-minute bedtime story in a minute. Zheng says this could happen in 6 to 7 years.
However, Zheng points out that AI is short of imagination. He believes humans must protect and develop creativity. “We should focus on doing what AI cannot do,” he adds.
任务一:根据短文内容选择正确的答案。
1. According to the passage, how long did AI take to write a Pipilu story?( )
A. In 1 minute.
B. In 4 seconds.
C. In 6 to 7 years.
D. In 20 million seconds.
2. Why does Zheng Yuanjie mention parents telling a “rabbit going to the moon” story?( )
A. To show AI is short of creativity.
B. To be against traditional paper fairy tales.
C. To show robots are better story-tellers than humans.
D. To explain how AI can create bedtime stories faster.
3. What does the underlined word “this” in Paragraph 3 refer to?( )
A. A rabbit is going to the moon.
B. Parents will tell their child a story.
C. Paper fairy tales will become unnecessary.
D. The AI created a 10-minute bedtime story.
4. What does Zheng Yuanjie think humans should focus on?( )
A. Learning how to use AI better.
B. Creating more bedtime stories.
C. Protecting and developing creativity.
D. Writing more works to stop being replaced by AI.
5. Where can we read this passage?( )
A. An ad.
B. A notice.
C. A newspaper.
D. A story.
任务二:你同意文中最后一句的观点吗?请结合自己的认知,谈谈你的看法。
Do you agree that we should focus on doing what AI cannot do? Why or why not?______
答案: 任务一:
1. B
2. D
3. C
4. C
5. C
任务二:Yes, I agree. Because AI is short of imagination and creativity, but humans have these abilities. We should focus on developing them to do what AI cannot do.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭