第10页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
一、假期分享会现场,Lily 和 Tom 正在交谈。请听下面一段对话,对话后有 3个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。对话读两遍。
1. Where did Lily go during the summer vacation?( )
A. To the mountains.
B. To the beach.
C. To the forest.
2. What new skill did Tom learn during the vacation?( )
A. Surfing.
B. Swimming.
C. Rock climbing.
3. What can we know about Lily and Tom?( )
A. Swimming was a little hard for Tom.
B. Lily learned how to surf before the trip.
C. Both Lily and Tom learned some new skills.
1. Where did Lily go during the summer vacation?( )
A. To the mountains.
B. To the beach.
C. To the forest.
2. What new skill did Tom learn during the vacation?( )
A. Surfing.
B. Swimming.
C. Rock climbing.
3. What can we know about Lily and Tom?( )
A. Swimming was a little hard for Tom.
B. Lily learned how to surf before the trip.
C. Both Lily and Tom learned some new skills.
答案:
【解析】:这是一道英语听力理解题,主要考查学生对于对话内容的理解和信息提取能力。题目给出了三个问题,需要从对话中找出关键信息来回答。对于这类题目,学生需要先仔细阅读题目和选项,然后认真听对话,并在听的过程中做好笔记,以便在回答问题时能够准确找到答案。
由于本题是听力题,无法直接给出答案,需要依据听到的对话内容来选择。但可以根据题目类型和常见解题技巧给出一般的答题思路:
1. 对于第一个问题“Where did Lily go during the summer vacation?”,需要在对话中留意Lily提到的暑假去的地方,然后与选项进行匹配。
2. 对于第二个问题“What new skill did Tom learn during the vacation?”,需要关注Tom在对话中提到的他在假期学到的新技能,再与选项对比。
3. 对于第三个问题“What can we know about Lily and Tom?”,需要综合对话内容,找出关于Lily和Tom的共同点或特点,再与选项进行比对。
【答案】:由于这是听力题,具体答案需要根据听到的对话内容来确定。但按照一般的答题思路,假设听到的对话内容如下:
Lily: Hi Tom, where did you go during the summer vacation?
Tom: I went to the beach and learned how to surf. How about you, Lily?
Lily: I went to the mountains. It was so beautiful there. And I learned rock climbing.
Tom: Wow, that's cool. I've always wanted to learn rock climbing. Was it hard?
Lily: A little bit, but it was really fun. How was surfing for you?
Tom: Swimming was a little hard for me at first, but I got the hang of it eventually.
基于上述对话内容,答案可能是:
1. A. To the mountains.
2. A. Surfing.
3. C. Both Lily and Tom learned some new skills.
由于本题是听力题,无法直接给出答案,需要依据听到的对话内容来选择。但可以根据题目类型和常见解题技巧给出一般的答题思路:
1. 对于第一个问题“Where did Lily go during the summer vacation?”,需要在对话中留意Lily提到的暑假去的地方,然后与选项进行匹配。
2. 对于第二个问题“What new skill did Tom learn during the vacation?”,需要关注Tom在对话中提到的他在假期学到的新技能,再与选项对比。
3. 对于第三个问题“What can we know about Lily and Tom?”,需要综合对话内容,找出关于Lily和Tom的共同点或特点,再与选项进行比对。
【答案】:由于这是听力题,具体答案需要根据听到的对话内容来确定。但按照一般的答题思路,假设听到的对话内容如下:
Lily: Hi Tom, where did you go during the summer vacation?
Tom: I went to the beach and learned how to surf. How about you, Lily?
Lily: I went to the mountains. It was so beautiful there. And I learned rock climbing.
Tom: Wow, that's cool. I've always wanted to learn rock climbing. Was it hard?
Lily: A little bit, but it was really fun. How was surfing for you?
Tom: Swimming was a little hard for me at first, but I got the hang of it eventually.
基于上述对话内容,答案可能是:
1. A. To the mountains.
2. A. Surfing.
3. C. Both Lily and Tom learned some new skills.
二、老师向同学们介绍技能学习型度假。请阅读短文,从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
Do you want a vacation that's more than just fun? Try a skill-learning vacation! Instead of only visiting places, you get to learn real skills while traveling. Many teens love this idea because it mixes fun with learning.
For example, some join skateboarding camps. They spend a week learning jumps and turns with teachers. On the last day, everyone shows their skills at a skatepark. "Now I can skate with friends near my home!" said one student. These camps help you feel brave and proud of what you can do.
Another popular choice is photo trips. Teens visit cities or parks, take pictures, and learn to make their photos look great. One girl shared,"I put my photos in a book and showed it to my class. They loved it!"
During a skill-learning vacation, you can also make friends who love the same things. When learning a new skill, everyone helps each other and laughs together. "It's like summer camp but better because we learn useful skills," said a teen.
And remember, you don't need to be perfect. Even small progress counts! Just like making new friends or finding cool spots on a trip, learning skills adds special memories. Maybe the skill you learn today will become your favourite hobby tomorrow!
1. What makes skill-learning vacations special according to the passage?( )
A. Finding new spots.
B. Learning new skills.
C. Showing one's skills.
D. Making new friends.
2. After the photo trip, what did the girl do with her pictures?( )
A. She showed them at a skatepark.
B. She sold them to her classmates.
C. She shared them with new friends.
D. She put them in a book and showed it to her class.
3. What does the underlined word "counts" in the last paragraph mean?( )
A. Add numbers.
B. Be important.
C. Win a game.
D. Take photos.
Do you want a vacation that's more than just fun? Try a skill-learning vacation! Instead of only visiting places, you get to learn real skills while traveling. Many teens love this idea because it mixes fun with learning.
For example, some join skateboarding camps. They spend a week learning jumps and turns with teachers. On the last day, everyone shows their skills at a skatepark. "Now I can skate with friends near my home!" said one student. These camps help you feel brave and proud of what you can do.
Another popular choice is photo trips. Teens visit cities or parks, take pictures, and learn to make their photos look great. One girl shared,"I put my photos in a book and showed it to my class. They loved it!"
During a skill-learning vacation, you can also make friends who love the same things. When learning a new skill, everyone helps each other and laughs together. "It's like summer camp but better because we learn useful skills," said a teen.
And remember, you don't need to be perfect. Even small progress counts! Just like making new friends or finding cool spots on a trip, learning skills adds special memories. Maybe the skill you learn today will become your favourite hobby tomorrow!
1. What makes skill-learning vacations special according to the passage?( )
A. Finding new spots.
B. Learning new skills.
C. Showing one's skills.
D. Making new friends.
2. After the photo trip, what did the girl do with her pictures?( )
A. She showed them at a skatepark.
B. She sold them to her classmates.
C. She shared them with new friends.
D. She put them in a book and showed it to her class.
3. What does the underlined word "counts" in the last paragraph mean?( )
A. Add numbers.
B. Be important.
C. Win a game.
D. Take photos.
答案:
【解析】:
这是一篇英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于技能学习型度假的短文,并要求从四个选项中选择最佳答案。
1. 第一题询问技能学习型度假的特别之处,需要对比选项,找到与文章内容相符的答案。
2. 第二题关于女孩在摄影旅行后做了什么,需要定位到文章中的具体描述,然后选出正确答案。
3. 第三题是理解最后一段中划线单词"counts"的意思,需要根据上下文推断其含义。
【答案】:
1. B
根据文章中的描述,“Try a skill-learning vacation! Instead of only visiting places, you get to learn real skills while traveling.”可知,技能学习型度假的特别之处在于可以学习到真正的技能,因此选项B“Learning new skills.”是正确答案。
2. D
文章中提到,“One girl shared, 'I put my photos in a book and showed it to my class. They loved it!'”可知,女孩在摄影旅行后把照片放进了一本书里,并展示给了她的同学,因此选项D“She put them in a book and showed it to her class.”是正确答案。
3. B
在最后一段中,“Even small progress counts!”这句话的意思是即使是很小的进步也很重要,因此“counts”的意思是“重要”,选项B“Be important.”是正确答案。
这是一篇英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于技能学习型度假的短文,并要求从四个选项中选择最佳答案。
1. 第一题询问技能学习型度假的特别之处,需要对比选项,找到与文章内容相符的答案。
2. 第二题关于女孩在摄影旅行后做了什么,需要定位到文章中的具体描述,然后选出正确答案。
3. 第三题是理解最后一段中划线单词"counts"的意思,需要根据上下文推断其含义。
【答案】:
1. B
根据文章中的描述,“Try a skill-learning vacation! Instead of only visiting places, you get to learn real skills while traveling.”可知,技能学习型度假的特别之处在于可以学习到真正的技能,因此选项B“Learning new skills.”是正确答案。
2. D
文章中提到,“One girl shared, 'I put my photos in a book and showed it to my class. They loved it!'”可知,女孩在摄影旅行后把照片放进了一本书里,并展示给了她的同学,因此选项D“She put them in a book and showed it to her class.”是正确答案。
3. B
在最后一段中,“Even small progress counts!”这句话的意思是即使是很小的进步也很重要,因此“counts”的意思是“重要”,选项B“Be important.”是正确答案。
查看更多完整答案,请扫码查看