第78页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
七、阅读理解
Why do many students not like Maths or think it's hard to do well in Maths?
Is it because Maths is too difficult? No,something is to do with students' thought in Maths classes. They almost never think they are in the classroom to find the beauty of Maths. They think they are there to answer questions. Maths is more about answering questions than about learning for them.
In perfect Maths - learning classes,students work on difficult problems. They try an idea,fail(失败)and then try another one. They know that failure is a natural part of learning. They believe they can do better than they think in Maths. In fact,these students usually do better in Maths.
But today most students work on closed Maths questions. For example,teachers usually take answers from the first student who puts up his hand. So students who think slowly often lose heart in Maths.
Schools should encourage(鼓励)teachers to open up Maths. Teachers should ask questions that have many solutions(解决方法). They should give students time to find out different solutions. In this way,Maths becomes a learning subject.
When teachers set students free,the beauty of Maths follows. More children will fall in love with this subject.
(
A. By telling a story.
B. By using a saying.
C. By giving an example.
D. By asking a question.
(
A. They only try an idea.
B. They fail to answer questions.
C. They work on difficult problems.
D. They just learn for questions.
(
A. Students who put up their hands.
B. Students who think slowly.
C. Teachers who ask questions.
D. Teachers who encourage students.
(
A. ask questions that only have one solution
B. help their students solve difficult questions
C. encourage students to put up their hands in class
D. encourage students to find out different solutions
(
A. talk about the beauty of Maths
B. introduce a new learning subject
C. help students to love Maths
D. share her new ways of teaching Maths
Why do many students not like Maths or think it's hard to do well in Maths?
Is it because Maths is too difficult? No,something is to do with students' thought in Maths classes. They almost never think they are in the classroom to find the beauty of Maths. They think they are there to answer questions. Maths is more about answering questions than about learning for them.
In perfect Maths - learning classes,students work on difficult problems. They try an idea,fail(失败)and then try another one. They know that failure is a natural part of learning. They believe they can do better than they think in Maths. In fact,these students usually do better in Maths.
But today most students work on closed Maths questions. For example,teachers usually take answers from the first student who puts up his hand. So students who think slowly often lose heart in Maths.
Schools should encourage(鼓励)teachers to open up Maths. Teachers should ask questions that have many solutions(解决方法). They should give students time to find out different solutions. In this way,Maths becomes a learning subject.
When teachers set students free,the beauty of Maths follows. More children will fall in love with this subject.
(
D
)1. How does the writer start the passage?A. By telling a story.
B. By using a saying.
C. By giving an example.
D. By asking a question.
(
C
)2. What do students do in perfect Maths - learning classes?A. They only try an idea.
B. They fail to answer questions.
C. They work on difficult problems.
D. They just learn for questions.
(
B
)3. Who often loses heart in Maths?A. Students who put up their hands.
B. Students who think slowly.
C. Teachers who ask questions.
D. Teachers who encourage students.
(
D
)4. The writer thinks Maths teachers should ______.A. ask questions that only have one solution
B. help their students solve difficult questions
C. encourage students to put up their hands in class
D. encourage students to find out different solutions
(
C
)5. By writing this passage,the writer mainly wants to ______.A. talk about the beauty of Maths
B. introduce a new learning subject
C. help students to love Maths
D. share her new ways of teaching Maths
答案:
【文章大意】本文介绍了学生讨厌数学的原因以及如何让学生对数学感兴趣,而不是惧怕和讨厌数学。1. D 细节理解题。根据第一段“Why do many students not like Maths or think it's hard to do well in Maths?”可知,作者通过提问的方式开始这篇文章。故选D。2. C 细节理解题。根据第三段“In perfect Maths-learning classes, students work on difficult problems.”可知,在完美的数学学习课上,学生们忙于难题。故选C。3. B 细节理解题。根据第四段“So students who think slowly often lose heart in Maths.”可知,思考慢的学生时常失去信心。故选B。4. D 细节理解题。根据第五段“Teachers should ask questions that have many solutions.”可知,作者认为数学教师应该鼓励学生找出不同的解决方案。故选D。5. C 推理判断题。根据最后一段“When teachers set students free, the beauty of Maths follows. More children will fall in love with this subject.”可知,通过写这篇文章,作者主要是想帮助学生爱上数学。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看