2025年领先一步三维提优七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年领先一步三维提优七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年领先一步三维提优七年级英语上册译林版》

七、阅读理解
Why do many students not like Maths or think it's hard to do well in Maths?
Is it because Maths is too difficult? No,something is to do with students' thought in Maths classes. They almost never think they are in the classroom to find the beauty of Maths. They think they are there to answer questions. Maths is more about answering questions than about learning for them.
In perfect Maths - learning classes,students work on difficult problems. They try an idea,fail(失败)and then try another one. They know that failure is a natural part of learning. They believe they can do better than they think in Maths. In fact,these students usually do better in Maths.
But today most students work on closed Maths questions. For example,teachers usually take answers from the first student who puts up his hand. So students who think slowly often lose heart in Maths.
Schools should encourage(鼓励)teachers to open up Maths. Teachers should ask questions that have many solutions(解决方法). They should give students time to find out different solutions. In this way,Maths becomes a learning subject.
When teachers set students free,the beauty of Maths follows. More children will fall in love with this subject.
(
D
)1. How does the writer start the passage?
A. By telling a story.
B. By using a saying.
C. By giving an example.
D. By asking a question.
(
C
)2. What do students do in perfect Maths - learning classes?
A. They only try an idea.
B. They fail to answer questions.
C. They work on difficult problems.
D. They just learn for questions.
(
B
)3. Who often loses heart in Maths?
A. Students who put up their hands.
B. Students who think slowly.
C. Teachers who ask questions.
D. Teachers who encourage students.
(
D
)4. The writer thinks Maths teachers should ______.
A. ask questions that only have one solution
B. help their students solve difficult questions
C. encourage students to put up their hands in class
D. encourage students to find out different solutions
(
C
)5. By writing this passage,the writer mainly wants to ______.
A. talk about the beauty of Maths
B. introduce a new learning subject
C. help students to love Maths
D. share her new ways of teaching Maths
答案: 【文章大意】本文介绍了学生讨厌数学的原因以及如何让学生对数学感兴趣,而不是惧怕和讨厌数学。1. D 细节理解题。根据第一段“Why do many students not like Maths or think it's hard to do well in Maths?”可知,作者通过提问的方式开始这篇文章。故选D。2. C 细节理解题。根据第三段“In perfect Maths-learning classes, students work on difficult problems.”可知,在完美的数学学习课上,学生们忙于难题。故选C。3. B 细节理解题。根据第四段“So students who think slowly often lose heart in Maths.”可知,思考慢的学生时常失去信心。故选B。4. D 细节理解题。根据第五段“Teachers should ask questions that have many solutions.”可知,作者认为数学教师应该鼓励学生找出不同的解决方案。故选D。5. C 推理判断题。根据最后一段“When teachers set students free, the beauty of Maths follows. More children will fall in love with this subject.”可知,通过写这篇文章,作者主要是想帮助学生爱上数学。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭