第117页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
一、完形填空
Betty and Lisa are American students in China. They love Chinese __1__ very much. They __2__ for a 3 - hour evening food trip in Xi'an.
They __3__ the train and get off at the __4__ at 5:50 p. m. There they meet their guide Peter. He __5__ up in Xi'an and can speak English very __6__. At 6 o'clock, their trip __7__.
They walk along the food streets. Peter takes them to some small restaurants. First, they try roujiamo. The cook cuts up the meat and __8__ it into the bread. It looks like a small hamburger and tastes __9__. They like it very much. Later, they __10__ a medium bowl of Lanzhou noodles in another restaurant. It only __11__ 10 yuan but it is yummy. There are not many __12__ in the restaurant and the waiters(服务员) are not very busy. They have a great __13__.
During the trip, they see many old buildings and learn about the __14__ of Xi'an. There is a saying in Xi'an, “Nothing can't be solved(解决) with one barbecue(烧烤). __15__ so, then two.”
(
B. clothes
C. movies
D. music
(
B. go
C. come
D. stay
(
B. get
C. ride
D. take
(
B. cinema
C. station
D. hospital
(
B. gets
C. picks
D. makes
(
B. better
C. well
D. fast
(
B. opens
C. finishes
D. starts
(
B. lets
C. gives
D. puts
(
B. bad
C. terrible
D. delicious
(
B. make
C. look
D. smell
(
B. takes
C. costs
D. pays
(
B. guides
C. cooks
D. visitors
(
B. time
C. love
D. minute
(
B. lifestyle
C. fashion
D. people
(
B. And
C. If
D. Or
Betty and Lisa are American students in China. They love Chinese __1__ very much. They __2__ for a 3 - hour evening food trip in Xi'an.
They __3__ the train and get off at the __4__ at 5:50 p. m. There they meet their guide Peter. He __5__ up in Xi'an and can speak English very __6__. At 6 o'clock, their trip __7__.
They walk along the food streets. Peter takes them to some small restaurants. First, they try roujiamo. The cook cuts up the meat and __8__ it into the bread. It looks like a small hamburger and tastes __9__. They like it very much. Later, they __10__ a medium bowl of Lanzhou noodles in another restaurant. It only __11__ 10 yuan but it is yummy. There are not many __12__ in the restaurant and the waiters(服务员) are not very busy. They have a great __13__.
During the trip, they see many old buildings and learn about the __14__ of Xi'an. There is a saying in Xi'an, “Nothing can't be solved(解决) with one barbecue(烧烤). __15__ so, then two.”
(
A
)1. A. foodB. clothes
C. movies
D. music
(
B
)2. A. getB. go
C. come
D. stay
(
D
)3. A. driveB. get
C. ride
D. take
(
C
)4. A. museumB. cinema
C. station
D. hospital
(
A
)5. A. growsB. gets
C. picks
D. makes
(
C
)6. A. goodB. better
C. well
D. fast
(
D
)7. A. goesB. opens
C. finishes
D. starts
(
D
)8. A. makesB. lets
C. gives
D. puts
(
D
)9. A. strangeB. bad
C. terrible
D. delicious
(
A
)10. A. orderB. make
C. look
D. smell
(
C
)11. A. spendsB. takes
C. costs
D. pays
(
D
)12. A. studentsB. guides
C. cooks
D. visitors
(
B
)13. A. funnyB. time
C. love
D. minute
(
B
)14. A. nightB. lifestyle
C. fashion
D. people
(
C
)15. A. BecauseB. And
C. If
D. Or
答案:
1. A 根据下文“They... for a 3-hour evening food trip in Xi'an.”可知,贝蒂和丽萨夜游西安是为了品尝美食,所以她们喜爱中国的食物。故选A。
2. B 句意:她们在西安进行了三小时的夜晚美食之旅。go for a trip意为“去旅行”。故选B。
3. D 句意:她们乘坐火车,下午5:50在车站下车。take the train意为“乘坐火车”。故选D。
4. C 句意:她们乘坐火车,下午5:50在车站下车。根据句意,可知答案。故选C。
5. A 句意:他在西安长大,并且英语能说得很好。grow up意为“长大”。故选A。
6. C speak English very well意为“英语说得很好”。故选C。
7. D 句意:六点钟,她们的旅程开始了。根据句意,可知答案。故选D。
8. D 句意:厨师切碎肉,把它放进面饼里。cut意为“放”。故选D。
9. D 句意:它看起来像一个小汉堡,尝起来很美味。根据下文“They like it very much.”可知答案。故选D。
10. A 句意:随后,她们在另一家餐馆点了一中碗兰州拉面。order意为“点(菜)”。故选A。
11. C 句意:它只要十元,但是很好吃。cost意为“值(多少钱)”。故选C。
12. D 句意:在餐馆里没有许多游客。根据下文“... the waiters are not very busy.”可知,因为餐馆里游客不多,所以服务员不忙。故选D。
13. B 句意:她们过得很愉快。have a great time意为“过得愉快”。故选B。
14. B 句意:在旅途期间,她们看到许多古老的建筑,了解到西安的生活方式。根据句意,可知答案。故选B。
15. C 句意:如果不行,那就两顿。if意为“如果”。故选C。
2. B 句意:她们在西安进行了三小时的夜晚美食之旅。go for a trip意为“去旅行”。故选B。
3. D 句意:她们乘坐火车,下午5:50在车站下车。take the train意为“乘坐火车”。故选D。
4. C 句意:她们乘坐火车,下午5:50在车站下车。根据句意,可知答案。故选C。
5. A 句意:他在西安长大,并且英语能说得很好。grow up意为“长大”。故选A。
6. C speak English very well意为“英语说得很好”。故选C。
7. D 句意:六点钟,她们的旅程开始了。根据句意,可知答案。故选D。
8. D 句意:厨师切碎肉,把它放进面饼里。cut意为“放”。故选D。
9. D 句意:它看起来像一个小汉堡,尝起来很美味。根据下文“They like it very much.”可知答案。故选D。
10. A 句意:随后,她们在另一家餐馆点了一中碗兰州拉面。order意为“点(菜)”。故选A。
11. C 句意:它只要十元,但是很好吃。cost意为“值(多少钱)”。故选C。
12. D 句意:在餐馆里没有许多游客。根据下文“... the waiters are not very busy.”可知,因为餐馆里游客不多,所以服务员不忙。故选D。
13. B 句意:她们过得很愉快。have a great time意为“过得愉快”。故选B。
14. B 句意:在旅途期间,她们看到许多古老的建筑,了解到西安的生活方式。根据句意,可知答案。故选B。
15. C 句意:如果不行,那就两顿。if意为“如果”。故选C。
二、阅读理解(名著名篇节选)
David lives alone with his mother. He hasn't got a father. He hasn't got any brothers or sisters. And he hasn't got a pet. He likes cats, but his mother says he can't have one. She says they can't have a cat because they haven't got a garden. David thinks his mother simply doesn't want a cat. A boy in his class lives in a flat and he has a cat. And David knows that pirates have cats, and they haven't got gardens!
But in a way he doesn't mind. He doesn't feel lonely. His head is full of explorers, gangsters, astronauts, cowboys, Native Americans and secret agents.
“Eat your breakfast quickly, love,” says his mum.
She is making his lunch. She works at the hospital and she is wearing her nurse's uniform. She starts work in half an hour and she is in a hurry.
“OK,” David replies, starting to eat his cereal. His mother looks quite serious. He knows she worries about him a lot.
“Sorry I'm late, Mum.”
“That's all right,” she says, and smiles.
“Now don't forget your sandwiches,” she says.
“Don't worry.”
But ten minutes later, when David runs out of the front door to catch the bus, his lunch is still on the table.
And then David misses the bus.
He waits another fifteen minutes for the next one.
When it arrives, he gets on and goes up the stairs to sit on the top floor. He sees that he is the only person on the bus wearing a blue sweatshirt and grey trousers—the uniform of Westbourne High School. He's very late.
David likes looking out of the window at the cars, the people, the shops and houses. He soon sees two boys. They aren't wearing school uniforms. A boy with red hair is riding a bicycle, the other one is running beside him. They are laughing.
“That's odd,” thinks David. “They aren't going towards a school. Maybe they have a day off... Lucky them!”
(From David and the Great Detective P19~P21)
(
A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
(
A. Because he doesn't like cats.
B. Because his sister doesn't like cats.
C. Because he likes dogs.
D. Because his mother doesn't want one.
(
A. He feels very lonely.
B. He feels too bad without pets.
C. He feels fine.
D. He feels bored.
(
A. Because the last bus goes a little earlier than usual.
B. Because he has to go back home to get his lunch and misses the last bus.
C. Because he has to wait for his mother to get his lunch ready.
D. Because the next bus has empty seats for his mother and him.
(
A. He thinks they are late for school.
B. He thinks they are hard - working at their lessons.
C. He thinks they are too early for school.
D. He thinks they are happy not to go to school.
David lives alone with his mother. He hasn't got a father. He hasn't got any brothers or sisters. And he hasn't got a pet. He likes cats, but his mother says he can't have one. She says they can't have a cat because they haven't got a garden. David thinks his mother simply doesn't want a cat. A boy in his class lives in a flat and he has a cat. And David knows that pirates have cats, and they haven't got gardens!
But in a way he doesn't mind. He doesn't feel lonely. His head is full of explorers, gangsters, astronauts, cowboys, Native Americans and secret agents.
“Eat your breakfast quickly, love,” says his mum.
She is making his lunch. She works at the hospital and she is wearing her nurse's uniform. She starts work in half an hour and she is in a hurry.
“OK,” David replies, starting to eat his cereal. His mother looks quite serious. He knows she worries about him a lot.
“Sorry I'm late, Mum.”
“That's all right,” she says, and smiles.
“Now don't forget your sandwiches,” she says.
“Don't worry.”
But ten minutes later, when David runs out of the front door to catch the bus, his lunch is still on the table.
And then David misses the bus.
He waits another fifteen minutes for the next one.
When it arrives, he gets on and goes up the stairs to sit on the top floor. He sees that he is the only person on the bus wearing a blue sweatshirt and grey trousers—the uniform of Westbourne High School. He's very late.
David likes looking out of the window at the cars, the people, the shops and houses. He soon sees two boys. They aren't wearing school uniforms. A boy with red hair is riding a bicycle, the other one is running beside him. They are laughing.
“That's odd,” thinks David. “They aren't going towards a school. Maybe they have a day off... Lucky them!”
(From David and the Great Detective P19~P21)
(
A
)1. How many members are there in David's family now?A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
(
D
)2. Why doesn't David keep a cat as a pet at home?A. Because he doesn't like cats.
B. Because his sister doesn't like cats.
C. Because he likes dogs.
D. Because his mother doesn't want one.
(
C
)3. How does David feel without pets at home?A. He feels very lonely.
B. He feels too bad without pets.
C. He feels fine.
D. He feels bored.
(
B
)4. Why does David have to wait another 15 minutes for the next bus?A. Because the last bus goes a little earlier than usual.
B. Because he has to go back home to get his lunch and misses the last bus.
C. Because he has to wait for his mother to get his lunch ready.
D. Because the next bus has empty seats for his mother and him.
(
D
)5. What does David think of the two boys he sees from the bus window?A. He thinks they are late for school.
B. He thinks they are hard - working at their lessons.
C. He thinks they are too early for school.
D. He thinks they are happy not to go to school.
答案:
1. A 细节理解题。根据“David lives alone with his mother.”可知,大卫的家里只有他和妈妈两个人。故选A。
2. D 细节理解题。根据“He likes cats,but his mother says he can't have one.”可知,大卫的妈妈不想养猫。故选D。
3. C 细节理解题。根据“But in a way he doesn't mind. He doesn't feel lonely.”可知,不养宠物,大卫也并不觉得孤单。故选C。
4. B 细节理解题。根据“And then David misses the bus.”可知,大卫错过了公共汽车,所以需要再等十五分钟。故选B。
5. D 细节理解题。根据“Maybe they have a day off... Lucky them!”可知,大卫认为两个男孩可能放假了,这很幸运。故选D。
2. D 细节理解题。根据“He likes cats,but his mother says he can't have one.”可知,大卫的妈妈不想养猫。故选D。
3. C 细节理解题。根据“But in a way he doesn't mind. He doesn't feel lonely.”可知,不养宠物,大卫也并不觉得孤单。故选C。
4. B 细节理解题。根据“And then David misses the bus.”可知,大卫错过了公共汽车,所以需要再等十五分钟。故选B。
5. D 细节理解题。根据“Maybe they have a day off... Lucky them!”可知,大卫认为两个男孩可能放假了,这很幸运。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看