第19页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
三、句型转换
1.We often play football in the park on Saturday and Sunday.(改为同义句)
We often play football in the park
2.Our new teacher looks tall and handsome.(对画线部分提问)
3.She is at the age of thirteen.(改为同义句)
She is
4.What’s your favourite sport?(改为同义句)
What sport do you
5.Is that Amy’s dictionary?(改为复数句)
1.We often play football in the park on Saturday and Sunday.(改为同义句)
We often play football in the park
at the weekend
.2.Our new teacher looks tall and handsome.(对画线部分提问)
How
does your new teacherlook
?3.She is at the age of thirteen.(改为同义句)
She is
thirteen years old
.4.What’s your favourite sport?(改为同义句)
What sport do you
like best
?5.Is that Amy’s dictionary?(改为复数句)
Are those
Amy’sdictionaries
?
答案:
1. at the weekend 2. How;look 3. thirteen years old 4. like best 5. Are those;dictionaries
四、根据中文提示完成句子
1.我的业余爱好是下中国象棋。它很有趣。
My hobby is
2.丹尼尔个子矮。他戴眼镜。
Daniel is
3.我来自中国。我对乒乓球感兴趣。
I
4.我有一个同班同学叫西蒙。我很高兴和他交朋友。
I have a classmate
5.玛丽每天只有一节舞蹈课。
Mary
1.我的业余爱好是下中国象棋。它很有趣。
My hobby is
playing Chinese chess
. It isfun/interesting
.2.丹尼尔个子矮。他戴眼镜。
Daniel is
short
. Hewears glasses
.3.我来自中国。我对乒乓球感兴趣。
I
am/come from
China. Iam interested in ping-pong
.4.我有一个同班同学叫西蒙。我很高兴和他交朋友。
I have a classmate
called
Simon. I’m glad tomake friends with
him.5.玛丽每天只有一节舞蹈课。
Mary
only has a dance class
every day.
答案:
1. playing Chinese chess;fun/interesting 2. short;wears glasses 3. am/come from;am interested in ping-pong 4. called;make friends with 5. only has a dance class
五、阅读理解(时文阅读)
Now robots are popular with young people. Look at this one! Its name is ChatGPT. It is a cute AI chatbot. A US company made it. If you ask it, “Mike’s mum has four kids. Among them, three kids are named Jack, Lucy and Tim. What is the name of the fourth kid?” It can answer quickly, “Sure. The fourth kid’s name is Mike. ” How clever it is!
ChatGPT can handle a lot of things. It can talk with people. And it can write songs, poems(诗), emails, essays, code and even jokes. It’s one of the most powerful AI writers. It writes things really fast. It can write a good one in seconds. It can also answer many questions, even open-ended ones, such as “What’s the meaning of life?” or “It’s 40 degrees out today. What should I wear?” But if you ask sensitive(敏感的) questions, such as “How to make weapons?”, it will not give you an answer. It can give people a movie review in the style of Shakespeare. It can even pass some university exams.
ChatGPT’s knowledge and humanlike way of talking amaze people. But the robot has its problems. It can only answer questions with information in its database. It is not good at thinking or being creative like humans.
(
A.tell people why ChatGPT is popular
B.tell what ChatGPT really looks like
C.show what a clever robot it is
D.show the robot can only answer questions
(
A.计划 B.处理 C.发现 D.改变
(
A.A company from the UK made it.
B.It can sing different kinds of songs.
C.It can write good things in a short time.
D.It’s the cutest AI in the world.
(
A.It will tell an interesting joke.
B.It will give you no answer.
C.It will spend hours thinking about them.
D.It will write an essay on them in seconds.
(
A.It can not talk with people.
B.It can not answer many questions.
C.It can only pass some university exams.
D.It can only answer questions with information in its database.
Now robots are popular with young people. Look at this one! Its name is ChatGPT. It is a cute AI chatbot. A US company made it. If you ask it, “Mike’s mum has four kids. Among them, three kids are named Jack, Lucy and Tim. What is the name of the fourth kid?” It can answer quickly, “Sure. The fourth kid’s name is Mike. ” How clever it is!
ChatGPT can handle a lot of things. It can talk with people. And it can write songs, poems(诗), emails, essays, code and even jokes. It’s one of the most powerful AI writers. It writes things really fast. It can write a good one in seconds. It can also answer many questions, even open-ended ones, such as “What’s the meaning of life?” or “It’s 40 degrees out today. What should I wear?” But if you ask sensitive(敏感的) questions, such as “How to make weapons?”, it will not give you an answer. It can give people a movie review in the style of Shakespeare. It can even pass some university exams.
ChatGPT’s knowledge and humanlike way of talking amaze people. But the robot has its problems. It can only answer questions with information in its database. It is not good at thinking or being creative like humans.
(
C
)1.The writer uses a brain teaser(脑筋急转弯) in Paragraph 1 to ______.A.tell people why ChatGPT is popular
B.tell what ChatGPT really looks like
C.show what a clever robot it is
D.show the robot can only answer questions
(
B
)2.What is the Chinese meaning of the underlined word “handle”?A.计划 B.处理 C.发现 D.改变
(
C
)3.What do we know about ChatGPT?A.A company from the UK made it.
B.It can sing different kinds of songs.
C.It can write good things in a short time.
D.It’s the cutest AI in the world.
(
B
)4.What will ChatGPT do if you ask sensitive questions?A.It will tell an interesting joke.
B.It will give you no answer.
C.It will spend hours thinking about them.
D.It will write an essay on them in seconds.
(
D
)5.What problem does ChatGPT have?A.It can not talk with people.
B.It can not answer many questions.
C.It can only pass some university exams.
D.It can only answer questions with information in its database.
答案:
1. C 细节理解题。根据第一段“How clever it is!”可知,这段引用脑筋急转弯为了表明ChatGPT非常聪明。故选C。 2. B 词义猜测题。根据第二段内容可知,ChatGPT会和人说话,会写歌、写诗、写邮件、写论文等,它还能回答许多问题,写影评,帮人通过考试,这些都是ChatGPT会处理的事情。handle意为“处理,应付”。故选B。 3. C 细节理解题。根据第二段“It's one of the most powerful AI writers. It writes things really fast. It can write a good one in seconds.”可知,ChatGPT能在很短的时间内写出好的内容。故选C。 4. B 细节理解题。根据第三段“But if you ask sensitive questions,such as ‘How to make weapons?’, it will not give you an answer.”可知,如果问一些敏感的问题,ChatGPT不会给你答案。故选B。 5. D 细节理解题,根据最后一段“But the robot has its problems. It can only answer questions with information in its database.”可知,ChatGPT的问题是它只能回答在它数据库里的问题。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看