第54页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
七、阅读理解
Do you know anything about the Suspended Building of Tujia Nationality(土家族吊脚楼)? There are many houses of this kind in Hubei. Usually these houses have two floors. On the first floor,there are no rooms for people because it is for pigs,cows,chickens,ducks,sheep,dogs and so on.
Tujia people always put the firewood(木柴)on the first floor too. And they use it to cook. People live on the second floor. The living room is in the centre of the house. It is very big. It is for dinner and meeting friends. There are some bedrooms next to the living room. The kitchen and the bathroom are usually at the back of the house.
But now,many young people don't want to live there. Some of the Suspended Buildings are very old and far away from cities. Young people would like to go to big cities. The government(政府)is trying to keep them well. Because these buildings are full of the colourful culture of Tujia Nationality.
(
A. on the first floor
B. on the second floor
C. at the back of their houses
D. on the left of their houses
(
A. kitchen
B. bedroom
C. living room
D. dining room
(
A. Tujia people live on the first floor
B. Tujia people use firewood to cook
C. Tujia people live there because they are poor
D. Tujia people's bedrooms are in the centre of their houses
(
A. Because these people have to go to big cities.
B. Because the government tries to keep the Suspended Buildings well.
C. Because some of the Suspended Buildings are very old and far away from cities.
D. Because these people don't know anything about the Suspended Buildings.
(
A. The house in Hubei
B. The life of Tujia people
C. The culture of Tujia Nationality
D. The Suspended Building of Tujia Nationality
Do you know anything about the Suspended Building of Tujia Nationality(土家族吊脚楼)? There are many houses of this kind in Hubei. Usually these houses have two floors. On the first floor,there are no rooms for people because it is for pigs,cows,chickens,ducks,sheep,dogs and so on.
Tujia people always put the firewood(木柴)on the first floor too. And they use it to cook. People live on the second floor. The living room is in the centre of the house. It is very big. It is for dinner and meeting friends. There are some bedrooms next to the living room. The kitchen and the bathroom are usually at the back of the house.
But now,many young people don't want to live there. Some of the Suspended Buildings are very old and far away from cities. Young people would like to go to big cities. The government(政府)is trying to keep them well. Because these buildings are full of the colourful culture of Tujia Nationality.
(
A
)1. Tujia people usually keep their animals ______.A. on the first floor
B. on the second floor
C. at the back of their houses
D. on the left of their houses
(
C
)2. Tujia people have dinner in the ______.A. kitchen
B. bedroom
C. living room
D. dining room
(
B
)3. We can know from the passage that ______.A. Tujia people live on the first floor
B. Tujia people use firewood to cook
C. Tujia people live there because they are poor
D. Tujia people's bedrooms are in the centre of their houses
(
C
)4. Why don't some people want to live in the Suspended Buildings?A. Because these people have to go to big cities.
B. Because the government tries to keep the Suspended Buildings well.
C. Because some of the Suspended Buildings are very old and far away from cities.
D. Because these people don't know anything about the Suspended Buildings.
(
D
)5. What's the best title of the passage?A. The house in Hubei
B. The life of Tujia people
C. The culture of Tujia Nationality
D. The Suspended Building of Tujia Nationality
答案:
1. A 细节理解题。根据第一段“On the first floor,there are no rooms for people because it is for pigs,cows,chickens,ducks,sheep,dogs and so on.”可知,土家族人通常在一楼饲养动物。故选A。2. C 细节理解题。根据第二段“The living room is in the centre of the house. It is very big. It is for dinner and meeting friends.”可知,土家族人在客厅吃饭。故选C。3. B 细节理解题。根据第二段“Tujia people always put the firewood on the first floor too. And they use it to cook.”可知,土家族人用木柴烧饭。故选B。4. C 细节理解题。根据第三段“But now,many young people don't want to live there. Some of the Suspended Buildings are very old and far away from cities.”可知,一些年轻人不愿意住在土家族吊脚楼,因为一些吊脚楼很旧并且离城市很远。故选C。5. D 标题归纳题。根据第一段“Do you know anything about the Suspended Building of Tujia Nationality?”以及通读全文可知,本文介绍了湖北地区土家族吊脚楼建筑的特点和现状。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看