第40页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
五、根据中文提示完成句子
1. 我们学校有许多运动俱乐部。
Our school has many
2. 这首音乐听起来像鸟儿的歌声。
This music
3. 我的哥哥对机器人感兴趣。
My brother
4. 这个玩具娃娃给我带来了许多乐趣。
This toy doll brings me
5. 老师让我们互相介绍业余爱好。
The teacher asks us to
1. 我们学校有许多运动俱乐部。
Our school has many
sports clubs
.2. 这首音乐听起来像鸟儿的歌声。
This music
sounds like
the singing of birds.3. 我的哥哥对机器人感兴趣。
My brother
is interested in
robots.4. 这个玩具娃娃给我带来了许多乐趣。
This toy doll brings me
a lot of fun
.5. 老师让我们互相介绍业余爱好。
The teacher asks us to
introduce hobbies to each other
.
答案:
1. sports clubs 2. sounds like 3. is interested in 4. a lot of fun 5. introduce hobbies to each other
六、阅读理解(时文阅读)
In a classroom at Kensington Wade Primary School in London,the UK,you will not hear a word of English. The books are in Chinese. And you can see Chinese fans and lanterns all over the school.
This is a Chinese classroom. The school is the first English - Chinese primary school in Europe (欧洲). Half of its lessons are in Chinese. These days,the school gets the first 15 students.
This shows that learning Chinese is becoming more popular. About 30 million people around the world studied Chinese in 2004. In 2017,the number was more than 100 million. Many parents in the UK also think Chinese may be “the most useful language for the future”.
But at Kensington Wade Primary School,students aren't just learning Chinese language. They're also learning Chinese culture(文化). For example,students can study martial arts(武术) and calligraphy(书法).
The school says this will help students understand China better.
(
A. tell us that the students in this school love Chinese fans
B. show us that Chinese people are popular there
C. show that Chinese is very useful
D. tell us that learning Chinese is becoming more popular
(
A. about 30 million
B. over 100 million
C. less than 100 million
D. about 15 million
(
A. Because they all like Chinese.
B. Because they hope to go to China.
C. Because they think Chinese will be the most useful language.
D. Because it is easy to learn Chinese.
(
a. Chinese Martial arts
b. Chinese language
c. English words
d. Chinese Calligraphy
A. abc
B. bcd
C. abd
D. acd
(
A. a book about martial arts
B. a map of China
C. an English newspaper
D. a story book
In a classroom at Kensington Wade Primary School in London,the UK,you will not hear a word of English. The books are in Chinese. And you can see Chinese fans and lanterns all over the school.
This is a Chinese classroom. The school is the first English - Chinese primary school in Europe (欧洲). Half of its lessons are in Chinese. These days,the school gets the first 15 students.
This shows that learning Chinese is becoming more popular. About 30 million people around the world studied Chinese in 2004. In 2017,the number was more than 100 million. Many parents in the UK also think Chinese may be “the most useful language for the future”.
But at Kensington Wade Primary School,students aren't just learning Chinese language. They're also learning Chinese culture(文化). For example,students can study martial arts(武术) and calligraphy(书法).
The school says this will help students understand China better.
(
D
)1. The purpose(目的) of Paragraphs 1 and 2 is to ______.A. tell us that the students in this school love Chinese fans
B. show us that Chinese people are popular there
C. show that Chinese is very useful
D. tell us that learning Chinese is becoming more popular
(
B
)2. In 2017,______ people around the world studied Chinese.A. about 30 million
B. over 100 million
C. less than 100 million
D. about 15 million
(
C
)3. Why do many parents in the UK want their children to learn Chinese?A. Because they all like Chinese.
B. Because they hope to go to China.
C. Because they think Chinese will be the most useful language.
D. Because it is easy to learn Chinese.
(
C
)4. In a Chinese classroom at Kensington Wade Primary School,the students can learn ______.a. Chinese Martial arts
b. Chinese language
c. English words
d. Chinese Calligraphy
A. abc
B. bcd
C. abd
D. acd
(
C
)5. This passage may come from ______.A. a book about martial arts
B. a map of China
C. an English newspaper
D. a story book
答案:
1. D 段落大意题。根据第一段“In a classroom at Kensington Wade Primary School in London,the UK,you will not hear a word of English. The books are in Chinese.”和第二段“This is a Chinese classroom. The school is the first English-Chinese primary school in Europe. Half of its lessons are in Chinese.”可知,第一段和第二段主要介绍了英国伦敦肯辛顿韦德小学学习汉语正变得越来越受欢迎。故选D。2. B 细节理解题。根据第三段“In 2017,the number was more than 100 million.”可知,2017年全球有超过1亿人学习中文。故选B。3. C 细节理解题。根据第三段“Many parents in the UK also think Chinese may be‘the most useful language for the future’.”可知,许多英国的父母认为汉语在未来将会是最有用的语言。故选C。4. C 细节理解题。根据倒数第二段“But at Kensington Wade Primary School,students aren't just learning Chinese language. They're also learning Chinese culture. For example,students can study martial arts and calligraphy.”可知,在肯辛顿韦德小学的中文教室里,学生们可以学习中国武术、中国语言以及中国书法。故选C。5. C 推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了伦敦肯辛顿韦德小学的中文教室以及学校的情况,故推测这篇文章可能来自英文报纸。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看