第119页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
三、阅读短文,回答问题(2024·广东佛山期中)
What will life be like in the future? Will machines and robots help with people's work? Or will they be bad for humans(人类)? Today I will tell you a story about the future. It is a movie named I, Robot.
The year is 2035 and almost every family has a robot. People use their robots to do lots of things, such as working, cooking, doing housework and taking their dogs for a walk. Robots have to work for humans, because their designers make them do so. Spooner, a 30 - year - old policeman, doesn't like robots. He thinks humans can't get on well with their robots. But Susan, a scientist, likes robots because they help people a lot. She thinks one day robots will become more powerful (强大的) than people.
When Spooner and Susan work together, they find that something is wrong with the world's robots. A few robots have their own ideas and they're trying to get out of people' control(控制) on a cold evening! Of course these robots' dream doesn't come true. People work hard to control their robots again and they make it at last. Robots have many advantages, but we should use them in a right way.
1. What's the name of the movie?
2. Who do robots have to work for?
3. What does Spooner do?
4. Why does Susan like robots?
5. When are robots trying to get out of people' control?
What will life be like in the future? Will machines and robots help with people's work? Or will they be bad for humans(人类)? Today I will tell you a story about the future. It is a movie named I, Robot.
The year is 2035 and almost every family has a robot. People use their robots to do lots of things, such as working, cooking, doing housework and taking their dogs for a walk. Robots have to work for humans, because their designers make them do so. Spooner, a 30 - year - old policeman, doesn't like robots. He thinks humans can't get on well with their robots. But Susan, a scientist, likes robots because they help people a lot. She thinks one day robots will become more powerful (强大的) than people.
When Spooner and Susan work together, they find that something is wrong with the world's robots. A few robots have their own ideas and they're trying to get out of people' control(控制) on a cold evening! Of course these robots' dream doesn't come true. People work hard to control their robots again and they make it at last. Robots have many advantages, but we should use them in a right way.
1. What's the name of the movie?
I, Robot.
2. Who do robots have to work for?
Humans.
3. What does Spooner do?
He is a policeman.
4. Why does Susan like robots?
Because they help people a lot.
5. When are robots trying to get out of people' control?
On a cold evening.
答案:
1. I,Robot.
2. Humans.
3. He is a policeman.
4. Because they help people a lot.
5. On a cold evening.
2. Humans.
3. He is a policeman.
4. Because they help people a lot.
5. On a cold evening.
四、首字母填空
Everyone wants to have h
Brush your teeth at least t
You also n
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
Everyone wants to have h
healthy
1 teeth. When you laugh, you will open your mouth and show your teeth. Your teeth are i important
2 in many ways. Take care of them, and they'll h help
3 to take care of you. Strong and healthy teeth help you grow. They also help you s speak
4 clearly(清楚地). You can take care of your teeth by doing like these:Brush your teeth at least t
twice
5 a day, after getting up and before bedtime. And you should brush a all
6 of your teeth, not just the front ones. S Spend
7 some time on the teeth along the sides and in the back. Take your time while brushing your teeth. Spend more than three minutes e every/each
8 time brushing your teeth. Ask your p parents/parent
9 to help you get a new toothbrush every three months. Clean between your teeth with dental floss(牙线). Brushing teeth keeps your teeth healthy.You also n
need
10 to care about what you eat and drink. Eat more fruit and vegetables and drink water.1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
答案:
1. healthy 句意:每个人都想要拥有健康的牙齿。healthy意为“健康的”。
2. important 句意:你的牙齿在许多方面都是重要的。important意为“重要的”。
3. help 句意:照顾它们,他们也会帮助照顾你。根据“Strong and healthy teeth help you grow.”可知,坚固和健康的牙齿会帮助你成长。
4. speak 句意:他们也会帮助你清楚地说话。根据句意,可知答案。
5. twice 根据“... after getting up and before bedtime.”可知,一天至少早晚刷两次牙。
6. all 根据“... not just the front ones.”可知,刷牙时不要只刷前面几颗牙齿,而是应该刷所有的牙齿。
7. Spend 句意:花一些时间在两边和后面的牙齿上。spend some time on sth意为“在某事上花费时间”。
8. every/each 句意:每次刷牙花费超过三分钟。根据句意,可知答案。
9. parents/parent 句意:请求你的父母帮你每三个月换一个新的牙刷。根据句意,可知答案。
10. need 句意:你也需要关心你吃什么、喝什么。need to do sth意为“需要做某事”。
2. important 句意:你的牙齿在许多方面都是重要的。important意为“重要的”。
3. help 句意:照顾它们,他们也会帮助照顾你。根据“Strong and healthy teeth help you grow.”可知,坚固和健康的牙齿会帮助你成长。
4. speak 句意:他们也会帮助你清楚地说话。根据句意,可知答案。
5. twice 根据“... after getting up and before bedtime.”可知,一天至少早晚刷两次牙。
6. all 根据“... not just the front ones.”可知,刷牙时不要只刷前面几颗牙齿,而是应该刷所有的牙齿。
7. Spend 句意:花一些时间在两边和后面的牙齿上。spend some time on sth意为“在某事上花费时间”。
8. every/each 句意:每次刷牙花费超过三分钟。根据句意,可知答案。
9. parents/parent 句意:请求你的父母帮你每三个月换一个新的牙刷。根据句意,可知答案。
10. need 句意:你也需要关心你吃什么、喝什么。need to do sth意为“需要做某事”。
查看更多完整答案,请扫码查看