2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版》

第82页
六、(2023·无锡市江阴限时检测)阅读理解。(10 分)
Changing season, changing mood(情绪)
If you find yourself feeling a little less cheerful than you were when days are going from summer to autumn, it's not your imagination: There is a science-backed reason that you're more likely to feel down in the cooler months.
“It's real,” said Kathryn Roecklein, an associate professor in the University of Pittsburgh. “The changes don't always affect(影响)everyone in the same way,” she added. “But seasonal mood changes often include less energy, feeling less social, losing interest in favourite activities and changes in sleep—you may have trouble sleeping or want to sleep more than usual.”
There are a lot of reasons why our moods tend to change with the season, but a big factor is ______. “The hours of a day, which are shorter in winter and longer in summer, are the main reason,” said Roecklein. Sunset is on its way to getting earlier and earlier as soon as autumn begins, so it's not surprising if you feel those mood changes around the same time.
One key point to remember about the “winter blues” is that it's NOT something we cannot overcome(克服). Here are a few things you can do. First, get yourself bathed in the sun. A walk outside in the sun in the morning will surely make you feel better. Second, eat right. Try more fruits, vegetables and drink plenty of water. Besides, make time for your friends. It is said that a good chat with your best friends makes your day.
( )1. The second paragraph tells us ______.
A. that changes in sleep mean you want to sleep more
B. what activities lead you to seasonal mood changes
C. what problems you may have with seasonal mood changes
D. that your favourite activities make you less social
( )2. 新考法 单词回填 Which of the following is the most suitable for the blank in Paragraph 3?
A. wind
B. daylight
C. time
D. food
( )3. What does the underlined phrase “winter blues” in Paragraph 4 mean?
A. Feeling down in winter.
B. Loving thick blue clothes.
C. Painting houses blue in winter.
D. Listening to the blues in winter.
( )4. People are advised to do the following EXCEPT ______.
A. drinking more water
B. going out to sunbathe
C. chatting with their best friends
D. reading a book recommended by a friend
答案: 1. C 【解析】根据第二段中“But seasonal mood changes often include less energy,feeling less social... want to sleep more than usual.”可知,本段主要讲了季节性情绪变化所带来的问题。 2. B 3. A 4. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭