2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版》

第100页
四、(2024.扬州市广陵区期末改编)阅读理解。(16分)
A group of swans flew down to a beach where a crow(乌鸦)was jumping around.The crow
watched them with disdain(鄙视).
“ You have no flying skills at all !" he said to the swans.“ All you can do is to move your
wings.Can you turn over in the air?No,that's beyond you.Let's have a flying competition.I'11
show you what real flying is !"
One of the swans,a strong young male,took up the challenge(挑战).The crow flew up and
began to show his skills.He flew in circles,performed other flying tricks,and then came down
and looked proudly at the swan.
Now it was the swan's turn.He flew up,and began flying over the sea..The crow flew after
him,making all kinds of comments(评价)about his flying..They flew on and on till l they
couldn't see the land and there was nothing but water on all sides.The crow was making fewer r
and fewer comments.He was now so exhausted that he found it hard to stay in the air,and had
to struggle to keep himself from fall ling into the water.
The swan pretended(假装)not to notice,and said,“ Why do you keep touching the water,brother?Is that another trick?"
“ No," said the crow.He knew he had lost the competition.“ I'm in trouble because of my pride ! If you don't help me,I'll lose my life...99
The swan took pity on him,and took him on his shoulders and flew back to the beach.
( )1.新考法事件排序)What's the correct order of the following events?
a.The crow showed off his flying skills.
b.The swan felt pity for the crow and saved him.
c.The crow laughed at the swans ’ flying.
d.The crow followed the swan and got into trouble.
e.The crow challenged the swans and a strong young swan accepted it.
A.e-c-d-a-b B.a-e-c-d-b C.c-e-a-d-b D.e-a-d-c-b
( )2.What does the underlined word “ exhausted ” in Paragraph 4 mean?
A.Tired. B.Angry. C.Frightened. D.Regretful.
( )3.Why did the crow keep touching the water?
A.He was showing another flying skill.
B.He was struggling to keep himself from falling into the water.
C.He was thirsty and wanted to drink some water..
D.He was enjoying himself by doing so.
( )4.What can we infer from the passage?
A.The crow didn't know flying.
B.Flying skills were useless.
C.The swan saved the crow because they were good friends.
D.The swan was better at long-distance flying than the crow..
答案: 1. C 【解析】通读全文可知,正确的顺序为:乌鸦嘲笑天鹅没有飞行技巧(c),并提出要和天鹅进行一场飞行比赛,一只年轻力壮的天鹅接受了挑战(e);乌鸦飞了起来,开始炫耀自己的飞行技巧(a);轮到天鹅飞了,他飞到海面上,乌鸦跟在他的后面,累得飞不动,几乎要掉到海里(d);天鹅可怜乌鸦,于是救了他(b)。2. A 3. B 4. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭