2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版》

第137页
E(2024·泰州市高港区期末)
I'll always remember the first time I tried ballet(芭蕾). My mother was a dancer and I wanted to be like her, but after making many mistakes during my first class, I felt like I wanted to give up right away. But it was only my first day. I told my mum I couldn't wait to dance again.
Several weeks passed and my dancing didn't get any better. Then my dance teacher told us that we were going to perform in a show. I was afraid of falling on my face in front of hundreds of people and making my mum sad.
I practised hard for the show, but I still didn't get the hang of it. Finally, I went to my mum to tell her how I felt. She just laughed and told me she would teach me all she knew about ballet. My mum quickly found out how bad at ballet I was, but she still taught me with the greatest patience, love and understanding. When I jumped and fell, she was there to catch me. When I lost my balance, she held me up. By the time the show arrived, I was as prepared as I could be.
The music began and my heart started to beat quickly. Breathing calmly, I began moving to the music without missing a step. When the music stopped, I ran off the stage and laughed with excitement.
My mum found me and gave me a huge hug, telling me how proud she was. I looked my mum in the eye and told her that there was no way this could have happened without her. Through this, I knew one important fact: My mum will always be there to catch me if I fall.
( )1. What happened to the writer on her first day of trying ballet?
A. She fell down and hurt herself.
B. She made no mistakes while dancing.
C. She realized she was good at ballet.
D. She lied to her mum about liking ballet.
( )2. What does the underlined phrase “get the hang of it” mean?
A. 掌握
B. 失去兴趣
C. 遇到困难
D. 痴迷
( )3. How did the writer's feelings change after the teacher told them they were going to perform in a show?
A. afraid—prepared—nervous—excited
B. excited—afraid—prepared—proud
C. afraid—surprised—excited—proud
D. excited—prepared—nervous—surprised
( )4. What did the writer learn from her ballet experience?
A. Don't be afraid of making others sad.
B. Never try something you are not good at.
C. Her mum would always support her.
D. Every mum will be proud of their children.
( )5. The best title of the passage is “______”.
A. Always there if you fall down
B. Practice makes perfect
C. My first day with ballet
D. Never give up
答案: 1. D 2. A 3. A 4. C
5. A 【解析】通读全文可知,文章最后一段中“My mum will always be there to catch me if I fall”点明主题,所以 A 项“Always there if you fall down”最适合作本文标题。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭