2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版》

第4页
六、(2024.扬州市梅岭中学期末)阅读理解。(10分)
新素养合作参与)“ Fine,I'll just do it all myself !” I thought when I stamped(跺脚)away.
My friends and I were trying to make the best cardboard(纸板)town to play in.We were turning
cardboard boxes into stores and playgrounds and all kinds of fun things ! We weren't working
together well,though.I could hear them talking when I was walking away.
“ Wow,I didn't think Johnny would get so angry," Katie said.“ We are just trying another way."
“ This should be fun,” said Max.“ Johnny can't do it all by himself.Maybe if we give him
some space,he'll want us to help again."
Yeah,right.Since it was my idea,I would just do it without them.The only problem was that I wanted to finish it before New Year's Day.I wanted to show it to all of my family when they came over.
New Year's Day was two weeks away..I thought that the job was too big.I still needed to make the buildings with boxes,put them around the town,and decorate them.I couldn't finish everything by myself.“ guess that's why people work together,” I said to myself.When we each had a job,this was fun and went a lot faster.Maybe I should say sorry to Katie and Max.
They were just trying to help and have fun with me.
The next day at school,I said sorry to Katie and Max..
" I don't know why I got so angry.Building a town should be fun.Will you come back to my house today to finish our town?" I asked.
“ Sure,Johnny,” they said.
We all worked together and finished the town quickly.It was great !
( )1.Whose idea was it to make a cardboard town?
A.Katie's.. B.Max's. C.Johnny's. D.Johnny's family's.
( )2.Johnny got angry at the beginning of the story because ______.
A.he didn't like Katie and Max
B.he and his friends had different ideas
C.he didn't have enough cardboard boxes
D.he couldn't finish the cardboard town alone
( )3.新考法事件排序)Which of the following is the RIGHT order according to the passage?
a.Johnny thought about what happened. b.Johnny went away angrily.
c.Johnny said sorry to his friends. d.Friends talked about Johnny.
A.b-d-a-c B.d-b-c-a
C.b-a-c-d D.d-c-b-a
( )4.新考法写作意图)What does the writer mainly want to tel 1 us?
A.A good beginning is half done. B.Many hands make the work easier.
C.A good friend is like a mirror. D.Friends bring out the best in you.
答案: 1. C 2. B 3. A 【解析】通读全文可知,事件的正确发展顺序为:Johnny 因为和朋友们意见不一致而生气地走开了(b),朋友们谈论起 Johnny 的行为(d),Johnny 想了想发生的事(a),认为这项工作靠自己一人无法完成,第二天 Johnny 向他的朋友们道歉(c)。 4. B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭