2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版》

第106页
六、阅读理解。(10 分)
新素材 社会热点 As of 3 p.m. on September 7, super Typhoon Yagi has killed four people and injured 95 others in China's Hainan Province.
More than 526, 000 people across Hainan have been affected(影响) by the typhoon, according to the provincial emergency management department.
Yagi, the 11th typhoon of the year, made landfall(登陆) twice on September 6, first striking(侵袭) Hainan Province and later Guangdong Province.
Most areas in Hainan have been affected to different degrees, causing damage to infrastructure(基础设施), industries and agriculture, and affecting the production and lives of people, according to the press conference.
As of 5 p.m. on September 7, the provincial capital of Haikou has evacuated(转移) some 105,500 people because of the typhoon, and over 400 houses have fallen down and more than 32,000 houses have been destroyed. Over 167,800 trees in the city have been uprooted and 56,742 hectares(公顷) of crops have been affected, causing losses of more than 26.3 billion yuan.
In order to quickly restore the order after the disaster, a total of 61,000 sanitation workers and 6,300 trucks had been used across Hainan. A total of 14,000 tons of litter brought by the typhoon had been cleared and some 142,000 fallen trees across the province had been dealt with.
In Guangdong Province, Yagi had made 729,954 people move away by noon on September 7, according to the local flood, drought and typhoon control department.
On the morning of September 7, China's National Meteorological Centre renewed its red alert—its highest alert level for Yagi.
( )1. 新考法 写作手法 How does the writer start the passage?
A. By telling the bad results Yagi caused.
B. By explaining how terrible nature is.
C. By explaining why Yagi hit Hainan Province.
D. By giving suggestions on how to fight with Yagi.
( )2. 新考法 组合选择 Which writing skills are used in the passage?
① Showing some facts.
② Telling a story.
③ Listing numbers.
④ Giving reasons.
A. ①②
B. ①③
C. ③④
D. ②③
( )3. What does the underlined word "restore" mean in Paragraph 6?
A. 储存
B. 恢复
C. 接收
D. 发布
( )4. What does the passage mainly tell us?
A. Nature is powerful and we should respect it.
B. Typhoons often cause great damage to people's lives.
C. People should take measures to protect themselves from typhoons.
D. The government should do more to help people affected by typhoons.
( )5. Where can you probably find the passage?
A. In a newspaper.
B. In a travel guidebook.
C. In a geography book.
D. In a report on science.
答案: ( )1. A ( )2. B ( )3. B ( )4. B ( )5. A 【解析】本文是一篇新闻报道,属于新闻的范畴。由此推知,我们可能会在报纸中看到这篇文章。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭