2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版》

第177页
三、阅读理解。(共16小题;每小题1分,满分16分)
阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A

)21.Which of the following tools do you need for the steps?

A.A ruler.
B.A brush.
C.Scissors.
D.Tape.
( )22.How do you know if you make the perfect soft-boiled egg?

A.The yolk is hard,and the white is soft.
B.The yolk is fully cooked,and the white is very hard.
C.The yolk runs about 34 cm,and the egg white is soft,
D.The yolk runs about 1-2 cm,and the egg white is cooked but soft,.
( )23.Where might you find this article?

A.In a health report.
B.In a food advertisement.
C.In a poem book.
D.In a cooking book.
答案: A 21. A 22. D 23. D
B
Mill lions of words are around me all the time.Each word is different and special.In my mind,words pile up like big hills sentences,jokes,and songs.When I was a baby,I started to love words.To me,they were like sweet drinks,full of meaning and fun.Words helped me understand what I was thinking and feeling.My parents always talked to me.They sang,
whispered,and told me stories.I remembered every word they said.

I don't know how I learnt to understand words,but it happened quickly.By
the time I was two,my mind was full of words,and I knew what they meant.
![ img ]
But I never said a word.Now I'm almost eleven.
When I was li it t tle,Dad read to me every night.He wo ull d say,“ Baby
Melody,let,s read a book together." Even when he was tired,he'd smile and read books like Where the Wild Things Are.I knew all the words by heart.But I never spoke a word.
I think I have a photographic memory.It is like a camera 一 when I see or hear something,I remember it forever(永远).But nobody knows this,not even my mum.She knows I'm smart,
but she doesn't know how much I remember.It drives me crazy.
One time,when I was four,I saw a toy on TV that was unsafe for kids.Later,when I saw it at the store with Mum,I tried to tell her,but I couldn't talk.I screamed and pointed,but she thought I just wanted the toy.She got angry,and I cried.Things like that always happen-I just cannot express(表达)myself !
-Adapted from Out of My Mind
( )24.What did Melody's dad do with her every evening when she was little?
A.He read books to her. B.He helped her to write., .
C.He taught her to speak. D.He watched TV with her.
( )25.Why does Melody think she has a photographic memory?
A.She can speak clearly and remember long numbers..
B.She likes to take pictures everywhere with her camera.
C.She remembers things forever if she sees or hears them.
D.Her mother once told her that she had the special ability..
( )26.What did Melody try to tell her mum when she saw a toy in a store?
A.The toy sold there was expensive. B.The toy was unsafe for children.
C.She didn't like the children's toy. D.She wanted to play with the toy.
( )27.What can we know about Melody's problems from the passage?
A.She doesn't want to speak.. B.She is unable to speak clearly.
C.She cannot understand others. D.She cannot remember the words.
答案: 24. A 25. C 【解析】根据第四段中“I think I have a photographic memory. It is like a camera—when I see or hear something,I remember it forever.”可知,Melody 认为自己拥有摄影式记忆是因为无论当她看到或听到什么,都会永远记住它。26. B 27. B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭