2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力大试卷八年级英语上册译林版》

第112页
四、(2023.四川南充中考改编)阅读理解。(16分)
新素养技术应用)Recently,a study on how a new virtual reality(VR,虚拟现实)experience
ducat ed children about the fire disasters was done.The new VR experience was developed by the
University of South Australia,hoping to educate children to learn how to be safe in a fire.It
resents a situation for children aged 10-12.In the situation,they are tasked to look after a
; rie nd's dog just before a fire event begins.They take part in a set of problem-solving activities to
ne lp save and protect themselves and the dog.
The findings showed that over 80% of children could calmly tell the advantages and
disadvantages of different choices.They also learnt to make wise decisions to protect themselves
rom a fire.Children thought it especially important and meaningful,because 91% of them didn't
have knowledge of fires at the beginning,and 67% had said that they were too young to make
safety decisions in a fire.
The researchers believed such VR experiences made it possible to engage,educate and empower the young.“ As children born in modern times,they are interested in such technology
and they can experience events in a real situation yet within the safe environment,” said De lene
Weber,one of the researchers.“ Well-designed VR can provide children with surprisingly valuable learning tools.” Meanwhile,because children have fewer life experiences,aren't as
physically strong as adults,and are less likely to have learnt much about fire safety,they're often
most at risk.However,the role that children play in the fire safety at their homes should not be
underestimated(低佶).“ Children don ’,t need to be always waiting for help in disasters.With these VR
experiences,we can make children understand the risks and realize they can help,” said Weber.
( )1.What's the purpose of the new VR experience?
A..To describe children's reactions to fire disasters.
B.To teach children to save themselves in a fire.
C.To introduce ways of avoiding a fire to children.
D.To increase children's interest in VR experiences.
( )2.From the findings,what's the children's attitude(态度)towards the new VR experience?
A.Doubtful. B.Worried. C.Uncertain. D.Supportive.
( )3.From Para.3,we mainly get to know the ______ of the new VR experience.
A.development B.advantages C.quality D.introduction
( )4.According to the passage,which of the following is TRUE?
A.Children make no difference in the fire safety at their homes.
B.VR experiences are mainly designed for children in high school.
C.Well-designed VR can offer children amazingly valuable learning tools.
D.91% of children believed they weren't old enough to make safety decisions..
答案: 1.E 2.D 【解析】根据第二段中“Children thought it especially important and meaningful”可知,孩子们对这个新的虚拟现实体验是支持的。3.B 4.C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭