2025年学霸甘肃少年儿童出版社六年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸甘肃少年儿童出版社六年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸甘肃少年儿童出版社六年级英语上册译林版》

九、科技成就 阅读材料,选择最佳选项。(12 分)
Vision Pro
Vision Pro is a new virtual(虚拟的) reality headset. It uses special technology to make 3D worlds that users can step into. It’s great for playing games, learning new things, and having virtual meetings. This headset makes it feel like you are truly in another place, which is fun and exciting. Click here to learn more.
Drone

Drones are flying machines without human pilots. They can be controlled from a distance or fly on their own using special software. People use drones for taking photos, farming, watching areas and delivering packages. They are popular because they are useful and can do many tasks. Click here to learn more.
Qinling Station
The Qinling Station is China’s fifth research base in Antarctica(南极洲) situated in Terra Nova Bay. It’s a place for scientists to study climate change, glaciers and sea life. This station helps China learn more about the environment and the Earth’s history in cold regions. Click here to learn more.
Coal mining robot(采煤机器人)
Coal mining robots are machines designed to operate in underground mines. They help in digging, transporting coal and monitoring mine safety. These robots in Shanxi greatly help reduce risks to human workers by performing dangerous tasks. Click here to learn more.
(
B
)1. What is the Vision Pro?
A. A new computer player. B. A virtual reality headset player. C. A software programme player. D. A 3D film player.
(
C
)2. What is NOT a use for drones mentioned in the passage?
A. Taking photos. B. Farming. C. Playing video games. D. Delivering packages.
(
B
)3. Where is the Qinling Station located?
A. In the Sahara Desert. B. In Terra Nova Bay in Antarctica. C. In the Amazon Rain Forest. D. In the Himalaya.
(
C
)4. In which province are the coal mining robots mainly used?
A. Guangdong. B. Zhejiang. C. Shanxi. D. Sichuan.
(
D
)5. Which statement is TRUE according to the passage?
A. Vision Pro uses technology to do research in Antarctica. B. Drones are flying machines which need human pilots. C. The Qinling Station helps people learn more about the Earth’s history in the whole world. D. Coal mining robots are used to do dangerous tasks in mines.
(
D
)6. Where can we probably find the passage?
A. In a science fiction book. B. In a newspaper about new findings. C. In a children’s science book. D. On a website about technology.
答案: 1. B
2. C
3. B
4. C
5. D
6. D
十、地域特色 阅读短文,回答问题。(每个答句 3~6 词)(10 分)
Thanks to modern transportation(现代交通) like planes and trains, you can get things from different parts of China. You can travel far and fast.
But what was life like in ancient times(古代)? About 2,500 years ago, Chinese people began to use the Grand Canal(大运河) to travel and carry things. During the Spring and Autumn Period(春秋时期,公元前 770—公元前 476), the state of Wu(吴国) started building the canal. Later, leaders(统治者) in different dynasties(朝代), including the Sui and Yuan dynasties, finished the Grand Canal.
The Grand Canal is about 3,200 kilometres long. It runs from Beijing in the north to Zhejiang in the south. It helped people in ancient China carry things more easily than(比) by using horses and cows or travelling on foot. Today, half of the canal is still working. Some people say that if the Great Wall is the backbone(脊梁) of China, then the Grand Canal is the bloodline(血脉).
The China Grand Canal Museum opened on June 16, 2021 in Yangzhou. People call the museum an “encyclopedia(百科全书)” of the canal.
1. How can we travel far and fast? ______.
2. How old is the Grand Canal? ______.
3. How long is the Grand Canal? ______.
4. Is the canal working now? ______.
5. Is there a canal museum in Yangzhou? What’s the name? ______.
答案: 1.By plane and/or by train 2.About 2,500 years old 3.About 3,200 kilometres 4.Yes, it is 5.Yes, there is. China Grand Canal Museum
十一、书面表达。(8 分)
40 年前的学校和现在有什么不同?看图并适当发挥想象,写一篇英语短文,不少于 6 句话。要求语句通顺,意思连贯。参考词汇:building(楼房),gym(体育馆),canteen(食堂)。

Our school changed a lot. ______
答案: 参考例文: Our school changed a lot. There was only a small house in my old school forty years ago. There weren't many students. The children could only play outside. They didn't have a gym. Now there are new and tall buildings in my school. The classrooms are nice and clean. There is a gym and a playground. There's a beautiful garden too. We can go to the library and read books. We can use computers too. We can have lunch in the canteen. What a nice school it is now!

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭