2025年拔尖特训九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年拔尖特训九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年拔尖特训九年级英语上册译林版》

 B(2024·东营改编)
“Josh! Kate! Emma! Time to go!” Mrs Carter called from the car.
Emma and Kate hurried to finish their breakfast and Josh was busy looking for his backpack.
As usual, it was a big rush. Every morning, their mother or father had to drive them to school.
“HURRY!” called their mother, not so gently(温柔地) this time.
Kids ran to the car. Then Mum turned onto the road.
“Kids, what activities do you have after school?” Mum asked.
“I have dance class,” said Kate.
“I have soccer practice,” said Josh.
“I have art class,” said Emma. Their mother just sighed.
That afternoon, Mrs Carter had to pick up everybody. She drove a long way. Finally they were home.
Looking at the tired mother, Emma said, “I have an idea! We can ride bikes to school.”
“It’s too far! And taking a taxi costs a lot. If there were buses, that would be nice,” said Kate.
“Today we talked about cars in science class. Many people are all driving at the same time. That’s bad for the air. And the car uses too much gas(汽油). So we could carpool(拼车). Kill two birds with one stone!” said Josh proudly.
“Fantastic! We can talk to our neighbours,” said Kate excitedly.
“Yes!” said Josh. “Mum! We could ask them to carpool.”
That night the family went to visit their neighbours.
The family told the Smiths their plan. They all loved the idea!
Evan Smith and Josh were on the same soccer team. Their parents would take turns to pick up the boys.
The Carters visited other neighbours. One family said they would drive to school two days a week.
Another family had children in Emma’s art class. Someone else had kids in Kate’s dance class.
Finally, they had a schedule(日程表). It showed when each family would drive. Josh said, “Tomorrow, I will tell my science teacher our plan. He will be proud of us! We are being careful with important Earth resources. And we’ve solved our family problem.”
( )6. What was the Carter family’s main problem?
A. The kids couldn’t get ready in the morning.
B. The kids had too many after-school activities.
C. The parents and kids always came back home late.
D. Driving kids to and from school made the parents busy and tired.
( )7. Who found the way to solve the problem?
A. Emma. B. Kate. C. Josh. D. Mrs Carter.
( )8. What do the underlined words “one stone” refer to?
A. Riding bikes. B. Taking a taxi. C. Taking a bus. D. Carpooling.
( )9. Which word best describes Josh?
A. Honest. B. Intelligent. C. Friendly. D. Hard-working.
( )10. Which would be the best title for this passage?
A. Let’s carpool! B. Let’s take action!
C. Let’s save the Earth! D. Let’s help each other!
答案: 6. D 推理判断题。根据I have dance class、I have soccer practice和I have art class可知,卡特家的三个孩子都有不同的课后活动,他们的父母得去接送他们。故卡特一家的主要问题是父母需要开车接送孩子们上学和参加课外活动,这让他们感到很累。
7. C 细节理解题。根据“‘Today we talked about cars in science class. Many people are all driving at the same time. That's bad for the air. And the car uses too much gas. So we could carpool. Kill two birds with one stone!’ said Josh proudly.”可知,是乔希提出了拼车的解决方案。
8. D 推理判断题。根据“That's bad for the air. And the car uses too much gas. So we could carpool. Kill two birds with one stone!”可知,拼车既能解决开车接送孩子们上学和参加课外活动的问题,又能减少空气污染,因此one stone指的是“拼车”。
9. B 推理判断题。根据“The family told the Smiths their plan. They all loved the idea!”可知,家长们都赞同乔希提出的解决方案。由此可推断,乔希很聪明。
10. A 标题概括题。通读全文可知,本文主要讲述了卡特一家的孩子们为了解决开车接送他们上学和参加课外活动的问题而提出的拼车方案,因此A项“我们拼车吧!”最适合作为本文的标题。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭