B(2024·深圳模拟)
When Dorota Siewert played the piano as a child in Poland, she never imagined she would later develop a connection with the harp that would lead her to many cities and countries in the world, including Shenzhen.
Siewert began playing the piano at the age of 6 and continued until 14. When she had the chance to pick another instrument, she chose the harp for its beautiful shape as well as its beautiful sound. Becoming a harp artist was her dream. During her studies, she began performing at the concert. As the only harp student, she got her first job to perform at a hotel in Oman. "I was able to make enough money to buy my own harp!" she recalled.
Siewert had performed in several countries. She enjoyed attracting audiences by her music. In 2016, personal changes forced Siewert to look for work in Hong Kong, China. She took the chance, which led her to discover information about Shenzhen. She received an invitation from a local school. "On arrival, a dinner at Sea World and the fountain music show were fantastic introductions to the city."
Siewert presently teaches music at a school in Shenzhen. She is teaching eight students aged 8 to 11. To encourage more students to choose the harp, she actively helps them to prepare for concerts. "Teaching the harp is my first step to develop greater interest in this wonderful instrument," she remarked. "My pupils' passion for learning encourages me to make this instrument more popular locally. It's not difficult. It's just unfamiliar." She often reminds her students of the importance of hope and patience. "Facing challenges develops a sense of achievement that I hope they take from my lessons," she said.
( )6. What did Dorota Siewert do when she was a child?
A. She played the harp. B. She played the piano.
C. She visited Shenzhen. D. She travelled around the world.
( )7. What can we learn about Siewert from Paragraph 2?
A. She didn't play the piano until 14.
B. She chose the harp because it was beautiful.
C. Her dream was to be a pianist at the age of 6.
D. She couldn't afford to buy a harp by herself as a student.
( )8. What is Paragraph 3 mainly about?
A. Why Siewert came to Shenzhen.
B. Siewert had performed in several countries.
C. Siewert enjoyed attracting audiences by her music.
D. What fantastic introductions to Shenzhen Siewert had!
( )9. Which is the correct order of Siewert's story according to the passage?
① She chose the harp. ② She played the piano.
③ She bought her own harp. ④ She taught the harp in Shenzhen.
⑤ She began performing at the concert.
A. ①②④⑤③ B. ①③②④⑤ C. ②①③⑤④ D. ②①⑤③④
( )10. In which part of a Shenzhen website can we find the passage?
A. Story. B. Week Fun. C. Lifestyle. D. Discover Shenzhen.
When Dorota Siewert played the piano as a child in Poland, she never imagined she would later develop a connection with the harp that would lead her to many cities and countries in the world, including Shenzhen.
Siewert began playing the piano at the age of 6 and continued until 14. When she had the chance to pick another instrument, she chose the harp for its beautiful shape as well as its beautiful sound. Becoming a harp artist was her dream. During her studies, she began performing at the concert. As the only harp student, she got her first job to perform at a hotel in Oman. "I was able to make enough money to buy my own harp!" she recalled.
Siewert had performed in several countries. She enjoyed attracting audiences by her music. In 2016, personal changes forced Siewert to look for work in Hong Kong, China. She took the chance, which led her to discover information about Shenzhen. She received an invitation from a local school. "On arrival, a dinner at Sea World and the fountain music show were fantastic introductions to the city."
Siewert presently teaches music at a school in Shenzhen. She is teaching eight students aged 8 to 11. To encourage more students to choose the harp, she actively helps them to prepare for concerts. "Teaching the harp is my first step to develop greater interest in this wonderful instrument," she remarked. "My pupils' passion for learning encourages me to make this instrument more popular locally. It's not difficult. It's just unfamiliar." She often reminds her students of the importance of hope and patience. "Facing challenges develops a sense of achievement that I hope they take from my lessons," she said.
( )6. What did Dorota Siewert do when she was a child?
A. She played the harp. B. She played the piano.
C. She visited Shenzhen. D. She travelled around the world.
( )7. What can we learn about Siewert from Paragraph 2?
A. She didn't play the piano until 14.
B. She chose the harp because it was beautiful.
C. Her dream was to be a pianist at the age of 6.
D. She couldn't afford to buy a harp by herself as a student.
( )8. What is Paragraph 3 mainly about?
A. Why Siewert came to Shenzhen.
B. Siewert had performed in several countries.
C. Siewert enjoyed attracting audiences by her music.
D. What fantastic introductions to Shenzhen Siewert had!
( )9. Which is the correct order of Siewert's story according to the passage?
① She chose the harp. ② She played the piano.
③ She bought her own harp. ④ She taught the harp in Shenzhen.
⑤ She began performing at the concert.
A. ①②④⑤③ B. ①③②④⑤ C. ②①③⑤④ D. ②①⑤③④
( )10. In which part of a Shenzhen website can we find the passage?
A. Story. B. Week Fun. C. Lifestyle. D. Discover Shenzhen.
答案:
6. B 细节理解题。根据 When Dorota Siewert played the piano as a child in Poland 可知,当她还是一个小孩时,她弹钢琴。7. B 细节理解题。根据“When she had the chance to pick another instrument,she chose the harp for its beautiful shape as well as its beautiful sound.”可知,她选择竖琴是因为它的形状好看,发出的声音很美妙。8. A 段落大意题。通读第三段内容可知,第三段主要讲了她收到深圳一所学校的邀请并且她对深圳留下了美好的印象。9. D 信息排序题。通读全文可知,先是讲了她很小的时候弹钢琴;后来选择了竖琴,成为竖琴艺术家是她的梦想;随后她在音乐会上进行表演;挣钱后买了属于自己的竖琴;之后她在深圳教竖琴。故正确顺序为②①⑤③④。10. A 推理判断题。通读全文可知,本文主要讲了多洛塔的音乐梦想历程,故我们可以在深圳网站的“故事”部分看到这篇文章。
查看更多完整答案,请扫码查看