2025年拔尖特训九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年拔尖特训九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年拔尖特训九年级英语上册译林版》

B(2023·泰州) ★★
Now, primary students learn cooking at school. It has been discussed by teachers and parents. Some think that it is a useful skill for students, while others think it's a waste of time. Some even think it's just a show. But do they really understand cooking?
It's been said that good cooking is an art form. The truth is that it's much more than that. When talking about different foods from all around the world, or cultures and histories of dishes, students are connected to the world and learning history and culture in a new field. When learning cooking, students measure(称量) materials from time to time, or find oil and water don't usually mix. Students are also learning Maths and Science in practice…
The importance of failures in making food is as much as successes. Li Mei, 11, was crazy about the yummy cakes made by her father and wanted to make one on her own. But when taking her cake out, she was frustrated(沮丧的) to find that the cake was hard and black at the bottom. Her father told her that when he was 13, he tried to make cakes, but wasted boxes of eggs. Then together with Father, Li Mei found out what had gone wrong and succeeded in making one. Li Mei learned from the failure of cooking, and could be braver to face failures.
Apart from the practical skills, cooking builds character. It encourages kids to work with others. It also encourages them to be open to foods they might not have tried. Though being good for our health, carrots were hated by 12-year-old Xiao Lei. But he started to love them after he made a salad with them.
By cooking, students put down their phones and work together with family members in the kitchen. By cooking, students form the habit of doing labour work. As a part of labour education, cooking is a way to teach kids vital 21st century skills, such as creativity and teamwork. If these skills aren't taught to today's students, they might hardly survive in the future.
( )6. What does the writer think of “learning cooking” in primary schools?
A. It needs better understanding. B. It's just a useful skill for students. C. It's really a waste of time. D. It must be cancelled as a show.
( )7. What's the relationship between cooking and other subjects according to the passage?
A.
| School education | Labour education |
|------------------|------------------|
| Cooking | |
| Other subjects(Science ...) | |
B.
| School education | Labour education | Cooking | Other subjects(Science ...) |
|------------------|------------------|---------|------------------------------|
C.
| School education | Labour education | Cooking |
|------------------|------------------|---------|
| | Other subjects(Science ...) | |
D.
| School education | Labour education |
|------------------|------------------|
| Cooking | Other subjects(Science ...) |
( )8. What does the writer think of failure in cooking?
A. Cooking can help people avoid failure. B. There is no failure without success. C. Failure is as important as success. D. Cooking is sure to be failure at last.
( )9. Why does the writer mention the change of Xiao Lei?
A. To show us carrots are good for our health. B. To encourage kids to work with others. C. To educate kids to be open to different foods. D. To teach us how to make a salad with carrots.
( )10. What does the underlined word “vital” in the last paragraph mean?
A. Necessary. B. Difficult. C. Creative. D. Simple.
答案: 6. A 推理判断题。根据第一段中“Some think that it is a ... But do they really understand cooking?”以及下文的论述可以判断,作者的观点是学习烹饪需要被更好地理解。
7. D 推理判断题。根据第二段论述可知,学生在学习做饭的过程中,可以接触到有关艺术、历史和文化、数学和科学等方面的知识;根据最后一段中“As a part of labour education,cooking is a way to teach kids vital 21st century skills ...”可知,烹饪是劳动教育的一部分,即劳动教育包含烹饪学习,排除A、B项;烹饪学习是关联到其他科目的,所以劳动教育和其他学科之间并不是完全独立的,是有关联的。
8. C 细节理解题。根据第三段中“The importance of failures in making food is as much as successes.”可知,作者认为在做饭过程中失败和成功的重要性是相同的。
9. C 推理判断题。根据第四段中“It also encourages them to be open to foods they might not have tried ... with them.”可知,作者的目的是教育或鼓励孩子接纳不同的食品。
10. A 词义猜测题。根据画线词后的“21st century skills,such as creativity and teamwork”以及“If these skills aren't taught to today's students,they might hardly survive in the future.”可以推断,画线词意为“必需的”。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭