2025年拔尖特训九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年拔尖特训九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年拔尖特训九年级英语上册译林版》

三、阅读理解。(每小题2分,共20分)
A(2024·济南)
★★
In many cases, you may find yourself or somebody faking a smile(假笑) in photos. Why can one easily discover a fake smile and why does it seem so difficult to give a real smile in photos?
Scientists have found that a real smile is featured by two main muscle(肌肉) movements. When we smile, we lift our mouth upwards and cause the skin around our eyes to gather into folds. These muscle movements are usually absent in the case of a forced smile, especially when the smile is small. Our brains are highly skilled at distinguishing the differences in muscle movements. That's why though trying to fake a real smile can be hard, discovering it on someone else is a piece of cake.
One of the most common reasons why you look unnatural in photos is an increased awareness(意识) of your appearance. The worry about posture, hair, and makeup can add to the stress, killing the chances of a real smile. A smile looks best when it comes naturally. Warm and welcoming smiles come along with warm and welcoming body language, but when you're in front of the camera, trying too hard to perform can make your body language appear stiff(僵硬的) and far from welcoming.
Besides, facial expressions are not always understood in the same way. A smile can mean differently in different cultures. For example, a wide smile that seems welcoming to some may appear fake and dishonest. This may also influence how people feel about your smiles in photos.
However, we shouldn't let this trouble us too much. So, if you want to smile naturally before the camera, perhaps the simplest trick is to give your brain a real reason to feel happy. Maybe recall a joyful moment or just think back to a funny story you read ... that should work!
( )1. What is a real smile connected with?
A. Personal characters.
B. Educational backgrounds.
C. Muscle movements.
D. Professional achievements.
( )2. What does the underlined word "distinguishing" mean in Paragraph 2?
A. Clearing.
B. Telling.
C. Spreading.
D. Forgetting.
( )3. What is a reason for people's unnatural smiles?
A. They fail to hide their feelings.
B. They are tired of taking photos.
C. They care too much about their looks.
D. They are weak in performing tricks.
( )4. What may help you give a real smile according to the writer?
A. Recalling a strange story.
B. Practising smiles in the mirror.
C. Improving expression abilities.
D. Thinking of a humorous moment.
( )5. What can be a suitable title for the text?
A. How can we turn the fake into the real?
B. How can we fake a smile?
C. Why is it hard to smile naturally in photos?
D. What is needed to take good photos?
答案: 1. C 细节理解题。根据“Scientists have found that a real smile is featured by two main muscle movements.”可知答案。
2. B 词义猜测题。根据“Our brains are highly skilled at distinguishing the differences in muscle movements.”可知,我们的大脑非常善于区分肌肉运动的差异,故此处理画线部分意为“区分”,和 telling 意思相近。
3. C 细节理解题。根据“One of the most common reasons why you look unnatural in photos is an increased awareness of your appearance.”可知答案。
4. D 细节理解题。根据“if you want to smile naturally before the camera,perhaps the simplest trick is to give your brain a real reason to feel happy. Maybe recall a joyful moment or just think back to a funny story you read”可知,如果你想在镜头前自然地微笑,也许最简单的技巧就是给你的大脑一个真正的快乐理由,也许回忆起一个快乐的时刻,或者只是回想一下你读过的一个有趣的故事。
5. C 标题概括题。本文主要介绍了为什么在照片中给人一个真正的微笑看起来如此困难,选项 C“为什么在照片中很难自然地微笑”作为标题最合适。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭