B
My five-year-old son befriends the woman. It starts with voices in the yard. When I come out to check on Daniel, his face is pressed on the fence(篱笆).
The woman says, “You wait right here. I’ll be right back.”
She returns with a saw(锯子). There’s a whirring. A circle in the wooden fence drops out of sight.
“Dad! Sandy just drilled a hole in the fence so Sandy and I can talk!” Daniel spins around.
I didn’t know her name is Sandy. We’d lived here a month before Daniel was born.
Daniel’s and Sandy’s voices continue. Whenever Daniel is outside, he circles near the fence that isn’t a fence any more. Some days my son just goes to stand at the hole, yelling, “Sandy! Saaaaandyyyy!”
Sometimes I hear bits of their talks.
“We painted a ghost at school.” Or: “Wheeler and Jackson were playing football, and they told me I couldn’t play.” “That wasn’t very nice,” says Sandy. “Did that hurt your feelings? Did you let them know that?”
I can’t hear how he replies. A moment of envy runs through me. He never talks about his school things with me.
Daniel and Sandy not only keep chatting through the hole, they also exchange gifts. A colouring book, and then a toy car. It’s unclear what Daniel gives Sandy in return.
One afternoon, I hear Sandy’s voice floating over the top of the fence with the hole. “I thought maybe Daniel could come for a play date.” We ring the bell on Sandy’s porch. She’s a middle-aged woman with smiling eyes. Sandy’s yard is sweet with the smell of flowers. We have a pleasant afternoon with Sandy, my son’s adult friend, the first friend Daniel has made on his own. ▲
A month later, Sandy leaves to care for her mother in Kansas. She leaves behind a box of presents: a colouring book, sidewalk chalk, the missing orange part in the toy track. When I look at Daniel, he’s looking down at his shoes.
He sometimes wanders down to the fence. Instead of calling “Sandy! Saaaaandyyyy!”, he cries, “Hello! Helloooo!”
One day, Daniel receives Sandy’s postcard. They write frequently, warmly.
( )6. Which of the following is true?
A. Daniel’s father and Sandy are good friends. B. Daniel often tells Sandy about his school life.
C. Daniel’s father makes the hole in the fence. D. Sandy makes the hole to let pets go through.
( )7. Which of the following is the correct order of the story?
a. Sandy leaves for Kansas to care for her mother. b. Daniel and Sandy exchange gifts through the hole.
c. Daniel and Sandy are good penfriends. d. Sandy drills a hole in the fence.
e. Sandy invites Daniel to come to her yard for a play date.
A. d-b-e-a-c B. b-a-d-e-c C. d-c-e-a-b D. e-c-a-d-b
( )8. Which of the following can be put into “ ▲ ”?
A. The neighbourhood I grew up in has a fence like this.
B. We’ve passed through the hole in the fence.
C. Beyond that fence stands Sandy’s blue house.
D. I’m a person who looks on the bad side of the fence.
( )9. What can we know about Daniel from the underlined sentences in the story?
A. He doesn’t care about Sandy’s leaving. B. He is impressed with the shoes from Sandy.
C. He is heartbroken when Sandy leaves. D. He does not want to be Sandy’s friend any more.
( )10. Which sentence best expresses the theme of the story?
A. Parents are children’s best friends. B. Trust and friendship can go beyond ages.
C. A good fence makes a good neighbour. D. Grass is greener on the other side of the fence.
My five-year-old son befriends the woman. It starts with voices in the yard. When I come out to check on Daniel, his face is pressed on the fence(篱笆).
The woman says, “You wait right here. I’ll be right back.”
She returns with a saw(锯子). There’s a whirring. A circle in the wooden fence drops out of sight.
“Dad! Sandy just drilled a hole in the fence so Sandy and I can talk!” Daniel spins around.
I didn’t know her name is Sandy. We’d lived here a month before Daniel was born.
Daniel’s and Sandy’s voices continue. Whenever Daniel is outside, he circles near the fence that isn’t a fence any more. Some days my son just goes to stand at the hole, yelling, “Sandy! Saaaaandyyyy!”
Sometimes I hear bits of their talks.
“We painted a ghost at school.” Or: “Wheeler and Jackson were playing football, and they told me I couldn’t play.” “That wasn’t very nice,” says Sandy. “Did that hurt your feelings? Did you let them know that?”
I can’t hear how he replies. A moment of envy runs through me. He never talks about his school things with me.
Daniel and Sandy not only keep chatting through the hole, they also exchange gifts. A colouring book, and then a toy car. It’s unclear what Daniel gives Sandy in return.
One afternoon, I hear Sandy’s voice floating over the top of the fence with the hole. “I thought maybe Daniel could come for a play date.” We ring the bell on Sandy’s porch. She’s a middle-aged woman with smiling eyes. Sandy’s yard is sweet with the smell of flowers. We have a pleasant afternoon with Sandy, my son’s adult friend, the first friend Daniel has made on his own. ▲
A month later, Sandy leaves to care for her mother in Kansas. She leaves behind a box of presents: a colouring book, sidewalk chalk, the missing orange part in the toy track. When I look at Daniel, he’s looking down at his shoes.
He sometimes wanders down to the fence. Instead of calling “Sandy! Saaaaandyyyy!”, he cries, “Hello! Helloooo!”
One day, Daniel receives Sandy’s postcard. They write frequently, warmly.
( )6. Which of the following is true?
A. Daniel’s father and Sandy are good friends. B. Daniel often tells Sandy about his school life.
C. Daniel’s father makes the hole in the fence. D. Sandy makes the hole to let pets go through.
( )7. Which of the following is the correct order of the story?
a. Sandy leaves for Kansas to care for her mother. b. Daniel and Sandy exchange gifts through the hole.
c. Daniel and Sandy are good penfriends. d. Sandy drills a hole in the fence.
e. Sandy invites Daniel to come to her yard for a play date.
A. d-b-e-a-c B. b-a-d-e-c C. d-c-e-a-b D. e-c-a-d-b
( )8. Which of the following can be put into “ ▲ ”?
A. The neighbourhood I grew up in has a fence like this.
B. We’ve passed through the hole in the fence.
C. Beyond that fence stands Sandy’s blue house.
D. I’m a person who looks on the bad side of the fence.
( )9. What can we know about Daniel from the underlined sentences in the story?
A. He doesn’t care about Sandy’s leaving. B. He is impressed with the shoes from Sandy.
C. He is heartbroken when Sandy leaves. D. He does not want to be Sandy’s friend any more.
( )10. Which sentence best expresses the theme of the story?
A. Parents are children’s best friends. B. Trust and friendship can go beyond ages.
C. A good fence makes a good neighbour. D. Grass is greener on the other side of the fence.
答案:
6. B 细节理解题。根据文中"I didn't know her name is Sandy. We'd lived here a month before Daniel was born."可知,丹尼尔的父亲与桑迪不是朋友,A 选项错误;根据"Dad! Sandy just drilled a hole in the fence ..."可知,桑迪在篱笆上开了个洞,C 选项错误;根据文章内容可知,桑迪和丹尼尔通过篱笆上的洞聊天,未提及宠物,D 选项错误;根据文中"We painted a ghost at school."及"Wheeler and Jackson were playing football,and they told me I couldn't play."可知,丹尼尔经常告诉桑迪有关他的学校生活的情况。
7. A 信息排序题。根据"Sandy just drilled a hole in the fence so Sandy and I can talk!"可知,桑迪在篱笆上开了一个洞;根据"Daniel and Sandy not only keep chatting through the hole,they also exchange gifts."可知,丹尼尔和桑迪通过洞交换礼物;根据"I thought maybe Daniel could come for a play date."可知,桑迪邀请丹尼尔来她的庭院参加玩耍约会;根据"A month later,Sandy leaves to care for her mother in Kansas."可知,桑迪离开去照顾她的母亲;根据"One day,Daniel receives Sandy's postcard. They write frequently,warmly."可知,丹尼尔和桑迪是很好的笔友。
8. B 推理判断题。根据"We have a pleasant afternoon with Sandy,my son's adult friend,the first friend Daniel has made on his own,"可知,作者儿子和桑迪度过了愉快的下午,儿子的成年朋友桑迪是他自己交的第一位朋友,儿子和桑迪之前通过篱笆的洞进行交流,现在直接见面,已经跨越了篱笆的障碍。
9. C 推理判断题。根据 he's looking down at his shoes 及 he cries 可知,儿子舍不得桑迪的离开,感到伤心。
10. B 主旨大意题。文章主要通过讲述作者的儿子丹尼尔和成年的朋友桑迪交朋友的经历,说明了信任和友谊可以跨越年龄界限。
7. A 信息排序题。根据"Sandy just drilled a hole in the fence so Sandy and I can talk!"可知,桑迪在篱笆上开了一个洞;根据"Daniel and Sandy not only keep chatting through the hole,they also exchange gifts."可知,丹尼尔和桑迪通过洞交换礼物;根据"I thought maybe Daniel could come for a play date."可知,桑迪邀请丹尼尔来她的庭院参加玩耍约会;根据"A month later,Sandy leaves to care for her mother in Kansas."可知,桑迪离开去照顾她的母亲;根据"One day,Daniel receives Sandy's postcard. They write frequently,warmly."可知,丹尼尔和桑迪是很好的笔友。
8. B 推理判断题。根据"We have a pleasant afternoon with Sandy,my son's adult friend,the first friend Daniel has made on his own,"可知,作者儿子和桑迪度过了愉快的下午,儿子的成年朋友桑迪是他自己交的第一位朋友,儿子和桑迪之前通过篱笆的洞进行交流,现在直接见面,已经跨越了篱笆的障碍。
9. C 推理判断题。根据 he's looking down at his shoes 及 he cries 可知,儿子舍不得桑迪的离开,感到伤心。
10. B 主旨大意题。文章主要通过讲述作者的儿子丹尼尔和成年的朋友桑迪交朋友的经历,说明了信任和友谊可以跨越年龄界限。
查看更多完整答案,请扫码查看