三、阅读理解。(每小题2分,共20分)
A(2023·杭州改编)
Remember the delicious pizza that you created? For most of us, it takes a long time to learn how to make something tasty, but not for Remmi Smith. Still a teenager, she's already creating fantastic dishes. She's also becoming well known for her Italian salad dressing, which is delicious. And with her knowledge of social media, she's making sure that everyone knows she's here!
Remmi, who was born in China, now lives in the USA. She has already starred in several shows on cooking and her book of healthy recipes has recently come out. From the age of four, Remmi helped in the kitchen by preparing vegetables. By the age of seven, Remmi was a real food lover who could cook complete meals for her family.
Remmi began making videos for fun. Her mother videoed her while she was cooking and put the videos online. A local TV station broadcast them. It then asked Remmi to create another show for teenagers.
That show is mainly about Remmi's interest, which is getting teenagers to take healthy eating seriously. She believes that when young people make their own food, they care more about what they eat. Remmi works with a company in the USA which shows her videos in school dining halls. About 3.5 million students watch her every day!
Remmi believes that young people can create a healthy meal for their family which doesn't cost a lot. Her delicious recipes include vegetable paella and strawberry kebabs. In fact, strawberries, which are Remmi's favourite food, appear in other recipes, including strawberry sandwiches!
Her latest idea is a healthy-snack service. For a monthly subscription(订购), you receive snacks, which include fruit sticks and popcorn, and fun cooking activities that help you develop a healthy lifestyle.
( )1. When could Remmi make complete family meals?
A. From the age of four. B. By the age of seven. C. Over the age of nine. D. Not mentioned.
( )2. What does the underlined word “broadcast” in the passage mean?
A. 播放 B. 录制 C. 导演 D. 编写
( )3. Why did the local TV station ask Remmi to make another show?
A. To create more recipes. B. To encourage healthy eating.
C. To show her media talent. D. To sell her cooking videos.
( )4. Which is the correct time order of the following events?
① Remmi's book of recipes came out. ② A TV station broadcast Remmi's videos.
③ Remmi created a show for teenagers. ④ Remmi's mother put her videos online.
A. ②③④① B. ②④①③ C. ④③②① D. ④②③①
( )5. Which is the best title for the text?
A. An expert of social media B. A lover of strawberry dishes
C. A young star of the kitchen D. A teenage star of TV shows
A(2023·杭州改编)
Remember the delicious pizza that you created? For most of us, it takes a long time to learn how to make something tasty, but not for Remmi Smith. Still a teenager, she's already creating fantastic dishes. She's also becoming well known for her Italian salad dressing, which is delicious. And with her knowledge of social media, she's making sure that everyone knows she's here!
Remmi, who was born in China, now lives in the USA. She has already starred in several shows on cooking and her book of healthy recipes has recently come out. From the age of four, Remmi helped in the kitchen by preparing vegetables. By the age of seven, Remmi was a real food lover who could cook complete meals for her family.
Remmi began making videos for fun. Her mother videoed her while she was cooking and put the videos online. A local TV station broadcast them. It then asked Remmi to create another show for teenagers.
That show is mainly about Remmi's interest, which is getting teenagers to take healthy eating seriously. She believes that when young people make their own food, they care more about what they eat. Remmi works with a company in the USA which shows her videos in school dining halls. About 3.5 million students watch her every day!
Remmi believes that young people can create a healthy meal for their family which doesn't cost a lot. Her delicious recipes include vegetable paella and strawberry kebabs. In fact, strawberries, which are Remmi's favourite food, appear in other recipes, including strawberry sandwiches!
Her latest idea is a healthy-snack service. For a monthly subscription(订购), you receive snacks, which include fruit sticks and popcorn, and fun cooking activities that help you develop a healthy lifestyle.
( )1. When could Remmi make complete family meals?
A. From the age of four. B. By the age of seven. C. Over the age of nine. D. Not mentioned.
( )2. What does the underlined word “broadcast” in the passage mean?
A. 播放 B. 录制 C. 导演 D. 编写
( )3. Why did the local TV station ask Remmi to make another show?
A. To create more recipes. B. To encourage healthy eating.
C. To show her media talent. D. To sell her cooking videos.
( )4. Which is the correct time order of the following events?
① Remmi's book of recipes came out. ② A TV station broadcast Remmi's videos.
③ Remmi created a show for teenagers. ④ Remmi's mother put her videos online.
A. ②③④① B. ②④①③ C. ④③②① D. ④②③①
( )5. Which is the best title for the text?
A. An expert of social media B. A lover of strawberry dishes
C. A young star of the kitchen D. A teenage star of TV shows
答案:
1. B 细节理解题。根据第二段中“By the age of seven,Remmi was a real food lover who could cook complete meals for her family.”可知,7 岁的时候,蕾蜜就可以为家人做完整的饭菜。
2. A 词义猜测题。根据上下文的提示可知,蕾蜜创作的视频在当地电视台播出。
3. B 细节理解题。根据第三段中“It then asked Remmi to create another show for teenagers.”和第四段中“That show is mainly about Remmi's interest,which is getting teenagers to take healthy eating seriously.”可知,当地电视台让蕾蜜制作另一个节目是为了让青少年认真对待健康饮食。
4. D 信息排序题。根据第三段中“Her mother videoed her while she was cooking and put the videos online. A local TV station broadcast them. It then asked Remmi to create another show for teenagers.”可知,首先是蕾蜜的妈妈把她做饭的视频放到了网上,一家电视台播放了蕾蜜的视频,然后蕾蜜应电视台的要求,给青少年录制另一档有关健康饮食的节目。根据第二段中“She has already … come out.”,再结合选项可知,D 选项正确。
5. C 标题概括题。通读全文可知,蕾蜜七岁时就能为家人做全套的饭菜,现在她已经参演了几个关于烹饪的节目,而且她的健康食谱书最近出版了。所以 C 选项最适合作为本文的标题。
2. A 词义猜测题。根据上下文的提示可知,蕾蜜创作的视频在当地电视台播出。
3. B 细节理解题。根据第三段中“It then asked Remmi to create another show for teenagers.”和第四段中“That show is mainly about Remmi's interest,which is getting teenagers to take healthy eating seriously.”可知,当地电视台让蕾蜜制作另一个节目是为了让青少年认真对待健康饮食。
4. D 信息排序题。根据第三段中“Her mother videoed her while she was cooking and put the videos online. A local TV station broadcast them. It then asked Remmi to create another show for teenagers.”可知,首先是蕾蜜的妈妈把她做饭的视频放到了网上,一家电视台播放了蕾蜜的视频,然后蕾蜜应电视台的要求,给青少年录制另一档有关健康饮食的节目。根据第二段中“She has already … come out.”,再结合选项可知,D 选项正确。
5. C 标题概括题。通读全文可知,蕾蜜七岁时就能为家人做全套的饭菜,现在她已经参演了几个关于烹饪的节目,而且她的健康食谱书最近出版了。所以 C 选项最适合作为本文的标题。
查看更多完整答案,请扫码查看