第33页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
1.
4.
G
2. C
3. A
4.
B
5. D
答案:
1. G [解析]与上句"Good morning"相对应。故选 G。2. C [解析]回答上面的问句"What class are you in?",应该回答是哪个班的。故选 C。3. A [解析]由答语中的"I don't like tennis."可知,此处应该涉及网球。故选 A。4. B [解析]由答句"Yes, I do."可知,此处应该是用 Do 提问的一般疑问句。故选 B。5. D [解析]与上句中的"Goodbye."相对应。故选 D。
Ⅵ. 跨学科 摇滚乐遇上二胡 (2025·辽宁大连中山区期中)
阅读理解
热爱摇滚乐的作者与热爱二胡和京剧的祖父一起参加了学校艺术节,阅读下面的短文了解一下吧!
Rock music meets the erhu
Rock music is coming out of my computer.
As a rock music lover, I play the electric guitar in the school band. Sometimes I write songs and share them online. There is so much fun in music.
Right at this moment, the sound of Grandpa's erhu cuts in. Yes, music is also my grandpa's hobby. But it's a different kind of music. He likes playing the erhu in the park with his friends. They sing Beijing opera together. There are many fans of them.
An idea suddenly hits me: “Why don't we put our music together? I can write a song for us.”
“Grandpa!” I rush into his room...
There is an art festival every autumn in my school. I decide to take part in it with Grandpa this year. After a week's practice, we are on the stage. I nod to Grandpa and we fire up our instruments. Everybody moves with our music.
Grandpa gives me a big smile, and I smile back. It feels great to enjoy our hobby together.
1. What is the boy's hobby?
A. Rock music.
B. Traditional music.
C. All kinds of music.
2. How does the boy feel in Paragraph 4?
A. Worried.
B. Excited.
C. Surprised.
3. What can we learn from Paragraph 5?
A. The boy takes part in the school art festival every year.
B. Grandpa doesn't like the boy's idea.
C. People really enjoy rock music meeting the erhu.
4. 中考新考法 主旨归纳 What is the passage mainly about?
A. Music.
B. Hobby.
C. Instrument.
阅读理解
热爱摇滚乐的作者与热爱二胡和京剧的祖父一起参加了学校艺术节,阅读下面的短文了解一下吧!
Rock music meets the erhu
Rock music is coming out of my computer.
As a rock music lover, I play the electric guitar in the school band. Sometimes I write songs and share them online. There is so much fun in music.
Right at this moment, the sound of Grandpa's erhu cuts in. Yes, music is also my grandpa's hobby. But it's a different kind of music. He likes playing the erhu in the park with his friends. They sing Beijing opera together. There are many fans of them.
An idea suddenly hits me: “Why don't we put our music together? I can write a song for us.”
“Grandpa!” I rush into his room...
There is an art festival every autumn in my school. I decide to take part in it with Grandpa this year. After a week's practice, we are on the stage. I nod to Grandpa and we fire up our instruments. Everybody moves with our music.
Grandpa gives me a big smile, and I smile back. It feels great to enjoy our hobby together.
1. What is the boy's hobby?
A. Rock music.
B. Traditional music.
C. All kinds of music.
2. How does the boy feel in Paragraph 4?
A. Worried.
B. Excited.
C. Surprised.
3. What can we learn from Paragraph 5?
A. The boy takes part in the school art festival every year.
B. Grandpa doesn't like the boy's idea.
C. People really enjoy rock music meeting the erhu.
4. 中考新考法 主旨归纳 What is the passage mainly about?
A. Music.
B. Hobby.
C. Instrument.
答案:
1. A [解析]细节理解题。根据第一段"Rock music is coming out of my computer. As a rock music lover, I play the electric guitar in the school band."可知,男孩的爱好是摇滚乐。故选 A。2. B [解析]推理判断题。根据第三段"An idea suddenly hits me: 'Why don't we put our music together? I can write a song for us.'"和第四段"'Grandpa!' I rush into his room..."可知,在第四段中男孩感到兴奋。故选 B。3. C [解析]推理判断题。根据第五段"There is an art festival every autumn in my school. I decide to take part in it with Grandpa this year. After a week's practice, we are on the stage. I nod to Grandpa and we fire up our instruments. Everybody moves with our music."可推知,人们真的很喜欢摇滚乐和二胡的结合。故选 C。4. B [解析]主旨大意题。通读全文尤其是根据第六段"Grandpa gives me a big smile, and I smile back. It feels great to enjoy our hobby together."可知,本文主要讲的是爱好。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看