第21页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
1.
4.
A
2. D
3. E
4.
B
5. F
答案:
1. A [解析]根据“No,I'm not”可知,设空处为询问对方怎么样的一般疑问句,选项A“你还好吗?”符合语境。故选A。 2. D [解析]根据“Because it's Tuesday.”可知,此处询问原因,选项D“为什么?”符合语境。故选D。 3. E [解析]根据“You don't like maths? No...”可知,设空处说明自己不喜欢数学的原因,选项E“它太难了”符合语境。故选E。 4. B [解析]根据“Chinese. It's difficult but interesting!”可知,此处询问对方喜欢的科目,选项B“那么你最喜欢的科目是什么?”符合语境。故选B。 5. F [解析]根据“OK. See you!”可知,此处表达告别的时刻到了,选项F“我现在必须走了”符合语境。故选F。
Ⅵ. (2025·山东德州夏津期中)阅读理解
你想知道汤姆做英语作业时克服困难,完成挑战的故事吗? 阅读下面的短文了解一下吧!
Tom is a pupil of Grade Five. He is a little shy. When he talks with others, he always feels nervous. He likes Chinese and English best. His mother, Mrs Lee, is always there to help him with his study.
One day, Tom's English homework was difficult. He needed to write a short story and he didn't know how to start. Mrs Lee sat down with Tom and encouraged him to think of a story he liked. They thought together and Mrs Lee helped Tom with new words. They laughed and enjoyed their time together. With his mother's support, Tom wrote a wonderful story about a brave cat.
The next day, Tom's teacher read his story to the class and praised Tom. Tom felt proud and grateful (感激的) for his mother's help. He knew that his mother's love and support were the keys (关键) to his success.
1. What subjects does Tom like?
A. Chinese and English.
B. Geography and biology.
C. Physics and chemistry.
2. What was Tom's homework?
A. To take a photo of his running.
B. To write a short story in English.
C. To draw a picture of his cat.
3. How did Mrs Lee help Tom?
A. By writing the homework herself.
B. By encouraging him to think of a story.
C. By telling him to ask his teacher's help.
4. What story did Tom write about?
A. A brave cat.
B. A helpful friend.
C. A nice mother.
5. How did Tom feel for his mother's help?
A. Shy and proud.
B. Happy and nervous.
C. Proud and grateful.
你想知道汤姆做英语作业时克服困难,完成挑战的故事吗? 阅读下面的短文了解一下吧!
Tom is a pupil of Grade Five. He is a little shy. When he talks with others, he always feels nervous. He likes Chinese and English best. His mother, Mrs Lee, is always there to help him with his study.
One day, Tom's English homework was difficult. He needed to write a short story and he didn't know how to start. Mrs Lee sat down with Tom and encouraged him to think of a story he liked. They thought together and Mrs Lee helped Tom with new words. They laughed and enjoyed their time together. With his mother's support, Tom wrote a wonderful story about a brave cat.
The next day, Tom's teacher read his story to the class and praised Tom. Tom felt proud and grateful (感激的) for his mother's help. He knew that his mother's love and support were the keys (关键) to his success.
1. What subjects does Tom like?
A. Chinese and English.
B. Geography and biology.
C. Physics and chemistry.
2. What was Tom's homework?
A. To take a photo of his running.
B. To write a short story in English.
C. To draw a picture of his cat.
3. How did Mrs Lee help Tom?
A. By writing the homework herself.
B. By encouraging him to think of a story.
C. By telling him to ask his teacher's help.
4. What story did Tom write about?
A. A brave cat.
B. A helpful friend.
C. A nice mother.
5. How did Tom feel for his mother's help?
A. Shy and proud.
B. Happy and nervous.
C. Proud and grateful.
答案:
1. A [解析]细节理解题。根据第一段“He likes Chinese and English best.”可知,汤姆最喜欢语文和英语。故选A。 2. B [解析]细节理解题。根据第二段“One day,Tom's English homework was difficult. He needed to write a short story and he didn't know how to start.”可知,汤姆的作业是写一个英语短故事。故选B。 3. B [解析]细节理解题。根据第二段“Mrs Lee sat down with Tom and encouraged him to think of a story he liked.”可知,李女士通过鼓励汤姆思考故事来帮助他。故选B。 4. A [解析]细节理解题。根据第三段“With his mother's support,Tom wrote a wonderful story about a brave cat.”可知,汤姆写的是关于一只勇敢的猫的故事。故选A。 5. C [解析]细节理解题。根据最后一段“Tom felt proud and grateful for his mother's help.”可知,Tom为母亲的帮助感到自豪和感激。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看