第23页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
Ⅴ. 新语篇 网络发帖 (2025·安徽合肥庐阳区三十六中、四十五中橡树湾校区期中)阅读理解
迈克不适应新的学校生活,于是他选择了发帖求助。
I'm Mike. I'm a new student in a junior high school in Canada. This is my first school week. I'm very unhappy because I can't get used to(适应) my new school life. I have no friends at school! Help!
Posted(发布) by Mike 7:00 am 23 September
I had the same problem as you during the first week of junior high. Luckily, I met a great teacher—Miss King. She teaches maths. She gave me advice on how to get used to school life. I think you can turn to your teachers for help, too.
Posted by Sally 8:20 am 23 September
I think you can talk to your parents and tell them how you are feeling. They can help you find out why you aren't happy in your new school. Keeping healthy is also important. Make sure you get a good night's sleep.
Posted by Nancy 3:20 pm 23 September
Why not join a club? You can make friends with the same interests as you. Then you will have a good time with them and feel happy at school.
Posted by Frank 9:20 am 24 September
1. What is Mike doing?
A. Asking for help.
B. Sharing his hobbies.
C. Talking about teachers.
D. Showing his school life.
2. Who thinks keeping healthy is important?
A. Mike.
B. Frank.
C. Nancy.
D. Sally.
3. What can we learn from the passage?
A. Mike made some friends during the first week of junior high.
B. Nancy and Frank gave advice to Mike on the same day.
C. Miss King gave Sally advice on how to learn English.
D. Sally had a hard time during the first week of junior high.
迈克不适应新的学校生活,于是他选择了发帖求助。
I'm Mike. I'm a new student in a junior high school in Canada. This is my first school week. I'm very unhappy because I can't get used to(适应) my new school life. I have no friends at school! Help!
Posted(发布) by Mike 7:00 am 23 September
I had the same problem as you during the first week of junior high. Luckily, I met a great teacher—Miss King. She teaches maths. She gave me advice on how to get used to school life. I think you can turn to your teachers for help, too.
Posted by Sally 8:20 am 23 September
I think you can talk to your parents and tell them how you are feeling. They can help you find out why you aren't happy in your new school. Keeping healthy is also important. Make sure you get a good night's sleep.
Posted by Nancy 3:20 pm 23 September
Why not join a club? You can make friends with the same interests as you. Then you will have a good time with them and feel happy at school.
Posted by Frank 9:20 am 24 September
1. What is Mike doing?
A. Asking for help.
B. Sharing his hobbies.
C. Talking about teachers.
D. Showing his school life.
2. Who thinks keeping healthy is important?
A. Mike.
B. Frank.
C. Nancy.
D. Sally.
3. What can we learn from the passage?
A. Mike made some friends during the first week of junior high.
B. Nancy and Frank gave advice to Mike on the same day.
C. Miss King gave Sally advice on how to learn English.
D. Sally had a hard time during the first week of junior high.
答案:
1. A [解析]细节理解题。根据“I'm very unhappy because I can't get used to(适应)my new school life. I have no friends at school! Help!”可知,他在寻求帮助。故选 A。
2. C [解析]细节理解题。根据“Keeping healthy is also important… Posted by Nancy”可知,南希认为保持健康很重要。故选 C。
3. D [解析]细节理解题。根据“I'm very unhappy because I can't get used to(适应)my new school life. I have no friends at school!”以及“I had the same problem as you during the first week of junior high.”可知,在初中的第一周,萨莉遇到了和迈克一样的问题,不能适应新生活,没有朋友,感到不开心,所以萨莉在初中的第一周过得很艰难。故选 D。
2. C [解析]细节理解题。根据“Keeping healthy is also important… Posted by Nancy”可知,南希认为保持健康很重要。故选 C。
3. D [解析]细节理解题。根据“I'm very unhappy because I can't get used to(适应)my new school life. I have no friends at school!”以及“I had the same problem as you during the first week of junior high.”可知,在初中的第一周,萨莉遇到了和迈克一样的问题,不能适应新生活,没有朋友,感到不开心,所以萨莉在初中的第一周过得很艰难。故选 D。
Dear Jack,
Today is my third day in junior high.
Yours,
Li Hua
Today is my third day in junior high.
My school life is quite exciting. Classes start at 8:00 am and finish at 4:00 pm. We have subjects like English,maths,and science. I enjoy physics most because it helps me understand how the world works. Besides,there are many after-school activities. I love playing football on weekends with my friends and reading novels at home. I feel my new life is busy but fulfilling. What about your school life?
Yours,
Li Hua
答案:
One possible version:
Dear Jack,
Today is my third day in junior high. My school life is quite exciting. Classes start at 8:00 am and finish at 4:00 pm. We have subjects like English,maths,and science. I enjoy physics most because it helps me understand how the world works. Besides,there are many after-school activities. I love playing football on weekends with my friends and reading novels at home.
I feel my new life is busy but fulfilling. What about your school life?
Yours,
Li Hua
Dear Jack,
Today is my third day in junior high. My school life is quite exciting. Classes start at 8:00 am and finish at 4:00 pm. We have subjects like English,maths,and science. I enjoy physics most because it helps me understand how the world works. Besides,there are many after-school activities. I love playing football on weekends with my friends and reading novels at home.
I feel my new life is busy but fulfilling. What about your school life?
Yours,
Li Hua
查看更多完整答案,请扫码查看