2025年经纶学典5星学霸七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学典5星学霸七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年经纶学典5星学霸七年级英语上册译林版》

二、阅读理解
A
体裁: 记叙文 主题: 个人经历 难度: ★★★★ 建议用时: 8 min 正确率: /4
Simone let the door slam(砰地关上) behind her as she walked into the house. Her backpack came off her shoulders and onto the floor.
“What's wrong, little sis?” Thomas asked.
“Everything,” Simone said. “I can't do anything right.”
Thomas turned to Simone, “Now I know that's not true. You just got second place at the school history fair, and Mum and Dad didn't even help you with your project. I'd say that was doing something right.”
“Yeah, second place. That's me. Second best to Sheri in everything,” Simone crossed her arms.
“What happened?” Thomas asked.
Simone took a deep breath and said, “I tried out for the school play, and Sheri got the lead.”
Thomas nodded, “She has been taking acting lessons for the past two summers.”
Simone put her arms down, “I know, and I'm happy for her, but I practised every night for that part. I wanted it so much.”
“What part did you get?” Thomas asked.
“The second best part, of course. When is it going to be my turn to be the best at something?”
Thomas touched Simone's hair, “You're the best little sister I have.”
“I'm your only sister,” Simone said.
The doorbell rang, and Thomas got up to answer it.
“Hi, Sheri. Congratulations on getting the lead in the play.”
“Thanks,” Sheri said, but she didn't look happy. She walked into the living room and sat down next to Simone, “I have to tell you something. I saw your audition(试镜). You're a natural actress, Simone. I was worried you were going to get the lead, and now I feel bad for hoping you wouldn't get the part. I wish I were as good a friend as you are.”
“Looks like you're the best at something after all,” Thomas said to Simone.
Simone smiled, “I'm glad we got the two main parts, Sheri. That means we get to practise our lines(台词) together. It's going to be so much fun.”
1. Why was Simone unhappy when she arrived home?
A. Because she forgot her lines.
B. Because her friend laughed at her.
C. Because she didn't get the part she wanted.
D. Because her parents didn't give her any help.
2. What did Simone do for the audition?
A. She watched the video.
B. She took acting lessons.
C. She practised every night.
D. She asked her parents for help.
3. What will probably happen next?
A. Simone and Sheri will practise together.
B. Simone will take Sheri's place in the play.
C. Thomas will try to comfort Simone and Sheri.
D. Sheri and Simone will try out again for the lead.
4. What does the story tell us?
A. Be polite to family and friends.
B. Second best is also a kind of success.
C. Keep smiling no matter what happens.
D. A good beginning makes a good ending.
答案: 1. C 细节理解题。根据“I tried out for the school play,and Sheri got the lead.”可知,Simone 不开心是因为没有得到她想要的角色。故选 C。
2. C 细节理解题。根据“I know,and I'm happy for her,but I practised every night for that part.”可知,Simone 为了试镜每晚都在练习。故选 C。
3. A >> 细节推理题 根据“I'm glad we got the two main parts,Sheri. That means we get to practise our lines together.”可知,Simone 和 Sheri 将会一起练习。故选 A。
4. B 文章主旨题。根据“I'm glad we got the two main parts,Sheri. That means we get to practise our lines together.”及全文可知,Simone 之前因为没有得到主角而感到沮丧,最后在哥哥及 Sheri 的安慰和道歉下,最终明白了她和 Sheri 已经得到了两个主要的角色,她们可以一起练习台词,从而告诉我们:退而求其次也是一种成功。故选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭