2025年经纶学典5星学霸七年级英语上册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学典5星学霸七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第45页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
例题4:(朝阳中考)Chinese researchers reached the top of Qomolangma on May 4, 2022. They set up the world's highest automatic(自动的)weather station at an altitude(海拔)of 8,830 metres. This helps them to study the influences of climate change on the environment.
It is the highest automatic weather station in the world now...
Collecting and studying data from Qomolangma is not easy...
Yao Tandong, a famous expert, said Chinese scientists had set up eight weather stations from 5,200 to 8,830 metres above sea level...
5. In which part of a newspaper can we find the passage?
A.Science.
B.Sports.
C.Travel.
D.Health.
It is the highest automatic weather station in the world now...
Collecting and studying data from Qomolangma is not easy...
Yao Tandong, a famous expert, said Chinese scientists had set up eight weather stations from 5,200 to 8,830 metres above sea level...
5. In which part of a newspaper can we find the passage?
A.Science.
B.Sports.
C.Travel.
D.Health.
答案:
解析:A 文章出处题。本文主要介绍了在珠穆朗玛峰顶部设立的世界最高的自动气象站的情况,因此可能在科学版块看到这篇文章。
训练4:(丹东中考)Lots of scientists are studying robots today. Many robots don't always look like people. Some are like big machines, and some are nothing but long arms. However, modern robots are smart. Some can solve problems on their own.
Robots are more and more useful and important in our life...
Robots are useful in our homes too...
However, robots are not so clever as people...
It's possible that we will have our own robots, and they will help us to do more things in the future.
5. Where is the text probably from?
A.A science magazine.
B.A guide book.
C.Sports news.
D.A music textbook.
Robots are more and more useful and important in our life...
Robots are useful in our homes too...
However, robots are not so clever as people...
It's possible that we will have our own robots, and they will help us to do more things in the future.
5. Where is the text probably from?
A.A science magazine.
B.A guide book.
C.Sports news.
D.A music textbook.
答案:
训练 4 A 文章出处题。结合文章内容可知,本文主要介绍了机器人在生活中的作用,因此可能在科学杂志上看到这篇文章。故选 A。
训练1 体裁:说明文 主题:外国文化 难度:★★★★★ 建议用时:8min 正确率:/5
新素养·文化意识(原创)Waiting hours to go on a theme park ride, queuing(排队)at the post office... Nobody likes queuing. Except for, perhaps, the British. Really, we have a great deal of respect for queuing. Indeed the act seems to have come from the British people, going back centuries.
Like it or not, queuing is needed to keep order and stop people from getting angry at each other. But where does it come from? According to the website, Culture Trip, the origins(起源)of queuing go back to the early 19th century at the beginning of the Industrial Revolution in England. Why? As cities were getting bigger and more crowded, queues naturally started to happen for everyday things like posting letters at the post office or buying something in local shops.
学霸|5星英语 七上(JS)
But the real reputation(名声)of the British being “civilized(文明的)queuers” dates back to World War Ⅱ, says Culture Trip. It was very important to keep order during difficult times so wartime propaganda(宣传)encouraged people to “do their duty and wait their turn”.
As a Briton myself, I have to say this is still true of the British people now. We like things to be orderly and we believe in showing politeness and waiting your turn. It's in all manner of everyday activities. In the UK, it's the custom to let people off transport before you get on. In London, if you don't do this, you'll get shouted at! It's also very important to stand on the right on an escalator and let people walk on the left side. As the old British saying goes, “Keep calm and carry on.”
1. What does the underlined word “crowded” in Paragraph 2 mean in Chinese?
A. 拥挤的
B. 吵闹的
C. 空旷的
D. 现代的
2. Why were people encouraged to “do their duty and wait their turn”?
A. Because it was needed to keep order in wartime.
B. Because they wanted to become “civilized queuers”.
C. Because it was one of the ways of wartime propaganda.
D. Because they wanted to get the real reputation of the British.
3. What is the British's attitude(态度)towards queuing?
A. Worried.
B. Supportive.
C. Uninterested.
D. Surprised.
4. Which is the best title for the passage?
A. Why Do British People Always Queue?
B. What Do British People Think of Queuing?
C. Everyone Needs to Queue All the Time in the UK
D. Queuing Has a Surprisingly Long History in the UK
5. Where does this passage probably come from?
A. A diary.
B. A storybook.
C. A magazine.
D. A dictionary.
新素养·文化意识(原创)Waiting hours to go on a theme park ride, queuing(排队)at the post office... Nobody likes queuing. Except for, perhaps, the British. Really, we have a great deal of respect for queuing. Indeed the act seems to have come from the British people, going back centuries.
Like it or not, queuing is needed to keep order and stop people from getting angry at each other. But where does it come from? According to the website, Culture Trip, the origins(起源)of queuing go back to the early 19th century at the beginning of the Industrial Revolution in England. Why? As cities were getting bigger and more crowded, queues naturally started to happen for everyday things like posting letters at the post office or buying something in local shops.
学霸|5星英语 七上(JS)
But the real reputation(名声)of the British being “civilized(文明的)queuers” dates back to World War Ⅱ, says Culture Trip. It was very important to keep order during difficult times so wartime propaganda(宣传)encouraged people to “do their duty and wait their turn”.
As a Briton myself, I have to say this is still true of the British people now. We like things to be orderly and we believe in showing politeness and waiting your turn. It's in all manner of everyday activities. In the UK, it's the custom to let people off transport before you get on. In London, if you don't do this, you'll get shouted at! It's also very important to stand on the right on an escalator and let people walk on the left side. As the old British saying goes, “Keep calm and carry on.”
1. What does the underlined word “crowded” in Paragraph 2 mean in Chinese?
A. 拥挤的
B. 吵闹的
C. 空旷的
D. 现代的
2. Why were people encouraged to “do their duty and wait their turn”?
A. Because it was needed to keep order in wartime.
B. Because they wanted to become “civilized queuers”.
C. Because it was one of the ways of wartime propaganda.
D. Because they wanted to get the real reputation of the British.
3. What is the British's attitude(态度)towards queuing?
A. Worried.
B. Supportive.
C. Uninterested.
D. Surprised.
4. Which is the best title for the passage?
A. Why Do British People Always Queue?
B. What Do British People Think of Queuing?
C. Everyone Needs to Queue All the Time in the UK
D. Queuing Has a Surprisingly Long History in the UK
5. Where does this passage probably come from?
A. A diary.
B. A storybook.
C. A magazine.
D. A dictionary.
答案:
1. A 词义猜测题。根据语境“As cities were getting bigger and more crowded,queues naturally started to happen for everyday things”并结合常识可知,城市变得越来越大,越来越拥挤,会出现排队现象。故选 A。
2. A 细节理解题。根据第三段“It was very important to keep order during difficult times so wartime propaganda encouraged people to‘do their duty and wait their turn’.”可知,在困难时期维持秩序非常重要,因此战时宣传鼓励人们“尽自己的责任,等待自己的轮次”。故选 A。
3. B 推理判断题。根据第一段“Nobody likes queuing. Except for,perhaps,the British. Really,we have a great deal of respect for queuing.”和最后一段“We like things to be orderly and we believe in showing politeness and waiting your turn.”可知,英国人喜欢排队,尊重排队,因此英国人对排队的态度是赞成的。故选 B。>> 观点态度题
4. D 标题归纳题。结合文章内容可知,排队起源于英国工业革命初期,英国人真正被称为“文明排队者”可追溯到第二次世界大战,现在的英国人仍赞成排队。本文主要介绍了排队在英国有悠久的历史。故选 D。
5. C 推理判断题。结合文章内容可知,本文主要介绍了排队在英国有悠久的历史,可能出自杂志。故选 C。 >> 文章出处题
2. A 细节理解题。根据第三段“It was very important to keep order during difficult times so wartime propaganda encouraged people to‘do their duty and wait their turn’.”可知,在困难时期维持秩序非常重要,因此战时宣传鼓励人们“尽自己的责任,等待自己的轮次”。故选 A。
3. B 推理判断题。根据第一段“Nobody likes queuing. Except for,perhaps,the British. Really,we have a great deal of respect for queuing.”和最后一段“We like things to be orderly and we believe in showing politeness and waiting your turn.”可知,英国人喜欢排队,尊重排队,因此英国人对排队的态度是赞成的。故选 B。>> 观点态度题
4. D 标题归纳题。结合文章内容可知,排队起源于英国工业革命初期,英国人真正被称为“文明排队者”可追溯到第二次世界大战,现在的英国人仍赞成排队。本文主要介绍了排队在英国有悠久的历史。故选 D。
5. C 推理判断题。结合文章内容可知,本文主要介绍了排队在英国有悠久的历史,可能出自杂志。故选 C。 >> 文章出处题
查看更多完整答案,请扫码查看