2025年经纶学典5星学霸七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学典5星学霸七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年经纶学典5星学霸七年级英语上册译林版》

例题3:(抚顺中考)Victory(胜利) was not 9. It had a bad taste.
9. A. sweet B. hard C. crazy D. far
答案: 解析:A 根据下文“It had a bad taste.”可知胜利并不甜蜜。bad和sweet意思相反。
训练5:*(安徽中考)And it'll be cold when you're here so you'd better bring some 6 clothes.
6. A. clean B. dry C. warm D. new
答案: C 根据空前“And it'll be cold”可知天气冷要穿暖和的衣服。cold 和 warm 意思相反。
训练6:*(烟台中考)Of course, I'll have to let him know that making progress(进步) isn't 5. He'll meet some difficulties on the road.
5. A. important B. different C. easy D. necessary
答案: C 根据下文“He'll meet some difficulties on the road.”可知取得进步会遇到困难,并不容易。difficulties 和 easy 表达的意思相反。
例题4:(安徽中考)He had to stay indoors, but his father decided to give him a 2 full and happy life by taking up marathons(马拉松) with him. However, the decision was challenging(挑战性的) because Luo had no 3 experience.
3. A. reading B. sporting C. writing D. acting
答案: 解析:B 根据上文“by taking up marathons”可知他的父亲想和他跑马拉松,所以此处应指没有运动经验。“马拉松”的上义词是“运动”。
训练7:(广西中考)We go along the riverbanks. Sometimes we go to places that we can only reach by boat. We often find plenty of 5, such as broken toys and plastic bags.
5. A. rubbish B. fruit C. fish
答案: A 根据空后“such as broken toys and plastic bags”可知“我们”发现了破碎的玩具和塑料袋这样的垃圾。“破碎的玩具和塑料袋”的上义词是“垃圾”。
训练8:(南通中考)Jatto stared at the nuts(坚果). Each one looked delicious.
Now would be a 5 good time to eat some. But he couldn't ask. He remembered the 6 circles he'd drawn in the air.
Jatto's mother whistled. Tam-tam, their cow, came up to them. Jatto could 7 smell cow-milk air as his mother milked her. Tam-tam's milk was the best he'd ever tasted.
Jatto needed to take his mind off the 8.
8. A. milk B. cow C. story D. food
答案: D 根据上文“Jatto stared at the nuts. Each one looked delicious.”和“Jatto could 7 smell cow-milk air as his mother milked her.”可知他总是关注食物,想要把注意力从食物上移开。“坚果”和“牛奶”的上义词是“食物”。易错点拨本题易根据上文“Tam-tam,their cow,came up to them.”或“Jatto could 7 smell cow-milk air as his mother milked her.”,通过原词复现错选 A 项或 B 项。
训练1 体裁:议论文 主题:健康 难度:★★★★ 建议用时:8 min 正确率:/10
(原创)Vincent was born in 1914 and is now over 110 years old. He shares some advice for a healthy and long life.
First, spend time doing what you love. Vincent worked 1 a firefighter(消防员) for over 80 years. He met so many friends at the fire department. He 2 his time there very much. “After my grandmother died, he would go to the fire house every day. They would sit there and talk,” his granddaughter Erica said.
Second, drink milk and enjoy what you eat. Vincent worked for a 3 when he was 15. So he could drink as much milk as he wanted. He thought it was good for his health. Now he still drinks milk every morning. But Vincent was 4 careful about his diet. He has eaten whatever he wants. He loves hamburgers, salads, chocolate, and other sweets. He drinks a cup of coffee every day. And sometimes he has a beer. 5 he's always been healthy.
Third, you don't need to exercise, but keep 6. Vincent never went to the gym. He never went for a run or exercise. But he stayed active. He joined the fire department when he was 21 years old. And that's the 7 he got every day—answering the fire alarms(警报). He laughs at people who jog. He says, “Where are they 8 to?”
Last, stay positive(积极的). Vincent always 9 what is good in a situation. He never thinks any other way when something is 10. He always thinks he's doing fine, and everything is just going to be fine.
1. A. with B. for C. as D. of
2. A. enjoyed B. spent C. needed D. remembered
3. A. library B. club C. forest D. farm
4. A. always B. often C. sometimes D. never
5. A. And B. But C. So D. Because
6. A. moving B. changing C. learning D. talking
7. A. fun B. goal C. exercise D. notice 
8. A. training B. finishing C. running D. watching 
9. A. learns from B. thinks about C. looks for D. dreams of 
10. A. boring B. important C. special D. wrong 
答案: 1. C 根据下文“He joined the fire department when he was 21 years old.”可知他作为一名消防员工作了 80 多年。故选 C。
2. A 根据上文“spend time doing what you love”和“He met so many friends at the fire department.”可知他做了自己喜欢做的事情还交了朋友,由此可知他享受在消防部门的时光。故选 A。
3. D 根据下文“So he could drink as much milk as he wanted.”可推知他在农场工作才能喝到很多牛奶。故选 D。
4. D 根据下文“He has eaten whatever he wants ... And sometimes he has a beer.”可知他吃所有他喜欢吃的东西,即他对待日常饮食从不小心翼翼。故选 D。
5. B 根据上文“He has eaten whatever he wants ... And sometimes he has a beer.”可知他喜欢吃的东西比如汉堡包、巧克力和其他甜食等,并不是健康食品,但他却一直很健康。故选 B。
6. A 根据下文“But he stayed active ... answering the fire alarms.”可知他保持身体一直在动的状态。故选 A。
7. C 根据上文“Third,you don't need to exercise,but keep 6 .”和空后“answering the fire alarms”可知响应火警警报是他每天都做的锻炼。故选 C。 >> 原词复现
8. C 根据上文“He laughs at people who jog.”可知他嘲笑慢跑的人。故选 C。 >> 近义词复现
9. B learns from 学习;thinks about 考虑;looks for 寻找;dreams of 梦想。根据下文“He never thinks any other way when something is 10 .”可知遇到问题时,他总是想到好的一面。故选 B。 >> 原词复现
10. D 根据下文“He always thinks he's doing fine,and everything is just going to be fine.”可知遇到问题时,(除了好的方面)他从不往别的方面想。故选 D。 >> 反义词复现

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭