2025年经纶学典5星学霸七年级英语上册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学典5星学霸七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第20页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
训练2 体裁:说明文 主题:食物 难度:★★★★★ 建议用时:9 min 正确率:/15
(原创)When you think of mystery boxes(盲盒),secret toys packed in small boxes may come to mind. But recently,many stores in China are 1 food in them—they are “leftover mystery boxes”. In each box is food 2 to the expiry date(到期日). If 3 buys it,the food will be thrown away.
“We pack 4 such as bread,cake,and sandwiches in mystery boxes,and sell these boxes at half the 5,”Wu Tian who works at a convenience store in Beijing said.
For example,people only 6 15.9 yuan on a mystery box sold at a bakery in Nanjing. Inside,there are three kinds of bread that should be paid 45 yuan.
Some leftover mystery box mini programmes help sell the food. “Every time I bought a mystery box,the 7 of opening it hit me first. I felt happier 8 how much money I saved. Wasting less food is also good for the environment. I enjoy it a lot,”Zhang Kai who 9 buys leftover mystery boxes said.
In 2021,the total amount of food waste in China reached 160 million tons. A person may waste about 93 grams of food each meal,China Food Newspaper 10. The leftover mystery boxes may help 11 this. According to the mini programme Xishi Magic Bag,more than 27,000 pieces of bread were sold within a month,which would be thrown away.
There are still some 12. Some food made in the stores,such as bread,doesn't have any labels(标签),according to China Consumer News. 13 people may not know when it was made,and the food may not be safe to eat. Also,since people can't 14 what's in the box,sometimes they may get the same kind of food. The food may not be nutritious(有营养的)enough. They have to make other dishes,such as a salad,to make the meal 15.
1. A. taking B. putting C. bringing D. collecting
2. A. next B. open C. close D. new
3. A. everybody B. somebody C. anybody D. nobody
4. A. food B. drinks C. meals D. dishes
5. A. number B. price C. money D. amount
6. A. pay B. take C. cost D. spend
7. A. excitement B. sadness C. interest D. worry
8. A. asking for B. looking for C. thinking about D. caring about
9. A. often B. never C. only D. even
10. A. counted B. reported C. answered D. remembered
11. A. of B. for C. with D. from
12. A. differences B. problems C. examples D. changes
13. A. And B. But C. If D. So
14. A. dream B. share C. choose D. prepare
15. A. healthier B. cheaper C. more colourful D. more delicious
(原创)When you think of mystery boxes(盲盒),secret toys packed in small boxes may come to mind. But recently,many stores in China are 1 food in them—they are “leftover mystery boxes”. In each box is food 2 to the expiry date(到期日). If 3 buys it,the food will be thrown away.
“We pack 4 such as bread,cake,and sandwiches in mystery boxes,and sell these boxes at half the 5,”Wu Tian who works at a convenience store in Beijing said.
For example,people only 6 15.9 yuan on a mystery box sold at a bakery in Nanjing. Inside,there are three kinds of bread that should be paid 45 yuan.
Some leftover mystery box mini programmes help sell the food. “Every time I bought a mystery box,the 7 of opening it hit me first. I felt happier 8 how much money I saved. Wasting less food is also good for the environment. I enjoy it a lot,”Zhang Kai who 9 buys leftover mystery boxes said.
In 2021,the total amount of food waste in China reached 160 million tons. A person may waste about 93 grams of food each meal,China Food Newspaper 10. The leftover mystery boxes may help 11 this. According to the mini programme Xishi Magic Bag,more than 27,000 pieces of bread were sold within a month,which would be thrown away.
There are still some 12. Some food made in the stores,such as bread,doesn't have any labels(标签),according to China Consumer News. 13 people may not know when it was made,and the food may not be safe to eat. Also,since people can't 14 what's in the box,sometimes they may get the same kind of food. The food may not be nutritious(有营养的)enough. They have to make other dishes,such as a salad,to make the meal 15.
1. A. taking B. putting C. bringing D. collecting
2. A. next B. open C. close D. new
3. A. everybody B. somebody C. anybody D. nobody
4. A. food B. drinks C. meals D. dishes
5. A. number B. price C. money D. amount
6. A. pay B. take C. cost D. spend
7. A. excitement B. sadness C. interest D. worry
8. A. asking for B. looking for C. thinking about D. caring about
9. A. often B. never C. only D. even
10. A. counted B. reported C. answered D. remembered
11. A. of B. for C. with D. from
12. A. differences B. problems C. examples D. changes
13. A. And B. But C. If D. So
14. A. dream B. share C. choose D. prepare
15. A. healthier B. cheaper C. more colourful D. more delicious
答案:
1. B 根据下文“We pack 4 such as bread,cake,and sandwiches in mystery boxes”可知,“剩菜盲盒”是将食物放入盲盒中。故选 B。
2. C 根据下文“If 3 buys it,the food will be thrown away.”并结合常识可知,“剩菜盲盒”是临期食品。故选 C。
3. D 根据空后“the food will be thrown away”可知,如果没人买的话,临期食品就会被扔掉。故选 D。
>> 条件关系
4. A 根据空后“such as bread,cake,and sandwiches”可知,将食物装在盲盒里。故选 A。
>> 解释关系
5. B 根据下文“people only 6 15.9 yuan on a mystery box sold at a bakery in Nanjing. Inside,there are three kinds of bread that should be paid 45 yuan.”并结合语境“sell these boxes at half the 5 ”可知,北京的一个便利店的“剩菜盲盒”以半价出售。故选 B。
6. D 根据下文“Inside,there are three kinds of bread that should be paid 45 yuan.”可知,南京的一个面包店的盲盒售价为 15.9 元。people 作主语,spend money on ... 表示“花钱在……上”。故选 D。
7. A 根据下文“I felt happier 8 how much money I saved.”可知,打开“剩菜盲盒”会感到兴奋,考虑到能省钱会感到更快乐。故选 A。
8. C asking for 要求;looking for 寻找;thinking about 考虑;caring about 关心。根据空后“how much money I saved”可知,考虑到“剩菜盲盒”能省钱会感到更快乐。故选 C。
9. A 根据上文“I enjoy it a lot”可推知,Zhang Kai 经常买“剩菜盲盒”。故选 A。
10. B 根据空前“China Food Newspaper”可知,此处指《中国食品报》报道。故选 B。
11. C 根据语境“The leftover mystery boxes may help 11 this.”可知,“剩菜盲盒”能帮助处理食物浪费问题;help with sth 表示“在某方面有帮助”。故选 C。
12. B 根据下文“Some food made in the stores,such as bread,doesn't have any labels ... They have to make other dishes,such as a salad,to make the meal 15 .”可知,“剩菜盲盒”仍存在一些问题。故选 B。
13. D 上文“Some food made in the stores,such as bread,doesn't have any labels”和下文“people may not know when it was made,and the food may not be safe to eat”是因果关系,前因后果。故选 D。
>> 因果关系
14. C 根据空后“sometimes they may get the same kind of food”可知,因为不能选择盲盒里有什么,所以有时会得到同种食物。故选 C。
>> 因果关系
15. A 根据上文“The food may not be nutritious enough. They have to make other dishes”可知,盲盒里的食物可能不够有营养,需要做其他菜来让这顿饭更健康。故选 A。
2. C 根据下文“If 3 buys it,the food will be thrown away.”并结合常识可知,“剩菜盲盒”是临期食品。故选 C。
3. D 根据空后“the food will be thrown away”可知,如果没人买的话,临期食品就会被扔掉。故选 D。
>> 条件关系
4. A 根据空后“such as bread,cake,and sandwiches”可知,将食物装在盲盒里。故选 A。
>> 解释关系
5. B 根据下文“people only 6 15.9 yuan on a mystery box sold at a bakery in Nanjing. Inside,there are three kinds of bread that should be paid 45 yuan.”并结合语境“sell these boxes at half the 5 ”可知,北京的一个便利店的“剩菜盲盒”以半价出售。故选 B。
6. D 根据下文“Inside,there are three kinds of bread that should be paid 45 yuan.”可知,南京的一个面包店的盲盒售价为 15.9 元。people 作主语,spend money on ... 表示“花钱在……上”。故选 D。
7. A 根据下文“I felt happier 8 how much money I saved.”可知,打开“剩菜盲盒”会感到兴奋,考虑到能省钱会感到更快乐。故选 A。
8. C asking for 要求;looking for 寻找;thinking about 考虑;caring about 关心。根据空后“how much money I saved”可知,考虑到“剩菜盲盒”能省钱会感到更快乐。故选 C。
9. A 根据上文“I enjoy it a lot”可推知,Zhang Kai 经常买“剩菜盲盒”。故选 A。
10. B 根据空前“China Food Newspaper”可知,此处指《中国食品报》报道。故选 B。
11. C 根据语境“The leftover mystery boxes may help 11 this.”可知,“剩菜盲盒”能帮助处理食物浪费问题;help with sth 表示“在某方面有帮助”。故选 C。
12. B 根据下文“Some food made in the stores,such as bread,doesn't have any labels ... They have to make other dishes,such as a salad,to make the meal 15 .”可知,“剩菜盲盒”仍存在一些问题。故选 B。
13. D 上文“Some food made in the stores,such as bread,doesn't have any labels”和下文“people may not know when it was made,and the food may not be safe to eat”是因果关系,前因后果。故选 D。
>> 因果关系
14. C 根据空后“sometimes they may get the same kind of food”可知,因为不能选择盲盒里有什么,所以有时会得到同种食物。故选 C。
>> 因果关系
15. A 根据上文“The food may not be nutritious enough. They have to make other dishes”可知,盲盒里的食物可能不够有营养,需要做其他菜来让这顿饭更健康。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看