2025年经纶学典5星学霸七年级英语上册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学典5星学霸七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第35页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
一、完形填空
体裁: 记叙文 主题: 成语故事 难度: ★★★★ 建议用时: 8 min 正确率: /15
新素养·文化意识 Do you know the story “Practice makes perfect”? It means if you practise one thing many times, you can do it 1 well.
In the Song Dynasty, there is a man named Chen Kangsu. He 2 shooting(射箭) and he often feels happy for it.
One day, when he 3 his shooting ability to everyone in a garden, an old man goes by. The old man stops and 4 him. Chen shoots ten arrows all hitting the bullseye(靶心). Everyone in the garden is happy for him 5 the old man keeps quiet. So Chen feels angry. He asks the old man a 6, “Do you know shooting too?” “No, I don't know shooting at all,” the old man says. The young man asks arrogantly again, “Isn't my shooting ability 7?”
“It's nothing 8. Anyone can do it after doing it for a lot of times,” the old man replies. After that, the old man takes out a gourd(葫芦), and 9 a coin(硬币) on the mouth of the gourd, gets some oil, 10 it high and pours it down onto the gourd.
It feels like 11. The oil pours down like a line 12 the hole of the coin. All the oil runs into the gourd without 13 on the coin at all. The old man says, “It's the same as anything, practice makes perfect!” If you 14 hard and keep doing one thing again and again, you will be good at it too. Maybe you can do 15 better.
1. A. really
B. exactly
C. often
D. just
2. A. is good to
B. is good at
C. is good for
D. is good with
3. A. remembers
B. prepares
C. notices
D. shows
4. A. finds
B. looks
C. sees
D. watches
5. A. because
B. but
C. and
D. so
6. A. question
B. reason
C. change
D. problem
7. A. funny
B. interesting
C. delicious
D. excellent
8. A. different
B. special
C. modern
D. favourite
9. A. puts
B. chooses
C. paints
D. acts
10. A. raises
B. rises
C. falls
D. plays
11. A. circle
B. chess
C. magic
D. drama
12. A. under
B. through
C. across
D. on
13. A. counting
B. moving
C. spending
D. marking
14. A. play
B. work
C. laugh
D. dance
15. A. so
B. very
C. just
D. even
体裁: 记叙文 主题: 成语故事 难度: ★★★★ 建议用时: 8 min 正确率: /15
新素养·文化意识 Do you know the story “Practice makes perfect”? It means if you practise one thing many times, you can do it 1 well.
In the Song Dynasty, there is a man named Chen Kangsu. He 2 shooting(射箭) and he often feels happy for it.
One day, when he 3 his shooting ability to everyone in a garden, an old man goes by. The old man stops and 4 him. Chen shoots ten arrows all hitting the bullseye(靶心). Everyone in the garden is happy for him 5 the old man keeps quiet. So Chen feels angry. He asks the old man a 6, “Do you know shooting too?” “No, I don't know shooting at all,” the old man says. The young man asks arrogantly again, “Isn't my shooting ability 7?”
“It's nothing 8. Anyone can do it after doing it for a lot of times,” the old man replies. After that, the old man takes out a gourd(葫芦), and 9 a coin(硬币) on the mouth of the gourd, gets some oil, 10 it high and pours it down onto the gourd.
It feels like 11. The oil pours down like a line 12 the hole of the coin. All the oil runs into the gourd without 13 on the coin at all. The old man says, “It's the same as anything, practice makes perfect!” If you 14 hard and keep doing one thing again and again, you will be good at it too. Maybe you can do 15 better.
1. A. really
B. exactly
C. often
D. just
2. A. is good to
B. is good at
C. is good for
D. is good with
3. A. remembers
B. prepares
C. notices
D. shows
4. A. finds
B. looks
C. sees
D. watches
5. A. because
B. but
C. and
D. so
6. A. question
B. reason
C. change
D. problem
7. A. funny
B. interesting
C. delicious
D. excellent
8. A. different
B. special
C. modern
D. favourite
9. A. puts
B. chooses
C. paints
D. acts
10. A. raises
B. rises
C. falls
D. plays
11. A. circle
B. chess
C. magic
D. drama
12. A. under
B. through
C. across
D. on
13. A. counting
B. moving
C. spending
D. marking
14. A. play
B. work
C. laugh
D. dance
15. A. so
B. very
C. just
D. even
答案:
1. A 根据上文“Practice makes perfect”可知熟能生巧指重复做一件事很多次,就能把这件事做得很好。故选A。
2. B is good to 对……好;is good at 擅长于;is good for对……有益;is good with 与……相处得好。根据空后“shooting and he often feels happy for it”可知他擅长射箭。故选B。
3. D 根据空后“his shooting ability to everyone”可知他向大家展示他的射箭能力。故选D。
4. D 根据下文“Chen shoots ten arrows all hitting the bullseye(靶心).”可知老人观察射箭。故选D。
5. B 根据语境“Everyone in the garden is happy for him 5 the old man keeps quiet.”可知老人保持沉默和大家都欢呼是转折关系。故选B。
6. A 根据空后“Do you know shooting too?”可知他向老人提问。故选A。
7. D 根据上文“He 2 shooting and he often feels happy for it.”和空前“The young man asks arrogantly”可知他为自己高超的射箭技能而高兴,傲慢地询问自己的射箭技能是不是很好。故选D。
8. B 根据下文“Anyone can do it after doing it for a lot of times”可知老人认为任何人只要多练几次都能做到,没什么特别的。故选B。
9. A 根据空后“a coin on the mouth of the gourd”可知老人把硬币放在葫芦口上。故选A。
10. A 根据空后“high and pours it down”可知老人把油举起来,从高处倒下来。故选A。
11. C 根据下文“The oil pours down like a line 12 the hole of the coin. All the oil runs into the gourd without 13 on the coin at all.”可知油像一条线穿过硬币的孔倒入葫芦中,硬币上根本没有留下任何痕迹,神奇得像魔术。故选C。
12. B 根据空后“the hole of the coin”可知油从硬币的孔中穿过。故选B。
13. D 根据上文“The oil pours down like a line 12 the hole of the coin.”可知油像一条线穿过硬币的孔倒入葫芦中,硬币上根本没有留下任何痕迹。故选D。
14. B 根据空后“keep doing one thing again and again”可知此处指努力去做一件事。故选B。
15. D 结合文章内容可知,本文主要讲述了熟能生巧的故事,凡事只要反复练习,你可能会做得更好。故选D。
2. B is good to 对……好;is good at 擅长于;is good for对……有益;is good with 与……相处得好。根据空后“shooting and he often feels happy for it”可知他擅长射箭。故选B。
3. D 根据空后“his shooting ability to everyone”可知他向大家展示他的射箭能力。故选D。
4. D 根据下文“Chen shoots ten arrows all hitting the bullseye(靶心).”可知老人观察射箭。故选D。
5. B 根据语境“Everyone in the garden is happy for him 5 the old man keeps quiet.”可知老人保持沉默和大家都欢呼是转折关系。故选B。
6. A 根据空后“Do you know shooting too?”可知他向老人提问。故选A。
7. D 根据上文“He 2 shooting and he often feels happy for it.”和空前“The young man asks arrogantly”可知他为自己高超的射箭技能而高兴,傲慢地询问自己的射箭技能是不是很好。故选D。
8. B 根据下文“Anyone can do it after doing it for a lot of times”可知老人认为任何人只要多练几次都能做到,没什么特别的。故选B。
9. A 根据空后“a coin on the mouth of the gourd”可知老人把硬币放在葫芦口上。故选A。
10. A 根据空后“high and pours it down”可知老人把油举起来,从高处倒下来。故选A。
11. C 根据下文“The oil pours down like a line 12 the hole of the coin. All the oil runs into the gourd without 13 on the coin at all.”可知油像一条线穿过硬币的孔倒入葫芦中,硬币上根本没有留下任何痕迹,神奇得像魔术。故选C。
12. B 根据空后“the hole of the coin”可知油从硬币的孔中穿过。故选B。
13. D 根据上文“The oil pours down like a line 12 the hole of the coin.”可知油像一条线穿过硬币的孔倒入葫芦中,硬币上根本没有留下任何痕迹。故选D。
14. B 根据空后“keep doing one thing again and again”可知此处指努力去做一件事。故选B。
15. D 结合文章内容可知,本文主要讲述了熟能生巧的故事,凡事只要反复练习,你可能会做得更好。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看