第74页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
五、(2023·浙江台州期末)阅读理解。
① Do you know that you can eat a "rainbow(彩虹)"? You can't eat a rainbow in the sky, of course. You can make a healthy "rainbow" out of different colours of fruit and vegetables.
② A red apple can help keep your heart strong. Red berries(莓) can help keep you from getting ill. An orange carrot can help keep your eyes healthy. An orange is full of vitamins. If you have a cold, you can have some orange juice with breakfast in the morning. ________ can give you much energy. Yellow corn can help keep your stomach(胃) healthy. When you go for a picnic or go hiking in the mountain, you can take yellow fruit with you.
③ What about fruit or vegetables in other colours? Green broccoli can help keep your bones(骨头) strong. Blueberries can help you remember things. And purple grapes can help keep blood(血液) moving around your body.
④ These fruit and vegetables are just a few that can make up a food "rainbow". Eating a "rainbow" every day is a nice and colourful(丰富多彩的) way to stay healthy. Let's eat rainbow food every day!
1. 新考法 图片选择 Which of the following pictures can show the "________" in Paragraph 2?
A.

B.
C.
D.
2. Judy wants to get much vitamins and remember things well. She can eat ________.
A. apples and oranges
B. blueberries and apples
C. oranges and blueberries
D. carrots and grapes
3. 新考法 篇章结构 Which of the following is the right structure (结构) of this article?
A. ①/②③/④
B. ①/②/③④
C. ①/②③④
D. ①②③/④
4. 新考法 写作意图 The writer writes this article to ________.
A. introduce the colours of rainbow food
B. ask us to eat rainbow food
C. tell us how to eat rainbow food
D. show us where to get rainbow food
① Do you know that you can eat a "rainbow(彩虹)"? You can't eat a rainbow in the sky, of course. You can make a healthy "rainbow" out of different colours of fruit and vegetables.
② A red apple can help keep your heart strong. Red berries(莓) can help keep you from getting ill. An orange carrot can help keep your eyes healthy. An orange is full of vitamins. If you have a cold, you can have some orange juice with breakfast in the morning. ________ can give you much energy. Yellow corn can help keep your stomach(胃) healthy. When you go for a picnic or go hiking in the mountain, you can take yellow fruit with you.
③ What about fruit or vegetables in other colours? Green broccoli can help keep your bones(骨头) strong. Blueberries can help you remember things. And purple grapes can help keep blood(血液) moving around your body.
④ These fruit and vegetables are just a few that can make up a food "rainbow". Eating a "rainbow" every day is a nice and colourful(丰富多彩的) way to stay healthy. Let's eat rainbow food every day!
1. 新考法 图片选择 Which of the following pictures can show the "________" in Paragraph 2?
A.
B.
C.
D.
2. Judy wants to get much vitamins and remember things well. She can eat ________.
A. apples and oranges
B. blueberries and apples
C. oranges and blueberries
D. carrots and grapes
3. 新考法 篇章结构 Which of the following is the right structure (结构) of this article?
A. ①/②③/④
B. ①/②/③④
C. ①/②③④
D. ①②③/④
4. 新考法 写作意图 The writer writes this article to ________.
A. introduce the colours of rainbow food
B. ask us to eat rainbow food
C. tell us how to eat rainbow food
D. show us where to get rainbow food
答案:
1. C 2. C
3. A 【解析】通读全文可知,本文第一段总述可以用不同颜色的水果和蔬菜做出健康的“彩虹(餐)”;第二、三两段具体介绍了各种颜色的果蔬对人的益处;第四段总结并呼吁人们每天都吃五彩缤纷的食物。因此 A 项符合文章结构。
4. B
3. A 【解析】通读全文可知,本文第一段总述可以用不同颜色的水果和蔬菜做出健康的“彩虹(餐)”;第二、三两段具体介绍了各种颜色的果蔬对人的益处;第四段总结并呼吁人们每天都吃五彩缤纷的食物。因此 A 项符合文章结构。
4. B
查看更多完整答案,请扫码查看