第32页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
A
Stephon Marbury used to be an NBA star. He 1 Taipan Village in Guizhou Province on the evening of July 24. It is home to the village basketball game “Cun BA”. Warmly welcomed by 2, Marbury sang and danced with them and played with young players.
Marbury came to China in 2010 and has 3 nine seasons in the CBA. He is the first and the most famous foreign player in the CBA's history. He 4 got a Chinese “green card”.
He said, “I'm very 5 to be here, and people here have made a big name in China and all over the world. Their excitement is different from that in 6 because I've never played in front of that many people outside. ”
He said Cun BA shows the world 7 true basketball looks, and gives people a place to show their unique(独特的) skills. “I believe Cun BA is getting to be better and I hope to 8 the players. ”
On his Weibo account(账号), he said, “Yesterday's 9 was wonderful, and the energy of the fans was like a magnet(磁铁) to me. Cun BA will become more 10 and more people will be interested in this special basketball game. ”
( )1. A. looked at B. thought of C. arrived at D. talked about
( )2. A. workers B. doctors C. students D. villagers
( )3. A. studied B. played C. watched D. danced
( )4. A. finally B. quickly C. usually D. nearly
( )5. A. busy B. sorry C. happy D. easy
( )6. A. America B. China C. Russia D. France
( )7. A. when B. where C. why D. how
( )8. A. find B. join C. see D. teach
( )9. A. game B. subject C. plan D. class
( )10. A. different B. terrible C. difficult D. popular
Stephon Marbury used to be an NBA star. He 1 Taipan Village in Guizhou Province on the evening of July 24. It is home to the village basketball game “Cun BA”. Warmly welcomed by 2, Marbury sang and danced with them and played with young players.
Marbury came to China in 2010 and has 3 nine seasons in the CBA. He is the first and the most famous foreign player in the CBA's history. He 4 got a Chinese “green card”.
He said, “I'm very 5 to be here, and people here have made a big name in China and all over the world. Their excitement is different from that in 6 because I've never played in front of that many people outside. ”
He said Cun BA shows the world 7 true basketball looks, and gives people a place to show their unique(独特的) skills. “I believe Cun BA is getting to be better and I hope to 8 the players. ”
On his Weibo account(账号), he said, “Yesterday's 9 was wonderful, and the energy of the fans was like a magnet(磁铁) to me. Cun BA will become more 10 and more people will be interested in this special basketball game. ”
( )1. A. looked at B. thought of C. arrived at D. talked about
( )2. A. workers B. doctors C. students D. villagers
( )3. A. studied B. played C. watched D. danced
( )4. A. finally B. quickly C. usually D. nearly
( )5. A. busy B. sorry C. happy D. easy
( )6. A. America B. China C. Russia D. France
( )7. A. when B. where C. why D. how
( )8. A. find B. join C. see D. teach
( )9. A. game B. subject C. plan D. class
( )10. A. different B. terrible C. difficult D. popular
答案:
1. C 2. D 3. B 4. A
5. C 【解析】根据上文中“Marbury sang and danced with them and played with young players”可推知,他在这里很高兴(happy)。
6. A 【解析】根据第一段首句“Stephon Marbury used to be an NBA star.”并结合常识可知,此处指这里的人们激动的氛围与美国的不同。
7. D 8. B 9. A 10. D
5. C 【解析】根据上文中“Marbury sang and danced with them and played with young players”可推知,他在这里很高兴(happy)。
6. A 【解析】根据第一段首句“Stephon Marbury used to be an NBA star.”并结合常识可知,此处指这里的人们激动的氛围与美国的不同。
7. D 8. B 9. A 10. D
B
Visiting museums is becoming very popular today. During the 2024 National Day holiday, it was hard to visit popular museums because lots of people chose them.
For Mr Zhou from Hebei Province, a visit to a museum made him interested in the history of his hometown(家乡). Going to the Jizhou Museum, visitors can learn about historical stories through 3D technology.
“Now, visiting museums to explore history is becoming popular among young people,” said Du Xiangli, the head of the Hengshui Museum. Du said the Hengshui Museum organizes over 100 study tours with schools every year, drawing more than 8,000 visitors a year.
Not only visiting museums but also cultural and creative products(文创产品) are becoming more and more popular. For example, a fridge magnet(冰箱贴) made by the National Museum of China, which got the idea from the phoenix crown(凤冠) of the Empress Xiaoduan(孝端皇后) from the Ming dynasty, has become very popular recently. And a history lover, Li Xiaoling, often leaves the stores with a bag of cultural and creative products. “Every time when I find a meaningful gift, I think it will make the experience much richer,” Li said.
In these years, there is a growing interest in traditional(传统的) Chinese culture. The products that mix history with modern ideas are popular among young people. This is leading to a “new wave(风潮)” for people to visit many places and learn about China.
( )1. What can help visitors learn about historical stories in the Jizhou Museum?
A. Colourful shows. B. 3D technology.
C. A meaningful gift. D. Study tours.
( )2. What can we learn from Du's words?
A. Schools should make more study trips for students.
B. The Hengshui Museum will receive more than 8,000 visitors half a year.
C. Visiting museums is a popular way for schools to make study tours.
D. Learning history through visiting museums is the first choice for young people.
( )3. 新考法 图片选择 What may Li Xiaoling like according to the passage?
A.
B. C. D.
( )4. Which question is the main idea of the last paragraph?
A. When did museums become popular?
B. Why is there a “new wave” in travelling?
C. What do museums do to draw more visitors?
D. Where can visitors buy cultural products?
( )5. What's the best title for the passage?
A. Some museums are popular in China
B. Young people are interested in history
C. Hebei's history is found
D. Museum visits are on the rise in China
Visiting museums is becoming very popular today. During the 2024 National Day holiday, it was hard to visit popular museums because lots of people chose them.
For Mr Zhou from Hebei Province, a visit to a museum made him interested in the history of his hometown(家乡). Going to the Jizhou Museum, visitors can learn about historical stories through 3D technology.
“Now, visiting museums to explore history is becoming popular among young people,” said Du Xiangli, the head of the Hengshui Museum. Du said the Hengshui Museum organizes over 100 study tours with schools every year, drawing more than 8,000 visitors a year.
Not only visiting museums but also cultural and creative products(文创产品) are becoming more and more popular. For example, a fridge magnet(冰箱贴) made by the National Museum of China, which got the idea from the phoenix crown(凤冠) of the Empress Xiaoduan(孝端皇后) from the Ming dynasty, has become very popular recently. And a history lover, Li Xiaoling, often leaves the stores with a bag of cultural and creative products. “Every time when I find a meaningful gift, I think it will make the experience much richer,” Li said.
In these years, there is a growing interest in traditional(传统的) Chinese culture. The products that mix history with modern ideas are popular among young people. This is leading to a “new wave(风潮)” for people to visit many places and learn about China.
( )1. What can help visitors learn about historical stories in the Jizhou Museum?
A. Colourful shows. B. 3D technology.
C. A meaningful gift. D. Study tours.
( )2. What can we learn from Du's words?
A. Schools should make more study trips for students.
B. The Hengshui Museum will receive more than 8,000 visitors half a year.
C. Visiting museums is a popular way for schools to make study tours.
D. Learning history through visiting museums is the first choice for young people.
( )3. 新考法 图片选择 What may Li Xiaoling like according to the passage?
A.
( )4. Which question is the main idea of the last paragraph?
A. When did museums become popular?
B. Why is there a “new wave” in travelling?
C. What do museums do to draw more visitors?
D. Where can visitors buy cultural products?
( )5. What's the best title for the passage?
A. Some museums are popular in China
B. Young people are interested in history
C. Hebei's history is found
D. Museum visits are on the rise in China
答案:
1. B 【解析】根据第二段中“Going to the Jizhou Museum, visitors can learn about historical stories through 3D technology.”可知,在冀州博物馆游客可以通过 3D 技术来了解历史故事。
2. C 【解析】根据第三段中 Du Xiangli 说的话“Now, visiting museums to explore history is becoming popular among young people”和“Du said the Hengshui Museum organizes over 100 study tours with schools every year, drawing more than 8,000 visitors a year.”可知,参观博物馆探索历史在年轻人中很受欢迎,衡水博物馆和学校合作,每年组织 100 多场研学旅行,这表明参观博物馆是一种很受欢迎的研学旅行的方式。
3. C 【解析】根据题干中关键词“Li Xiaoling”定位到第四段中“And a history lover, Li Xiaoling, often leaves the stores with a bag of cultural and creative products.”可知,Li Xiaoling 喜欢文创产品。结合四个选项可知,C 项图片符合要求。
4. B 【解析】通读最后一段可知,本段介绍了人们对传统文化和相关文创产品的喜爱引起了一种旅游的新风潮。由此可知,本段介绍了一种旅游“新风潮”出现的原因。
5. D 【解析】根据文章首句“Visiting museums is becoming very popular today.”以及全文内容可知,文章主要讲述了近年来参观博物馆越来越受人们欢迎。因此,D 项最适合作本文标题。
2. C 【解析】根据第三段中 Du Xiangli 说的话“Now, visiting museums to explore history is becoming popular among young people”和“Du said the Hengshui Museum organizes over 100 study tours with schools every year, drawing more than 8,000 visitors a year.”可知,参观博物馆探索历史在年轻人中很受欢迎,衡水博物馆和学校合作,每年组织 100 多场研学旅行,这表明参观博物馆是一种很受欢迎的研学旅行的方式。
3. C 【解析】根据题干中关键词“Li Xiaoling”定位到第四段中“And a history lover, Li Xiaoling, often leaves the stores with a bag of cultural and creative products.”可知,Li Xiaoling 喜欢文创产品。结合四个选项可知,C 项图片符合要求。
4. B 【解析】通读最后一段可知,本段介绍了人们对传统文化和相关文创产品的喜爱引起了一种旅游的新风潮。由此可知,本段介绍了一种旅游“新风潮”出现的原因。
5. D 【解析】根据文章首句“Visiting museums is becoming very popular today.”以及全文内容可知,文章主要讲述了近年来参观博物馆越来越受人们欢迎。因此,D 项最适合作本文标题。
查看更多完整答案,请扫码查看