2025年亮点给力提优课时作业本七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力提优课时作业本七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力提优课时作业本七年级英语上册译林版》


B(2023·淮安市金湖期中)
① Can trees talk? Some scientists find that trees can really “talk”!
② Some trees use chemicals(化学物质) to talk. When insects attack them, they give out chemicals from the leaves. This is like a call for help, “I'm being attacked!” Some of these chemicals drive insects away. Others can lead birds to come to kill the insects. Scientists hope to learn more about this, so that we can use it to keep insects away from crops like rice.
③ More surprisingly, trees also use sound to talk. People can't hear these sounds, but trees are making them. Some plants make noises with their roots. Some trees make noises when there is not enough water.
④ Most surprisingly of all, trees have the “internet” to give out and get information in a big forest. Scientists call it the “Wood Wide Web (树联网)”. The fungi (真菌) underground help build up the “Wood Wide Web” among the roots of different trees. It is just like the internet we use. Using the “Wood Wide Web”, trees can share information and even food with each other. However, it may also be harmful. Some trees may use it to take too much food from others, or give out chemicals to hurt other plants. Perhaps one day scientists will learn how to build a “Great Wall” to help stop these.
⑤ Trees talk to each other in different ways. Now, scientists are learning more about these ways and maybe one day we will be able to “talk” with trees ourselves.
( )1. Trees can “talk” in different ways. How many ways does the passage show?
A. One.
B. Two.
C. Three.
D. Four.
( )2. Why may trees make noises according to Paragraph 3?
A. They want to use chemicals.
B. They need more water to keep alive.
C. They would like to share information.
D. They hope that people can hear their sounds.
( )3. If there is no rain for a long time, what disadvantage(坏处) may the “Wood Wide Web” bring?
A. Insects may eat more leaves.
B. Fungi may not be able to work.
C. Some trees may take in water from others.
D. Scientists may build up a wall in the forest.
( )4. 新考法 篇章结构 What is the structure of the passage?
A.
B.
C.
D.
答案: 1. C 2. B 3. C 【解析】根据第四段中“Some trees may use it to take too much food from others”可推知,在长期没有雨水的情况下,一些树可能会从其他树身上汲取水分。4. A 【解析】通读全文可知,第一段总起全文,介绍一些科学家发现树确实可以“说话”;第二至四段详细介绍了树“说话”的三种方式;最后一段总结树用不同的方式交流,并期盼未来某天人类可以直接和树“对话”,因此 A 项符合文章结构。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭