2025年亮点给力提优课时作业本七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力提优课时作业本七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力提优课时作业本七年级英语上册译林版》

五、(2024·苏州市吴江区期末)阅读理解。
新素养 劳动意识 Many students in China don’t have time to help with housework. They are always asking, “Could you get this for me?” or “Could you help me with that?” Usually, they need parents to wash clothes and even clean their rooms. Many parents are worried that kids don’t have basic(基本的) life skills.
From September last year, many students have one labour(劳动) class every week. Students from Hope School have interesting life skill classes and try all kinds of labour. Doing housework also becomes their homework. The third graders must learn how to make the bed, the sixth graders wash the clothes, and the seventh and the eighth graders cook meals.
In some middle schools, students learn to plant vegetables. “It’s exciting to pick fresh beans(豆子) and eat bean rice with my family. I really enjoy my labour class,” says Wang Yuan, one of the students in No. 1 Middle School.
A labour teacher says in an interview(采访), “We’re happy that lots of students are now spending time learning life skills. Learning life skills helps them get ready for future life.”
Do you help your parents do housework at home? If not, maybe you can get started now.
1. In Hope School, what life skill should a student in Grade 7 learn?
A. Cooking meals.
B. Making the bed.
C. Making dumplings.
D. Washing clothes.
2. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Many students don’t have basic life skills because they are lazy.
B. Few students like planting or cooking in labour classes every week.
C. Chinese students often do housework at home if they aren’t busy.
D. Learning life skills in labour classes is useful and important in life.
3. What’s the passage about?
A. Many important life skills.
B. Learning to do housework.
C. Small things in our life.
D. Parents’ worries about housework.
答案: 1. A 【解析】根据第二段最后一句可知,七年级和八年级的学生要学习做饭(cooking meals)。2. D 【解析】根据第四段最后一句可知,学习生活技能帮助学生们为未来生活做好准备,所以在劳动课上学到的生活技能对今后的生活是非常有用和重要的,则 D 项表述正确。3. B 【解析】通读全文可知,本文主要讲述了学校开设劳动课以培养学生的生活技能,并呼吁学生们帮助父母做家务,则 B 项符合文章的主旨大意。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭