第72页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
四、根据汉语提示完成句子。
1. 他打算星期六开车去上海。
He ____ ____ ____ to Shanghai on Saturday.
2. 伊丽莎白每天在公园里散步半小时。
Elizabeth ____ ____ ____ ____ hour in the park every day.
3. (2024·山东烟台期末改编)我认为每晚熬夜是个坏习惯。
I think it's a bad habit to ____ ____ late every night.
4. 如果你想减轻体重,必须少吃多锻炼。
If you feel like losing weight, you must eat ____ and exercise ____.
5. 他爱吃甜食,所以他不能拒绝糖果。
He ____ ____ ____ ____, so he can't say no to sweets.
1. 他打算星期六开车去上海。
He ____ ____ ____ to Shanghai on Saturday.
2. 伊丽莎白每天在公园里散步半小时。
Elizabeth ____ ____ ____ ____ hour in the park every day.
3. (2024·山东烟台期末改编)我认为每晚熬夜是个坏习惯。
I think it's a bad habit to ____ ____ late every night.
4. 如果你想减轻体重,必须少吃多锻炼。
If you feel like losing weight, you must eat ____ and exercise ____.
5. 他爱吃甜食,所以他不能拒绝糖果。
He ____ ____ ____ ____, so he can't say no to sweets.
答案:
1. plans to drive
2. walks for half an
3. stay up
4. less, more
5. has a sweet tooth
2. walks for half an
3. stay up
4. less, more
5. has a sweet tooth
五、(2025·宿迁市宿豫区期末)阅读理解。
新素材 科普知识 Many scientists think that our love for sugar may be an addiction (瘾). When we eat sweet food, the sugar gets into our blood and affects(影响) parts of our brain that make us feel good, but too much sugar really affects us. Doctors say that we should eat less sugar.
Our bodies only need very little sugar. Early people often had very little food, so their bodies learnt to save sugar as fat(脂肪). In this way, they had energy when there was no food. Today, most people have more than enough food, so the very thing that once saved early people may be bad for us now.
What shall we do? We just need to eat less sugar. The problem is, in today's world, it is very difficult to do that. From breakfast cereals(谷类食物) to after-dinner desserts(甜点), our food is filled with sugar. Some companies even use sugar to make low-fat food taste better.
Some people are fighting against(抵制) sugar. Many schools are replacing(更换) sweet desserts with healthier things like fruit. Other schools are growing their own food in gardens or making space for students to exercise.
1. What does the phrase "the very thing" in Paragraph 2 refer to?
A. sugar in our food
B. having enough food to live
C. our bodies saving sugar as fat
D. not having enough exercise
2. According to the passage, why is it so hard to eat less sugar?
A. Because we like sweets so much.
B. Because sugar gives us enough energy.
C. Because sugar is in lots of food.
D. Because we need lots of sugar every day.
3. What is the passage mainly about?
A. Our habit of having sugar.
B. Health problems coming from sugar.
C. Good sugar and bad sugar.
D. People's love for sugar.
新素材 科普知识 Many scientists think that our love for sugar may be an addiction (瘾). When we eat sweet food, the sugar gets into our blood and affects(影响) parts of our brain that make us feel good, but too much sugar really affects us. Doctors say that we should eat less sugar.
Our bodies only need very little sugar. Early people often had very little food, so their bodies learnt to save sugar as fat(脂肪). In this way, they had energy when there was no food. Today, most people have more than enough food, so the very thing that once saved early people may be bad for us now.
What shall we do? We just need to eat less sugar. The problem is, in today's world, it is very difficult to do that. From breakfast cereals(谷类食物) to after-dinner desserts(甜点), our food is filled with sugar. Some companies even use sugar to make low-fat food taste better.
Some people are fighting against(抵制) sugar. Many schools are replacing(更换) sweet desserts with healthier things like fruit. Other schools are growing their own food in gardens or making space for students to exercise.
1. What does the phrase "the very thing" in Paragraph 2 refer to?
A. sugar in our food
B. having enough food to live
C. our bodies saving sugar as fat
D. not having enough exercise
2. According to the passage, why is it so hard to eat less sugar?
A. Because we like sweets so much.
B. Because sugar gives us enough energy.
C. Because sugar is in lots of food.
D. Because we need lots of sugar every day.
3. What is the passage mainly about?
A. Our habit of having sugar.
B. Health problems coming from sugar.
C. Good sugar and bad sugar.
D. People's love for sugar.
答案:
1. C【解析】根据第二段中“Early people often had very little food, so their bodies learnt to save sugar as fat. In this way, they had energy when there was no food.”可知,“the very thing”指的是“我们的身体把糖作为脂肪储存起来”。
2. C【解析】根据第三段中“From breakfast cereals to after-dinner desserts, our food is filled with sugar.”可知,从早餐谷物到晚餐后的甜点,我们的食物中充满了糖,所以很难少吃糖是因为糖存在于很多食物中。
3. B【解析】通读全文可知,本文主要介绍了摄入过量的糖对我们身体健康的影响以及一些人如何采取行动抵制糖。
2. C【解析】根据第三段中“From breakfast cereals to after-dinner desserts, our food is filled with sugar.”可知,从早餐谷物到晚餐后的甜点,我们的食物中充满了糖,所以很难少吃糖是因为糖存在于很多食物中。
3. B【解析】通读全文可知,本文主要介绍了摄入过量的糖对我们身体健康的影响以及一些人如何采取行动抵制糖。
查看更多完整答案,请扫码查看