2025年亮点给力提优课时作业本七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力提优课时作业本七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力提优课时作业本七年级英语上册译林版》

B(2025·南通市海安期末)
① “Do you know that Macao(澳门) isn't my real name? I have been away from you for too long, Mother...”
② Song of Seven Sons—Macao, written by Wen Yiduo in 1925, is still in the hearts of Macao's children today. December 20, 2024 is the 25th anniversary(周年) of Macao's return to the motherland. Thanks to “one country, two systems”, Macao has a much closer relationship with her motherland.
③ Zhang Dan, aged 18, is studying at a college in Macao. He said, “Travelling to the Chinese mainland, especially Zhuhai, has become easier, just like a part of the everyday life for some people. ” Luo Xin, a twenty-year-old student, studies at Shenzhen University. She said, “A lot of people in Macao often go to Zhuhai to buy fresh and cheap vegetables and young people enjoy playing mishitaotuo there. ”
④ More people in Macao are willing to travel to the mainland, and the cities like Chongqing, Changsha and Hangzhou are popular places for young people. Guangdong is also a good choice for many people because the language and food are similar.
⑤ “Young people in Macao are highly interested in what's happening on the mainland,” said Luo Xin. “Like the young people on the mainland, they have learnt many mainland internet buzzwords(热词). I know about the most popular ones such as ‘juejuezi’ and they make us understand more about people and life on the mainland. ”
⑥ More than half of the people in Macao use shopping apps from the mainland. Luo Xin said that it's because they can find almost everything they need at good prices on the apps. It usually takes about three to seven days for local people to get the product.
⑦ “The connection(联系) between Macao and the motherland is getting stronger and stronger,” said Zhang Dan.
( )1. When did Macao return to the motherland?
A. On December 20, 2024. B. On December 20, 1997.
C. On December 20, 1999. D. On December 20, 1925.
( )2. Why do many people choose to travel to Guangdong?
A. Because Guangdong and Macao have similar culture in food and language.
B. Because travelling to Guangdong becomes a part of the weekend life in Macao.
C. Because people can buy fresh and cheap vegetables and play mishitaotuo.
D. Because Guangdong is not far from Macao and the travelling is also very easy.
( )3. What does the underlined word “they” in Paragraph 5 refer to?
A. Shopping apps from the mainland.
B. Young people from the mainland.
C. Mishitaotuo games from the mainland.
D. Internet buzzwords from the mainland.
( )4. According to the whole passage, how does the writer show his idea?
A. By telling a good story. B. By introducing a great song.
C. By giving some examples. D. By showing some numbers.
答案: 1. C 【解析】根据第二段中“December 20, 2024 is the 25th anniversary of Macao's return to the motherland.”可知,2024 年 12 月 20 日是澳门回归 25 周年纪念日,由此可知,澳门回归祖国的日期是 1999 年 12 月 20 日。
2. A 【解析】根据第四段最后一句“Guangdong is also a good choice for many people because the language and food are similar.”可知,许多澳门人选择去广东旅游是因为广东和澳门有着相似的语言和饮食文化。
3. D 4. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭