2025年金考卷名师名题单元双测卷英语必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷名师名题单元双测卷英语必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第87页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
[2024南京一中高一月考]From a young age, I was fascinated by language. I 66 the Welsh words my grandmother taught me and parroted my relatives' accents. I once vacationed in Spain, and two boys asked if I spoke Norwegian. When I couldn't 67 , they left to play with other kids who could, leaving me 68 . That moment, I standing on the outside looking at them, 69 me to learn other languages so that I could 70 with other people. Back home, I 71 language books and tried different words to 72 what was in my head. I thought it was 73 , and still do.
Over time, I became 74 fond of languages. I did a combined languages degree, studying four languages. Realizing every two weeks a language 75 , I fought to revive endangered(濒临灭绝的) languages.
Speaking a language abroad with 76 people was a wonderful way to learn. Travelling to learn languages became an 77 — it came with excitement and lonely moments. I learned about other mindsets(思维模式) and cultures. I found the 78 of learning depends on the language. If it is similar to a language I have already learned, I can master it within weeks.
I've studied more than ten languages. The most important thing about learning languages is to build 79 with other people. They allow you to 80 more of life and what you may never have considered.
66. A. imagined
B. explained
C. mastered
D. revised
67. A. reply
B. wait
C. move
D. refuse
68. A. sad
B. angry
C. frightened
D. tired
69. A. chose
B. advised
C. inspired
D. trained
70. A. agree
B. connect
C. compete
D. reason
71. A. searched for
B. packed up
C. favoured
D. exchanged
72. A. express
B. influence
C. remove
D. appreciate
73. A. convenient
B. strange
C. disturbing
D. amazing
74. A. now and then
B. more and more
C. on and on
D. far and wide
75. A. matters
B. progresses
C. changes
D. dies
76. A. civilized
B. successful
C. responsible
D. local
77. A. attitude
B. opening
C. adventure
D. honour
78. A. style
B. speed
C. means
D. standard
79. A. bridges
B. trust
C. personalities
D. future
80. A. challenge
B. create
C. demand
D. experience
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
[2024南京一中高一月考]From a young age, I was fascinated by language. I 66 the Welsh words my grandmother taught me and parroted my relatives' accents. I once vacationed in Spain, and two boys asked if I spoke Norwegian. When I couldn't 67 , they left to play with other kids who could, leaving me 68 . That moment, I standing on the outside looking at them, 69 me to learn other languages so that I could 70 with other people. Back home, I 71 language books and tried different words to 72 what was in my head. I thought it was 73 , and still do.
Over time, I became 74 fond of languages. I did a combined languages degree, studying four languages. Realizing every two weeks a language 75 , I fought to revive endangered(濒临灭绝的) languages.
Speaking a language abroad with 76 people was a wonderful way to learn. Travelling to learn languages became an 77 — it came with excitement and lonely moments. I learned about other mindsets(思维模式) and cultures. I found the 78 of learning depends on the language. If it is similar to a language I have already learned, I can master it within weeks.
I've studied more than ten languages. The most important thing about learning languages is to build 79 with other people. They allow you to 80 more of life and what you may never have considered.
66. A. imagined
B. explained
C. mastered
D. revised
67. A. reply
B. wait
C. move
D. refuse
68. A. sad
B. angry
C. frightened
D. tired
69. A. chose
B. advised
C. inspired
D. trained
70. A. agree
B. connect
C. compete
D. reason
71. A. searched for
B. packed up
C. favoured
D. exchanged
72. A. express
B. influence
C. remove
D. appreciate
73. A. convenient
B. strange
C. disturbing
D. amazing
74. A. now and then
B. more and more
C. on and on
D. far and wide
75. A. matters
B. progresses
C. changes
D. dies
76. A. civilized
B. successful
C. responsible
D. local
77. A. attitude
B. opening
C. adventure
D. honour
78. A. style
B. speed
C. means
D. standard
79. A. bridges
B. trust
C. personalities
D. future
80. A. challenge
B. create
C. demand
D. experience
答案:
66. C 根据上文"From a young age, I was fascinated by language"和下文中的"the Welsh words my grandmother taught me and parroted my relatives' accents"可知,作者很喜欢语言,他掌握了祖母教的威尔士语。imagine"想象";explain"解释";master"掌握";revise"复习"。
67. A 根据上文中的"two boys asked if I spoke Norwegian"和下文的"they left to play with other kids who could"可知,两个男孩问作者是否会说挪威语,由于作者不会说挪威语,他不能回答,于是这两个男孩离开,和会说挪威语的孩子玩去了。reply"回答";wait"等待";move"移动";refuse"拒绝"。
68. A 根据上文中的"they left to play with other kids who could"可知,作者不会说挪威语,于是这两个男孩离开,和会说挪威语的孩子玩去了,这让作者难过。sad"难过的";angry"生气的";frightened"害怕的";tired"疲倦的"。
69. C 根据下文中的"me to learn other languages so that I could 70 with other people"可知,作者站在外面不能和那两个男孩玩的那一时刻激励作者学习其他语言,以便和他人交流。choose"选择";advise"建议";inspire"激励";train"训练"。
70. B 参见上题解析。agree with"同意";connect with"建立良好关系,沟通";compete with..."与……竞争";reason with..."和……讲道理"。
71. A 根据上文中的"learn other languages"和下文中的"tried different words to 72 what was in my head"可知,作者要学习其他语言,他搜寻语言书,尝试用不同的单词表达脑海中的东西。search for"寻找";pack up"打包";favour"较喜欢";exchange"交换"。
72. A 参见上题解析。express"表达";influence"影响";remove"去除";appreciate"欣赏"。
73. D 根据上文中的"I was fascinated by language... accents"可知,作者喜欢学习语言。作者过去认为搜寻语言书并用不同单词表达脑海中的东西是了不起的,现在他仍然这样认为。convenient"省事的";strange"奇怪的";disturbing"引起烦恼的";amazing"了不起的"。
74. B 根据上文中的"From a young age, I was fascinated by language"可知,作者从小就喜欢语言。结合下文中的"I did a combined languages degree, studying four languages"可知,作者学了多门语言。由此可知,作者对语言的喜爱在增加。now and then"偶尔,有时";more and more"越来越";on and on"不断地";far and wide"到处"。
75. D 根据空后的"I fought to revive endangered(濒临灭绝的) languages"可知,作者意识到每两周就会有一种语言消失,他为恢复濒临灭绝的语言而斗争。matter"要紧";progress"进展";change"变化";die"消失,消亡"。
76. D 根据下文中的"I learned about other mindsets(思维模式) and cultures"可知,作者学习了其他思维模式和文化。结合语境可知,此处指与当地人交流是学习语言的极好的方法。civilized"举止得体的";successful"有成就的";responsible"可信赖的";local"当地的"。
77. C 根据空后的"it came with excitement and lonely moments"可知,此处指通过旅行学语言是一种充满刺激与孤独时刻的冒险。attitude"态度";opening"开端";adventure"冒险";honour"荣誉"。
78. B 根据空后的"master it within weeks"可知,此处指学习速度。style"风格";speed"速度";means"方法";standard"标准"。
79. A 根据文章第三段的内容以及空后的"They allow... have considered"可知,学习语言最重要的是与他人沟通。build bridges意为"沟通,改善关系"。
80. D 根据空后的"more of life... considered"可知,作者认为语言会让人体验生活中的更多事情,以及自己从未考虑过的东西。challenge"挑战";create"创造";demand"要求";experience"体验"。
67. A 根据上文中的"two boys asked if I spoke Norwegian"和下文的"they left to play with other kids who could"可知,两个男孩问作者是否会说挪威语,由于作者不会说挪威语,他不能回答,于是这两个男孩离开,和会说挪威语的孩子玩去了。reply"回答";wait"等待";move"移动";refuse"拒绝"。
68. A 根据上文中的"they left to play with other kids who could"可知,作者不会说挪威语,于是这两个男孩离开,和会说挪威语的孩子玩去了,这让作者难过。sad"难过的";angry"生气的";frightened"害怕的";tired"疲倦的"。
69. C 根据下文中的"me to learn other languages so that I could 70 with other people"可知,作者站在外面不能和那两个男孩玩的那一时刻激励作者学习其他语言,以便和他人交流。choose"选择";advise"建议";inspire"激励";train"训练"。
70. B 参见上题解析。agree with"同意";connect with"建立良好关系,沟通";compete with..."与……竞争";reason with..."和……讲道理"。
71. A 根据上文中的"learn other languages"和下文中的"tried different words to 72 what was in my head"可知,作者要学习其他语言,他搜寻语言书,尝试用不同的单词表达脑海中的东西。search for"寻找";pack up"打包";favour"较喜欢";exchange"交换"。
72. A 参见上题解析。express"表达";influence"影响";remove"去除";appreciate"欣赏"。
73. D 根据上文中的"I was fascinated by language... accents"可知,作者喜欢学习语言。作者过去认为搜寻语言书并用不同单词表达脑海中的东西是了不起的,现在他仍然这样认为。convenient"省事的";strange"奇怪的";disturbing"引起烦恼的";amazing"了不起的"。
74. B 根据上文中的"From a young age, I was fascinated by language"可知,作者从小就喜欢语言。结合下文中的"I did a combined languages degree, studying four languages"可知,作者学了多门语言。由此可知,作者对语言的喜爱在增加。now and then"偶尔,有时";more and more"越来越";on and on"不断地";far and wide"到处"。
75. D 根据空后的"I fought to revive endangered(濒临灭绝的) languages"可知,作者意识到每两周就会有一种语言消失,他为恢复濒临灭绝的语言而斗争。matter"要紧";progress"进展";change"变化";die"消失,消亡"。
76. D 根据下文中的"I learned about other mindsets(思维模式) and cultures"可知,作者学习了其他思维模式和文化。结合语境可知,此处指与当地人交流是学习语言的极好的方法。civilized"举止得体的";successful"有成就的";responsible"可信赖的";local"当地的"。
77. C 根据空后的"it came with excitement and lonely moments"可知,此处指通过旅行学语言是一种充满刺激与孤独时刻的冒险。attitude"态度";opening"开端";adventure"冒险";honour"荣誉"。
78. B 根据空后的"master it within weeks"可知,此处指学习速度。style"风格";speed"速度";means"方法";standard"标准"。
79. A 根据文章第三段的内容以及空后的"They allow... have considered"可知,学习语言最重要的是与他人沟通。build bridges意为"沟通,改善关系"。
80. D 根据空后的"more of life... considered"可知,作者认为语言会让人体验生活中的更多事情,以及自己从未考虑过的东西。challenge"挑战";create"创造";demand"要求";experience"体验"。
查看更多完整答案,请扫码查看