2025年金考卷名师名题单元双测卷英语必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷名师名题单元双测卷英语必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第26页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
A
Pear Tree Education
Pear Tree Education has become one of our city's most popular summer camp companies because of the diversity(多样化)of our good programmes.The programmes will engage(使加入)your children in meaningful and attractive activities,including cooking,sports,drama,public speaking,ettc.
What will kids learn
Our camps,designed by experienced teachers,are carried out with a lot of planning and preparations and offer high levels of safety,enjoyment,and education.The group of teachers are wonderful and focus on each student's needs.Kids will not only learn certain skills,but also grow socially with much knowledge being here.
Time and location
Our week−long camps will run in five locations−Burnaby,White Rock,North Vancouver,East Vancouver,and Kitsilano.At our North Vancouver location,we also have summer camps for7weeks(five days a week),starting3rd July and finishing on18th August,with individual(一个人的)summer camps lasting1week.
Age and prices
We offer good programmes in summer camps for boys and girls aged 5−14.At $420 per 5−day camp,you won't find a better value−for−money summer camp anywhere else in our city! We also offer pre−camp/after−camp care ($150/week).
21.Why is Pear Tree Education very popular?
A.It is designed for students. B.It has challenging activities.
C.It meets all the needs of kids. D.It offers all kinds of programmes.
22.How are the activities in the summer camps?
A.Advanced. B.Educational. C.Creative. D.Moving.
23.How much is an individual camp with a week's pre−camp care?
A.$150. B.$420. C.$570. D.$720.
A
Pear Tree Education
Pear Tree Education has become one of our city's most popular summer camp companies because of the diversity(多样化)of our good programmes.The programmes will engage(使加入)your children in meaningful and attractive activities,including cooking,sports,drama,public speaking,ettc.
What will kids learn
Our camps,designed by experienced teachers,are carried out with a lot of planning and preparations and offer high levels of safety,enjoyment,and education.The group of teachers are wonderful and focus on each student's needs.Kids will not only learn certain skills,but also grow socially with much knowledge being here.
Time and location
Our week−long camps will run in five locations−Burnaby,White Rock,North Vancouver,East Vancouver,and Kitsilano.At our North Vancouver location,we also have summer camps for7weeks(five days a week),starting3rd July and finishing on18th August,with individual(一个人的)summer camps lasting1week.
Age and prices
We offer good programmes in summer camps for boys and girls aged 5−14.At $420 per 5−day camp,you won't find a better value−for−money summer camp anywhere else in our city! We also offer pre−camp/after−camp care ($150/week).
21.Why is Pear Tree Education very popular?
A.It is designed for students. B.It has challenging activities.
C.It meets all the needs of kids. D.It offers all kinds of programmes.
22.How are the activities in the summer camps?
A.Advanced. B.Educational. C.Creative. D.Moving.
23.How much is an individual camp with a week's pre−camp care?
A.$150. B.$420. C.$570. D.$720.
答案:
21. D 细节理解题。根据第一段中的"Pear Tree Education has become... because of the diversity (多样化) of our good programmes"可知,Pear Tree Education已经成为温哥华最受欢迎的夏令营公司之一,这是因为他们课程的多样性。
22. B 细节理解题。根据第二段中的"offer high levels of safety, enjoyment, and education... will not only learn certain skills, but also grow socially with much knowledge"可知,夏令营提供的活动是有教育意义的。
23. C 数字计算题。根据第三段中的"individual (一个人的) summer camps lasting 1 week"和第四段中的"$420 per 5 - day camp""pre - camp/after - camp care ($150/week)"可知,为期1周的个人夏令营是420美元,夏令营提前一周的护理是150美元。
22. B 细节理解题。根据第二段中的"offer high levels of safety, enjoyment, and education... will not only learn certain skills, but also grow socially with much knowledge"可知,夏令营提供的活动是有教育意义的。
23. C 数字计算题。根据第三段中的"individual (一个人的) summer camps lasting 1 week"和第四段中的"$420 per 5 - day camp""pre - camp/after - camp care ($150/week)"可知,为期1周的个人夏令营是420美元,夏令营提前一周的护理是150美元。
B
(人文情怀)There are about11million Americans with hearing disabilities.But very few people outside of the deaf community know American Sign Language(ASL).Every new effort to make deaf or hard−of−hearing people feel included is more than welcome.
Such was the case of the Nansemond Parkway Elementary School.A deaf lunch lady named Leisa
Duckwall had been working for four years,serving studentts breakfast and lunch.To order,kids would point at the food they wanted,then Leisa would point again and wait for their"yes"or"no".She had never received a"hello"or a"thank you"from the children.
Fourth grade teacher Kari Maskelony,who has grown up with a hard−of−hearing family and seen her loved ones' frustrations,noticed this struggle(难事).She started a signing conversation with Leisa during the lunchtime.Suddenly,the teacher realized things had gone strIangely stilll around them.The kids weere all watching them.
This gave the teacher an idea.The following day,she asked her students,"Do you guys want to learn how to sign to Leisa what you want for lunch instead of pointing?"They all said yes.The first things they learned how to sign were common school dishes,such as fish and chicken."And they just wanted to learn more,"Maskelony said."So I was like,^OK,let's keep going.'"
Eventually,the school's head teacher,Janet Wright−Davis,noticed the exchange,and decided to popularize the efffort to the whole school."Is it just Ms.Maskelony's class who are doing it?Let's teach the whole school sign language,"Wrlight−Davis explained.This even led to making morning announcements by using video monitors,where a new word in sign language was taught every week.
While the students find it fun,and are proud when they finally master a sign such as"good morning",Maskelony knows this is something bigger."Not only do the kids learn a new skill,"she said,"but they use a sweet way to show the deaf they care.We're happy to hear that Leisa is feeling so loved and inclluded at her work!"
24.Why did Leisa experience the struggle?
A.She considered students impolite.
B.She was not popular with students.
C.She failed to deal with the pressure of work.
D.She couldn't communicate with students well.
25.What made Maskelony teach her students ASL?
A.Her hard−of|hearing relatives. B.Her students' curiosity about ASL.
C.The deaf lunch lady's frustrations. D.The head teacher's encouragement.
26.What did the head teacher do?
A.She decided to spread the practice. B.She praised the fourth−grade students.
C.She made videos of signing in school. D.She began to learn sign language too.
27.What does Maskelony think of students' learning ASL?
A.Difficult. B.Meaningful. C.Humorous. D.Necessary.
(人文情怀)There are about11million Americans with hearing disabilities.But very few people outside of the deaf community know American Sign Language(ASL).Every new effort to make deaf or hard−of−hearing people feel included is more than welcome.
Such was the case of the Nansemond Parkway Elementary School.A deaf lunch lady named Leisa
Duckwall had been working for four years,serving studentts breakfast and lunch.To order,kids would point at the food they wanted,then Leisa would point again and wait for their"yes"or"no".She had never received a"hello"or a"thank you"from the children.
Fourth grade teacher Kari Maskelony,who has grown up with a hard−of−hearing family and seen her loved ones' frustrations,noticed this struggle(难事).She started a signing conversation with Leisa during the lunchtime.Suddenly,the teacher realized things had gone strIangely stilll around them.The kids weere all watching them.
This gave the teacher an idea.The following day,she asked her students,"Do you guys want to learn how to sign to Leisa what you want for lunch instead of pointing?"They all said yes.The first things they learned how to sign were common school dishes,such as fish and chicken."And they just wanted to learn more,"Maskelony said."So I was like,^OK,let's keep going.'"
Eventually,the school's head teacher,Janet Wright−Davis,noticed the exchange,and decided to popularize the efffort to the whole school."Is it just Ms.Maskelony's class who are doing it?Let's teach the whole school sign language,"Wrlight−Davis explained.This even led to making morning announcements by using video monitors,where a new word in sign language was taught every week.
While the students find it fun,and are proud when they finally master a sign such as"good morning",Maskelony knows this is something bigger."Not only do the kids learn a new skill,"she said,"but they use a sweet way to show the deaf they care.We're happy to hear that Leisa is feeling so loved and inclluded at her work!"
24.Why did Leisa experience the struggle?
A.She considered students impolite.
B.She was not popular with students.
C.She failed to deal with the pressure of work.
D.She couldn't communicate with students well.
25.What made Maskelony teach her students ASL?
A.Her hard−of|hearing relatives. B.Her students' curiosity about ASL.
C.The deaf lunch lady's frustrations. D.The head teacher's encouragement.
26.What did the head teacher do?
A.She decided to spread the practice. B.She praised the fourth−grade students.
C.She made videos of signing in school. D.She began to learn sign language too.
27.What does Maskelony think of students' learning ASL?
A.Difficult. B.Meaningful. C.Humorous. D.Necessary.
答案:
24. D 推理判断题。题干中的the struggle呼应第三段中的this struggle。根据第二段中的"A deaf lunch lady... from the children"可知,Leisa耳聋。点餐时,孩子们会指着他们想要的食物,然后Leisa会再次指着食物,等待他们确认"是"或"不是"。她从未收到孩子们的"你好"或"谢谢"。因此可推知她经历的这一难事是她不能与学生很好地交流。
25. B 细节理解题。根据第三段中的"She started a signing conversation... all watching them"和第四段中的"This gave the teacher an idea... said yes"可知,Maskelony与Leisa进行手语对话时孩子们都在看着她们。这给了Maskelony一个主意。第二天,她问她的学生是否想学习如何用手势向Leisa示意他们的午餐。学生们都表示想要学习。由此可知,是学生对美式手语的好奇心促使Maskelony教他们学习美式手语。
26. A 细节理解题。根据第五段中的"Eventually... decided to popularize the effort to the whole school... teach the whole school sign language"可知,校长决定推广这种做法。
27. B 观点态度题。根据最后一段的内容,尤其是"Not only do the kids learn a new skill""but they use a sweet way to show the deaf they care. We're happy... at her work!"可知,Maskelony认为孩子们不仅学会了一项新技能,而且用一种令人愉快的方式向耳聋的人表达他们的关心。由此可知,Maskelony认为学生学习美式手语是有意义的。
25. B 细节理解题。根据第三段中的"She started a signing conversation... all watching them"和第四段中的"This gave the teacher an idea... said yes"可知,Maskelony与Leisa进行手语对话时孩子们都在看着她们。这给了Maskelony一个主意。第二天,她问她的学生是否想学习如何用手势向Leisa示意他们的午餐。学生们都表示想要学习。由此可知,是学生对美式手语的好奇心促使Maskelony教他们学习美式手语。
26. A 细节理解题。根据第五段中的"Eventually... decided to popularize the effort to the whole school... teach the whole school sign language"可知,校长决定推广这种做法。
27. B 观点态度题。根据最后一段的内容,尤其是"Not only do the kids learn a new skill""but they use a sweet way to show the deaf they care. We're happy... at her work!"可知,Maskelony认为孩子们不仅学会了一项新技能,而且用一种令人愉快的方式向耳聋的人表达他们的关心。由此可知,Maskelony认为学生学习美式手语是有意义的。
C
A hospital in China has diagnosed(诊断)a19−year−old with Alzheimer's disease,making him the youngest person in the world with the condition.Before this case came to light,the youngest person to have been diagnosed with Alzheimer's disease was a21−year−old.Doctors at Capital Medical University's Xuanwu Hospital in Beijing said the patient's brain showed early signs of this disease,including memory loss and hippocampal atrophy(海马体萎缩).After ruling out other causes of memory loss,they diagnosed the teen with Alzheimer's disease.
Diagnosis ofAlzheimer's disease climbed200percent between2013and2017in people aged30to64,with the mean age of early diagnosis at49years old,according to the latest reports from Blue Cross Blue Shielld.While the possibility of gettting Alzheimer's disease increases with age,about5to6percent of people diagnosed with the illness develop characteristic signs before the age of65,according to the |M researchers.
The teen's memory problem started with an inability to focus in cllass about two years before he was first examined at the hospital,the researchers said.Gradually,his cognitive(认知o的)ability deteriorated.He had trouble reading,remembering events from the day before and would misplace his belongings.The teenager,being unable to finish homework,could not remember whether he had eaten or not,and finally had to drop out of high school.
The patient has no family with a history of the disease or any head disease that could explain his diagnosis of the disease.The research challenges the present view of the disease and its relationship with aging.It also stresses the need for study on younger people as the present is far from enough,the researchers said."Exploring unknowns of young people with Alzheimer's disease may become one of the most challenging scientific questions of the future,"they pointed out in a statement.
28.What is special about the19−year−old?
A.His memory loss is caused by strange reasons.
B.His memory is completelly lost at an early age.
C.He's the youngest patient suffering Alzheimer's disease.
D.He's the only young man with Alzheimer's disease in China.
29.How is paragraph2developed?
A.By giving examples. B.By listing some numbers.
C.By making comparisons. D.By following the time order.
30.What does the underlined word"deteriorated"probably mean?
A.Spread. B.Showed. C.Changed. D.Worsened.
31.What can be learned according to the researchers' words?
A.More research on youths should be done.
B.More problems about teens will be solved.
C.More diseases are waiting to be explored.
D.More people may suffer from Alzheimer's disease.
A hospital in China has diagnosed(诊断)a19−year−old with Alzheimer's disease,making him the youngest person in the world with the condition.Before this case came to light,the youngest person to have been diagnosed with Alzheimer's disease was a21−year−old.Doctors at Capital Medical University's Xuanwu Hospital in Beijing said the patient's brain showed early signs of this disease,including memory loss and hippocampal atrophy(海马体萎缩).After ruling out other causes of memory loss,they diagnosed the teen with Alzheimer's disease.
Diagnosis ofAlzheimer's disease climbed200percent between2013and2017in people aged30to64,with the mean age of early diagnosis at49years old,according to the latest reports from Blue Cross Blue Shielld.While the possibility of gettting Alzheimer's disease increases with age,about5to6percent of people diagnosed with the illness develop characteristic signs before the age of65,according to the |M researchers.
The teen's memory problem started with an inability to focus in cllass about two years before he was first examined at the hospital,the researchers said.Gradually,his cognitive(认知o的)ability deteriorated.He had trouble reading,remembering events from the day before and would misplace his belongings.The teenager,being unable to finish homework,could not remember whether he had eaten or not,and finally had to drop out of high school.
The patient has no family with a history of the disease or any head disease that could explain his diagnosis of the disease.The research challenges the present view of the disease and its relationship with aging.It also stresses the need for study on younger people as the present is far from enough,the researchers said."Exploring unknowns of young people with Alzheimer's disease may become one of the most challenging scientific questions of the future,"they pointed out in a statement.
28.What is special about the19−year−old?
A.His memory loss is caused by strange reasons.
B.His memory is completelly lost at an early age.
C.He's the youngest patient suffering Alzheimer's disease.
D.He's the only young man with Alzheimer's disease in China.
29.How is paragraph2developed?
A.By giving examples. B.By listing some numbers.
C.By making comparisons. D.By following the time order.
30.What does the underlined word"deteriorated"probably mean?
A.Spread. B.Showed. C.Changed. D.Worsened.
31.What can be learned according to the researchers' words?
A.More research on youths should be done.
B.More problems about teens will be solved.
C.More diseases are waiting to be explored.
D.More people may suffer from Alzheimer's disease.
答案:
28. C 细节理解题。根据第一段中的"a 19 - year - old with Alzheimer's disease, making him the youngest person in the world with the condition"可知,这个19岁的青少年是世界上确诊这一疾病的最年轻的患者。
29. B 推理判断题。根据第二段中的"climbed 200 percent between 2013 and 2017 in people aged 30 to 64, with the mean age of early diagnosis at 49 years old... about 5 to 6 percent of people"可知,本段采用了列数据的写作手法。
30. D 词义猜测题。根据第三段中的"The teen's memory problem started with... Gradually... finally"可知,本段介绍了这个青少年记忆衰退的过程。他从两年前开始出现记忆问题,后来认知能力逐渐恶化,最后不得不辍学。故画线词意思应为"恶化"。
31. A 推理判断题。根据第四段中的"challenges the present view of the disease... far from enough"和"Exploring unknowns of young people with Alzheimer's disease"可知,研究人员认为,对青少年患这一疾病的研究还远远不够,这将是未来最有挑战性的科学问题之一。
29. B 推理判断题。根据第二段中的"climbed 200 percent between 2013 and 2017 in people aged 30 to 64, with the mean age of early diagnosis at 49 years old... about 5 to 6 percent of people"可知,本段采用了列数据的写作手法。
30. D 词义猜测题。根据第三段中的"The teen's memory problem started with... Gradually... finally"可知,本段介绍了这个青少年记忆衰退的过程。他从两年前开始出现记忆问题,后来认知能力逐渐恶化,最后不得不辍学。故画线词意思应为"恶化"。
31. A 推理判断题。根据第四段中的"challenges the present view of the disease... far from enough"和"Exploring unknowns of young people with Alzheimer's disease"可知,研究人员认为,对青少年患这一疾病的研究还远远不够,这将是未来最有挑战性的科学问题之一。
D
(科学精神)Though parrots are well known for their long lives and surprising cognition,it remains unknown whether the two have influenced each other."We have been finding powerful data,"said Simeon Q.Smeele,a doctoral student at the Max Planck Institute of Animal Behavior(MPI−AB)and lead author of a study published in Proceedings ofthe Royal Society B that tried to solve this question.
Scientists from the MPI−AB and the Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology(MPI−EvA)
teamed up with Species360to collect data from over130,000parrots got from over1,000zoos to find the average lifespans(平均寿命)of217parrot species.The analysis uncovered an amazing difference in life expectancy,from an average of two years for the fig parrot to an average of30years for the scarlet macaw (五彩金刚鹦鹉).
Next,the team tried to find out whether or not parrots’cognitive abilities had any influence on their lifespans.Because brain size relative to body size can be a sign of intelligence(智力),the team focused on working out the connection between parrots' brain size and their lifespans.The findings suggested that the parrots with larger brains had cognitive abilities that allowed them to solve problems in the wild that could kill them and that this intelligence enabled them to live longer.
The scientists were surprised that other influences such as daily intake of food,,or the greater developmental time required to develop larger brains,did not lead to longer average lifespans."We would have expected the developmental path to play a more importantt role because for some animals it is this developmental cost that explains the connection between brain size and long lives,"said Smeele.
In the future,the team plan to explore if sociality and cultural learning in parrots might have also led to long lifespans.Smeele said:"Large−brained birds might spend more time socially learning skills in finding food.This increased learning period could probably also explain the longer lifespans,as it takes more time but also makes the skills more advanced."
32.What did the study aim to find out about parrots?
A.The difference in their lifespans.
B.The reasons for their high intelligence.
C.The characters helping them live in the wild.
D.The connection between their cognition and lifespans.
33.How did the researchers carry out their study?
A.By experimenting on parrots' brains. B.By studying the collected material.
C.By watching parrots' behavior. D.By surveying over1,000zoos.
____34.Which is a possible cause of parrots' long lifesSpan according to the findings?
A.Their eating habits. B.Their bigger body size.
C.Their larger brains. D.Their brains’development time.
____35.What is the last paragraph mainly about?
A.Future choice of the research means.
B.Extra explanation of the research methodsS.
C.Further study based on the present findings.
D.Supporting arguments for the research results.
(科学精神)Though parrots are well known for their long lives and surprising cognition,it remains unknown whether the two have influenced each other."We have been finding powerful data,"said Simeon Q.Smeele,a doctoral student at the Max Planck Institute of Animal Behavior(MPI−AB)and lead author of a study published in Proceedings ofthe Royal Society B that tried to solve this question.
Scientists from the MPI−AB and the Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology(MPI−EvA)
teamed up with Species360to collect data from over130,000parrots got from over1,000zoos to find the average lifespans(平均寿命)of217parrot species.The analysis uncovered an amazing difference in life expectancy,from an average of two years for the fig parrot to an average of30years for the scarlet macaw (五彩金刚鹦鹉).
Next,the team tried to find out whether or not parrots’cognitive abilities had any influence on their lifespans.Because brain size relative to body size can be a sign of intelligence(智力),the team focused on working out the connection between parrots' brain size and their lifespans.The findings suggested that the parrots with larger brains had cognitive abilities that allowed them to solve problems in the wild that could kill them and that this intelligence enabled them to live longer.
The scientists were surprised that other influences such as daily intake of food,,or the greater developmental time required to develop larger brains,did not lead to longer average lifespans."We would have expected the developmental path to play a more importantt role because for some animals it is this developmental cost that explains the connection between brain size and long lives,"said Smeele.
In the future,the team plan to explore if sociality and cultural learning in parrots might have also led to long lifespans.Smeele said:"Large−brained birds might spend more time socially learning skills in finding food.This increased learning period could probably also explain the longer lifespans,as it takes more time but also makes the skills more advanced."
32.What did the study aim to find out about parrots?
A.The difference in their lifespans.
B.The reasons for their high intelligence.
C.The characters helping them live in the wild.
D.The connection between their cognition and lifespans.
33.How did the researchers carry out their study?
A.By experimenting on parrots' brains. B.By studying the collected material.
C.By watching parrots' behavior. D.By surveying over1,000zoos.
____34.Which is a possible cause of parrots' long lifesSpan according to the findings?
A.Their eating habits. B.Their bigger body size.
C.Their larger brains. D.Their brains’development time.
____35.What is the last paragraph mainly about?
A.Future choice of the research means.
B.Extra explanation of the research methodsS.
C.Further study based on the present findings.
D.Supporting arguments for the research results.
答案:
32. D 细节理解题。根据第一段中的"Though parrots are well known for their long lives and surprising cognition... influenced each other"和"a study... tried to solve this question"可知,尽管鹦鹉以长寿和惊人的认知能力而闻名,但这两者是否相互影响仍是未知,因此该研究的目的是弄清楚鹦鹉的认知和寿命之间的联系。
33. B 推理判断题。根据第二段中的"collect data... 217 parrot species"可知,研究者们通过分析收集的数据的方式来进行研究。
34. C 细节理解题。
根据第四段中的"The scientists were surprised that other influences... did not lead to longer average lifespans"可知,研究结果表明,每日的食物摄入和大脑较长的发育时间均不是影响鹦鹉寿命的因素。
根据第三段中的"Because brain size relative to body size... the connection between parrots' brain size and their lifespans"可知,与身体大小相比,大脑的大小是智力的标志,所以研究团队专注于寻找鹦鹉的大脑大小和它们的寿命之间的联系,并未确定身体的大小是否影响鹦鹉寿命。
根据第三段中的"The findings suggested... to live longer"可知,研究结果显示大脑较大的鹦鹉具有解决致命问题的认知能力,这使它们活得更久,即更大的大脑可能是鹦鹉长寿的原因之一。
35. C 段落大意题。根据最后一段的内容,尤其是"In the future, the team plan to explore if sociality and cultural learning in parrots might have also led to long lifespans"可知,本段主要讲述了研究小组未来将在现有研究的基础上探索鹦鹉的社会性和文化学习是否也有助于延长它们的寿命,即基于当前发现的进一步研究。
33. B 推理判断题。根据第二段中的"collect data... 217 parrot species"可知,研究者们通过分析收集的数据的方式来进行研究。
34. C 细节理解题。
根据第四段中的"The scientists were surprised that other influences... did not lead to longer average lifespans"可知,研究结果表明,每日的食物摄入和大脑较长的发育时间均不是影响鹦鹉寿命的因素。
根据第三段中的"Because brain size relative to body size... the connection between parrots' brain size and their lifespans"可知,与身体大小相比,大脑的大小是智力的标志,所以研究团队专注于寻找鹦鹉的大脑大小和它们的寿命之间的联系,并未确定身体的大小是否影响鹦鹉寿命。
根据第三段中的"The findings suggested... to live longer"可知,研究结果显示大脑较大的鹦鹉具有解决致命问题的认知能力,这使它们活得更久,即更大的大脑可能是鹦鹉长寿的原因之一。
35. C 段落大意题。根据最后一段的内容,尤其是"In the future, the team plan to explore if sociality and cultural learning in parrots might have also led to long lifespans"可知,本段主要讲述了研究小组未来将在现有研究的基础上探索鹦鹉的社会性和文化学习是否也有助于延长它们的寿命,即基于当前发现的进一步研究。
查看更多完整答案,请扫码查看