2025年金考卷名师名题单元双测卷英语必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷名师名题单元双测卷英语必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第22页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
[2024潍坊一中高一期末]Reading is a healthy habit that everyone should develop from childhood because of the advantages that come with it. __61__ Therefore, take your time and start by reading slowly. The following will discuss the influences of not reading books, so you can better understand how reading can be advantageous.
__62__ People who don't read and don't like to read find it harder to learn. For example, most students who fail to develop a reading habit find it difficult to get through school. This then leads to students dropping out. Reading is a habit that strengthens(增强)the brain and develops your inborn love of wanting to learn more. Therefore, not being addicted to books keeps you from this.
Narrow(狭隘的)mindedness. Reading different types of books opens the readers' mind. Most people who don't read are short - sighted. __63__ When you don't read, you're forced to take everything at face value and then create and shape your views in this way.
Low brain power. One advantage of reading is its ability to improve brain function(功能). Reading can help people become better thinkers and use brains better. People who don't read usually have low brain power because they don't exercise the brain as much as readers do. __64__
Poor imagination. Reading books allows you to use your imaginative power. __65__ This is important because it widens your thought process as well as the ability to understand. People who don't read books are usually short of the necessary inspiration to create imagination. This makes it difficult to be creative.
A. Poor concentration.
B. Learning difficulties.
C. Not everyone likes reading.
D. The reason for this is simple.
E. Such exercise strengthens the brain.
F. It then makes you picture what you read.
G. It is developed slowly just as any habit would.
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
[2024潍坊一中高一期末]Reading is a healthy habit that everyone should develop from childhood because of the advantages that come with it. __61__ Therefore, take your time and start by reading slowly. The following will discuss the influences of not reading books, so you can better understand how reading can be advantageous.
__62__ People who don't read and don't like to read find it harder to learn. For example, most students who fail to develop a reading habit find it difficult to get through school. This then leads to students dropping out. Reading is a habit that strengthens(增强)the brain and develops your inborn love of wanting to learn more. Therefore, not being addicted to books keeps you from this.
Narrow(狭隘的)mindedness. Reading different types of books opens the readers' mind. Most people who don't read are short - sighted. __63__ When you don't read, you're forced to take everything at face value and then create and shape your views in this way.
Low brain power. One advantage of reading is its ability to improve brain function(功能). Reading can help people become better thinkers and use brains better. People who don't read usually have low brain power because they don't exercise the brain as much as readers do. __64__
Poor imagination. Reading books allows you to use your imaginative power. __65__ This is important because it widens your thought process as well as the ability to understand. People who don't read books are usually short of the necessary inspiration to create imagination. This makes it difficult to be creative.
A. Poor concentration.
B. Learning difficulties.
C. Not everyone likes reading.
D. The reason for this is simple.
E. Such exercise strengthens the brain.
F. It then makes you picture what you read.
G. It is developed slowly just as any habit would.
答案:
61. G 空前"Reading is a healthy habit that everyone should develop from childhood because of the advantages that come with it"提及"阅读习惯",空处应继续讲述阅读习惯。空后的"Therefore, take your time and start by reading slowly"说明了慢慢开始阅读,由此可推知,空句应该是在解释为什么要慢慢开始阅读。G 项"It is developed slowly just as any habit would"解释了原因,与空后构成因果关系,故选 G 项。G 项中的"slowly"是原词复现。
62. B 空处为本段的主旨句,应该概括本段内容。根据空后的"find it harder to learn""find it difficult to get through school""wanting to learn more"可知,本段主要介绍了不读书对学习造成的不利影响。B 项"Learning difficulties"能概括本段内容。
63. D 空前"Most people who don't read are short - sighted"提到了一个现象,即大多数不读书的人目光短浅,空后"When you don't read, you're forced to take everything at face value and then create and shape your views in this way"解释了这一现象产生的原因:你不读书就只能看到事物的表面,从而产生狭隘的观点。由此可推知,空处应是过渡句,且引出空后的原因。D 项"The reason for this is simple"的主语"The reason"呼应空后内容,且在表述上可作为过渡句连接前后文。
64. E 根据空前的"One advantage of reading is its ability to improve brain function(功能). Reading can help people become better thinkers and use brains better"可知,该部分强调的是阅读可以改善大脑功能,可以锻炼大脑。E 项"Such exercise strengthens the brain"在句意上再次呼应主旨。"Such exercise"指代空前的"exercise the brain as much as readers do","brain"是原词复现。故选 E。
65. F 空前的"Reading books allows you to use your imaginative power"提到读书可以让人发挥想象力,由此推知,空处应承接上文,具体解释读书如何让人发挥想象力。F 项"It then makes you picture what you read"就是体现。
62. B 空处为本段的主旨句,应该概括本段内容。根据空后的"find it harder to learn""find it difficult to get through school""wanting to learn more"可知,本段主要介绍了不读书对学习造成的不利影响。B 项"Learning difficulties"能概括本段内容。
63. D 空前"Most people who don't read are short - sighted"提到了一个现象,即大多数不读书的人目光短浅,空后"When you don't read, you're forced to take everything at face value and then create and shape your views in this way"解释了这一现象产生的原因:你不读书就只能看到事物的表面,从而产生狭隘的观点。由此可推知,空处应是过渡句,且引出空后的原因。D 项"The reason for this is simple"的主语"The reason"呼应空后内容,且在表述上可作为过渡句连接前后文。
64. E 根据空前的"One advantage of reading is its ability to improve brain function(功能). Reading can help people become better thinkers and use brains better"可知,该部分强调的是阅读可以改善大脑功能,可以锻炼大脑。E 项"Such exercise strengthens the brain"在句意上再次呼应主旨。"Such exercise"指代空前的"exercise the brain as much as readers do","brain"是原词复现。故选 E。
65. F 空前的"Reading books allows you to use your imaginative power"提到读书可以让人发挥想象力,由此推知,空处应承接上文,具体解释读书如何让人发挥想象力。F 项"It then makes you picture what you read"就是体现。
查看更多完整答案,请扫码查看