2025年5年中考3年模拟七年级英语下册沪教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册沪教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟七年级英语下册沪教版》

Ⅲ 阅读理解
(2023广东广州三中月考,★★☆)
Jessie goes to the woods (树林) with her friend Jamie to get some green branches (树枝) to make the house beautiful for Christmas. She is a happy girl, but she feels sad today because her mother said to her, “People will all have Christmas presents, but I don't think I will get any present for myself. We are too poor this year.”
When Jessie tells her brother Joe about this, they start to talk about it. “Such a good, kind mother, and no Christmas present! It's too bad.”
“I don't like it,” says little Jessie, with tears (眼泪) in her eyes.
“She has you,” says her brother Joe.
“But I am not something new,” says Jessie.
“You will be when you get back,” Joe says.
“Yes!” Jessie jumps and laughs. “Then put me in the basket and carry me to our mother, and tell her I am her present.”
An hour later, Jessie and Jamie come back with some branches. Then Joe and Jamie put her in the basket and put green branches all around her. They put the basket on the doorstep and go into the house and say to Jessie and Joe's mother, “There is a Christmas present out there for you, Mother.”
The mother goes out and looks, and there, in a basket of green branches, sits her own little daughter.
“Oh, that's what I want most,” says Mother.
“Then dear mother,” says Jessie, jumping out of the basket. “It will be Christmas for mothers all the time because they see their little girls every day.” (E7201003)
11. When may the story happen?
A. In December. B. In January.
C. In February. D. In May.
12. Why is Jessie sad?
A. Because her mother will not buy a present for her.
B. Because her mother asks her to get some branches.
C. Because her brother puts her in a basket.
D. Because her mother will not get a present.
13. What does Jessie give to her mother?
A. A basket. B. Some branches.
C. Jessie herself. D. Some flowers.
14. What is the little girl Jessie like?
A. Cute. B. Lazy. C. Shy. D. Strong.
15. [新考法·标题归纳题] What is the best title for the passage?
A. A Happy Girl B. Christmas Day
C. A Present for Mother D. Green Branches
答案: A@@D@@C@@A@@C
Ⅳ 书面表达
语言能力·表达能力 (2023辽宁沈阳雨田实验中学期中)
假定你是李华,你校的英语报正在开展“A person I love”主题征文活动,请你写一篇英语短文介绍一个你爱的人。
内容包括: 1.介绍你爱的人并写出原因; 2.描述他/她的外貌特征; 3.描述你们相处的生活点滴,并对其进行评价。
注意: 1.词数80左右; 2.短文必须包括所给信息,可以适当增加细节,以使行文连贯。 (E7201004)
A person I love
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
答案: I am lucky to meet many kinds of people in my life. They have helped me a lot. Among them, the person I love best is my mother. My mother is beautiful and has long hair. She is always patient with me. The warmest memory in my childhood was reading with her. It was a sunny and warm afternoon. She took the chairs and invited me to join her. Then I chose my favorite storybook and read quietly with her. I’m not a child any longer, but the happy reading time with my mother made my childhood colorful. I think my mother is the best person in the world.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭