2025年5年中考3年模拟七年级英语下册沪教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册沪教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟七年级英语下册沪教版》

Ⅰ 根据句意及汉语提示写出单词或短语
1.The discovery was made by ______ (意外).
2.Kate felt excited to see a flock of sheep walking ______ (横过) the street. 全解P168 辨析2
3.The use of computers ______ (传播) rapidly during that period.
4. ____________ (多亏) my English teacher, my spoken English is better now. 全解P168 知识点9
答案: accident@@across@@spread@@Thanks to
Ⅱ 用所给词的适当形式填空
5.Whenever it is ______ (convenience) for you, remember to see your old friends.
6.They are having a ______ (discuss) about where they should go next.
7.Drinking too much will do ______ (harmful) to our health.
8.This plant has green ______ (leaf) throughout the year.
9. 人与社会·身份认同 Your father is a ______ (fight) and patriot(爱国者).
答案: convenient@@discussion@@harm@@leaves@@fighter
Ⅲ 阅读理解
新素材·树叶的颜色 (2024 广东深圳龙岗区期末,★★)
Why are the leaves on trees in different colors? What makes them change color? Leaves use sunlight, water, and air to make food for the trees. This way of making food is called photosynthesis (光合作用). Photosynthesis is important to animals as well as plants. Some animals eat plants. Other animals eat these animals.
Summer is playtime. For the leaves of many trees, however, it’s work, work, work! The sun is shining. The leaves are making food for the trees. The trees keep more than enough food deep inside. Leaves are green in summer because they are making food. Leaves also have orange, yellow, or brown colors inside them. During summer, those colors are covered by the green color.
Many places get colder in fall with shorter days and longer nights. Trees get less sunlight, so photosynthesis slows down. Over time, leaves stop making the green chemical. The hidden orange,yellow, and brown colors grow when that happens.Once it gets cold enough and ice appears at night,the trees drop their leaves. They do this to keep themselves safe. If the leaves freeze while still on the trees, the trees can be hurt. Trees that drop their leaves are bare(光秃秃的)in winter.They use the food they save in summer to get through the cold days and nights.
Spring comes before long. Ice and snow disappear and the rain comes. The sun shines, and tiny leaves grow from branches. Once again, the leaves use sunlight, water, and air to make food. The cycle begins again.(E7203003)
10. What is photosynthesis according to the passage?
A.It is a way of growing leaves.
B.It is a way of changing colors.
C.It is a way for animals to eat plants.
D.It is a way to make food for plants.
11.Why are leaves green in summer?
A.Because trees are making food for leaves.
B.Because they are busy making food for trees.
C.Because there is no other color inside leaves in summer.
D.Because summer is playtime for the leaves of many trees.
12. What stops leaves from making the green chemical in fall?
A.Less air in fall. B.Less time in fall.
C.Less water in fall. D.Less sunlight in fall.
13. What does the underlined word “They” in Paragraph 3 refer to?
A.The colors. B.The leaves.
C.The trees. D.The animals.
14.新考法·最佳标题 What is the best title of the article?
A.The colors of the leaves
B.The trees in different seasons
C.The importance of the sunlight
D.The changes of the four seasons
答案: D@@B@@D@@C@@A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭