2025年5年中考3年模拟七年级英语下册沪教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册沪教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟七年级英语下册沪教版》

Ⅲ 阅读理解(每小题3分,共30分)
A
新体裁·简短小说(2023广东深圳龙岗区期中)
A 70 - year - old man wanted to go on a long trip. He asked his three sons to take care of his money when he was not at home. He called for a meeting and gave money to each one.
The man gave his oldest son five thousand coins. The second son got three thousand coins less than the first one. The youngest one got a thousand coins. Then their father left.
The oldest son was afraid of losing the money. On a dark night, he went to hide the money under the ground. After that, he checked the place from time to time. It was safe. The second son tried his best to do business with the money. Though it was hard, he made more and more money. The youngest did the same as the second son. Later, they began to do business together. When they invited their older brother to join them, he didn’t think it was a good idea and refused.
Three years later, the father came back. He asked for a report on the money. Three brothers told him what they did one by one. They also gave all the money back. The father got 18,000 coins. The father praised the second and the youngest son. He wasn’t pleased with the oldest son because he thought he had no courage.
26.Why did the man ask his sons to take care of his money?
A.Because he was too old to do it by himself.
B.Because he wanted to have a long trip.
C.Because he was rich enough to do so.
D.Because he loved his sons very much.
27.How much did the second son get from his father?
A.1,000 coins.
B.18,000 coins.
C.3,000 coins.
D.2,000 coins.
28.What did the oldest son do with the money?
A.He lost the money.
B.He used up the money.
C.He hid the money.
D.He made more money.
29.[新考法·词义猜测题] What does the underlined word “refused” mean in Paragraph 3?
A.Said no.
B.Said yes.
C.Said sorry.
D.Said bye.
30.From the passage, what kind of person was the oldest son?
A.Hard - working.
B.Very clever.
C.Not brave.
D.Really helpful.
答案: 26.B 细节理解题。根据“A 70 - year - old man wanted to go on a long trip. He asked his three sons to take care of his money when he was not at home.”可知,老人让他的儿子们照看他的钱是因为他想去长途旅行。故选B。 27.D 数字计算题。根据“The man gave his oldest son five thousand coins. The second son got three thousand coins less than the first one.”可知,大儿子获得了五千枚硬币,二儿子比大儿子少得了三千枚硬币,因此是两千枚硬币。故选D。 28.C 细节理解题。根据“The oldest son was afraid of losing the money. On a dark night, he went to hide the money under the ground.”可知,大儿子把钱藏了起来。故选C。 29.A 词义猜测题。根据“When they invited their older brother to join them, he didn’t think it was a good idea and refused.”可知,哥哥不认为做生意是一个好主意,他拒绝了弟弟们的邀请。画线单词refused意为“拒绝”。故选A。 30.C 推理判断题。根据“The father praised the second and the youngest son. He wasn’t pleased with the oldest son because he thought he had no courage.”及文章其他内容可推知,大儿子是不勇敢的。故选C。 

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭