2025年5年中考3年模拟七年级英语下册沪教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册沪教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟七年级英语下册沪教版》

Ⅰ 用括号中所给词的适当形式填空
1. Kate didn’t ______ ( appear ) at my birthday party last Friday. What happened?(E7204001)
2. When we ______ ( final ) got to the airport, it was 11 o’clock at night.(E7204001)
3. You must know ______ ( safe ) comes first.
4. If you search the book carefully, you can find it ______ ( quick ).
5. I broke your glasses. I’m ______ ( real ) sorry!
答案: appear@@finally@@safety@@quickly@@really
Ⅱ 阅读表达
[新素材·动物咖啡馆]
Coffee shops for pet lovers are getting popular. In these coffee shops, people can drink hot coffee and play with cute animals at the same time. Now, let me tell you three nice animal coffee shops.
Molly Coffee has dogs and cats. When you get to the shop, you can eat, drink, and play with the cute animals.
Bunny Coffee has many rabbits. You can play with the rabbits and give them vegetables. If you really like the rabbits there, you can even buy one. Oh! Remember! Kids under five can’t go there.
Amix Coffee is a fish coffee shop. The door of this coffee shop looks the same as other coffee shops. But when you go into it, you can see people drinking coffee when beautiful fish swim around under their feet. Every day, many parents take their children to Amix Coffee. Do you want to have coffee there? Well, you need to follow some rules. First, you need to take off your shoes. Second, you have to clean your feet. Third, you can’t run after the fish.
阅读短文,根据短文内容回答问题。
6. What animals are there in Molly Coffee?
______________________________
7. Who can’t go to Bunny Coffee?
______________________________
8. Why is Amix Coffee different from other coffee shops?
______________________________
9. What are the rules of Amix Coffee?(写出两条即可)
______________________________
10. Which coffee shop do you like best? Why?
______________________________
答案: Dogs and cats. 根据“Molly Coffee has dogs and cats.”可知,Molly Coffee 有狗和猫。@@Kids under five. 根据“Kids under five can't go there.”可知,五岁以下的孩子不能去 Bunny Coffee。@@Because there is fish swimming around under the customers' feet. 由第四段中的“But when... beautiful fish swim around under their feet.”可知,这家咖啡店的特殊之处在于,有鱼在顾客的脚下游来游去。@@Take off your shoes./Clean your feet./Don't run after the fish.(写出其中任意两条即可) 根据“Well, you need to follow some rules. First, you need to take off your shoes. Second, you have to clean your feet. Third, you can't run after the fish.”可知,第一,你需要脱下你的鞋子;第二,你必须清洁你的脚;第三,你不能追着鱼跑。@@I like Bunny Coffee best. Because I like feeding rabbits. They're very cute. 开放性试题,言之有理即可。
Ⅲ 短文还原
[跨生物·蝴蝶的生命周期](2023 山东泰安中考改编,★★☆)
根据短文内容,从短文后的方框中选出能填入空白处的最佳选项。
Life cycle of a butterfly
Have you ever seen a baby butterfly? If you have seen a caterpillar ( 毛虫 ), then you have! 11. ______ This is called the larva stage ( 幼虫阶段 ).
Now let’s learn about the life cycle of butterflies.
12. ______ Some types of butterflies lay only one egg at a time. Other types lay up to a few hundred at a time! Caterpillars hatch(孵化 ) from the eggs. They are very tiny at first. The main job for caterpillars is to eat a lot and grow. They eat the leaves of the plant where they hatch.
13. ______ They form a cocoon ( 茧 ) around themselves. Some types of caterpillars stay in their cocoons for only a few days. Other types stay inside for many months. 14. ______ This change is called a metamorphosis(变形,尤指从蛹到昆虫 ).
After the metamorphosis is done, they come out of their cocoons. But they are no longer wormlike babies! They are adult butterflies. They have beautiful wings. 15. ______ Most of them live for only two to four weeks. None of them live for more than one year. So they start laying eggs right away. The cycle starts again!(E7204003)
A.Adult butterflies do not live very long.
B.Butterflies lay eggs on plants.
C.But all of them go through an amazing change!
D.Caterpillars then begin the pupa stage(蛹期 ).
E.Butterflies start their lives as wormlike caterpillars.

答案: E@@B@@D@@C@@A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭