2025年5年中考3年模拟七年级英语下册沪教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册沪教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟七年级英语下册沪教版》

Ⅰ 根据句意和首字母提示填空
1.The tap is dripping( 滴水 ). We must f______ it or we will waste much water.(E7205001)
2.Tom always cares about the environment. Look! He is giving a p______ speech.(E7205001)
3.If we take action now, we can make a big d______.(E7205001) 全解 P181 知识点 6
4.—How can we save water?
—We can take shorter s______.(E7205001)
5.When you brush your teeth, you should turn the t______ off.
答案: fix@@public@@difference@@showers@@tap
Ⅱ 根据汉语意思完成句子,每空一词
6.对于一个学生来说,努力学习应该是生活的一个重要部分。
For a student, working hard should be ______ ______ ______ of life.
7.——我们需要做什么来保持健康?
——我们需要喝足够的水。
—What do we ______ ______ ______ to stay healthy?
—We need ______ ______ ______ ______.(E7205002)
8.看! 有两瓶水。我们把它们喝了吧。
Look! There are ______ ______ ______ ______. Let’s drink them.(E7205002)
9.我们可以用雨水来给植物浇水。
We can ______ rainwater ______ ______ ______.
答案: an important part@@need to do@@to drink enough water@@two bottles of water@@use@@to water plants
Ⅲ 阅读理解
人与自然·生态特征 (2024 广东广州花都区期末,★☆☆)
Do you know why the Earth is called the “Blue Planet”? Because about 70% of its surface is covered by water! However, there are still millions of people who have to walk for over half an hour to get clean water. Why is it so difficult for them to get clean water? Will we run out of water one day?
Most of the water on Earth is too salty for us to use. In fact, only about 2.5% of the water on our planet is fresh water. However, we are not able to use all of it. For example, we can’t get the fresh water in rocks deep underground. The fresh water that we can use is only about 0.007% of the water on Earth!
Luckily, our planet is very good at holding water. When water turns into water vapour, it doesn’t run off into space. Since the atmosphere ( 大气层 ) is very cold, the water vapour freezes and falls back to the ground.
The amount of fresh water on Earth stays about the same. However, the number of people on this planet is growing quickly. So, more and more people won’t get clean water. If we don’t change the way we use water, this situation will become even worse in the future.(E7205003)
10.Water covers about ______ of the Earth’s surface according to the passage.
A.one half B.one third
C.two thirds D.two fifths
11.Why is it difficult for people to get clean water?
A.Because we are able to use salty water.
B.Because clean water turns into water vapour.
C.Because fresh water on the ground is hard to get.
D.Because there is not much fresh water in the world.
12.The underlined part “this situation” in the last paragraph refers to ______.
A.the way we use water
B.the growing number of people
C.the fact that more and more people can’t get clean water
D.fresh water remaining as much as always
13.What is the purpose of this passage?
A.To explain what the water cycle is.
B.To call on people to save water.
C.To share interesting facts about water.
D.To introduce new ways to get fresh water.
答案: C@@D@@C@@B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭