第30页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
Ⅰ 根据句意及汉语或首字母提示填空
1. ( 2024 四川凉山州中考改编 ) To p______ teenagers’ eyesight, experts( 专家 ) advise them to stay away from electronic products.
2.Today is April F______ Day. And we can play jokes on each other.
3. ( 2024 河北秦皇岛期中 ) The mouse wants to e______ from the cage.
4.Most children are scared of ______ ( 凶猛的 ) animals.
1. ( 2024 四川凉山州中考改编 ) To p______ teenagers’ eyesight, experts( 专家 ) advise them to stay away from electronic products.
2.Today is April F______ Day. And we can play jokes on each other.
3. ( 2024 河北秦皇岛期中 ) The mouse wants to e______ from the cage.
4.Most children are scared of ______ ( 凶猛的 ) animals.
答案:
rotect@@ools’@@scape@@fierce
Ⅱ 根据汉语意思完成句子,一空一词
5.明天请早些把我叫醒。
Please ______ ______ ______ early tomorrow.
6.看!地上躺着一只猫呢。 全解 P196 知识点5
Look! There is a cat ______ ______ the ground.
7.他们在找李明,是吗? 全解 P197 知识点6
They are looking for Li Ming, ______ ______?
8.我今天有很多事情要做。 全解 P197 易错点3
I have ______ ______ ______ things to do today.
9.他们正在和他开玩笑。
They are ______ ______ ______ ______ him.
5.明天请早些把我叫醒。
Please ______ ______ ______ early tomorrow.
6.看!地上躺着一只猫呢。 全解 P196 知识点5
Look! There is a cat ______ ______ the ground.
7.他们在找李明,是吗? 全解 P197 知识点6
They are looking for Li Ming, ______ ______?
8.我今天有很多事情要做。 全解 P197 易错点3
I have ______ ______ ______ things to do today.
9.他们正在和他开玩笑。
They are ______ ______ ______ ______ him.
答案:
wake me up@@lying on@@aren’t they@@a number/lot of@@playing a joke on
Ⅲ 任务型阅读
( 2024 河北威县期中 )
Students may want to feed street cats in school, but they may not know where the cats are. Now, at Beijing Foreign Studies University ( BFSU ), students can use their phones to find school cats and get to know them.
To give school cats a better life, students of the university made a mini program ( 小程序 )—BFSU Cats. Every cat in the university has an “ID card” on it. The cards show the cats’ photos and also have stories about them. Cat lovers can also adopt ( 收养 ) school cats on the mini program.
Zhou Hengxiao, 20, helped make the mini program. He is a member of the BFSU Love Cats Group. He says it is useful to both the students and the cats. Through the mini program, students can learn more about the cats. And the cats may be adopted by good people.
The group is also active on other social media. “We share the culture of our university through the cats. When we raise money from the Internet, we will use it to feed the cats and help with their illnesses,” he says.
The group hopes that more cats near the university can join BFSU Cats in the future. “Some people think it’s a little dangerous for students to feed the cats, but we just want to do our best to give every small life a home,” says Zhou. “Students can learn how to take care of others, too.”( E8203002 )
阅读短文,根据短文内容回答下列问题。
10.What do the “ID cards” show about cats?
______________________________
11. Why does Zhou Hengxiao think the mini program is useful?
______________________________
12.What will the students use the money from the Internet to do?
______________________________
13.What does the group hope?
______________________________
( 2024 河北威县期中 )
Students may want to feed street cats in school, but they may not know where the cats are. Now, at Beijing Foreign Studies University ( BFSU ), students can use their phones to find school cats and get to know them.
To give school cats a better life, students of the university made a mini program ( 小程序 )—BFSU Cats. Every cat in the university has an “ID card” on it. The cards show the cats’ photos and also have stories about them. Cat lovers can also adopt ( 收养 ) school cats on the mini program.
Zhou Hengxiao, 20, helped make the mini program. He is a member of the BFSU Love Cats Group. He says it is useful to both the students and the cats. Through the mini program, students can learn more about the cats. And the cats may be adopted by good people.
The group is also active on other social media. “We share the culture of our university through the cats. When we raise money from the Internet, we will use it to feed the cats and help with their illnesses,” he says.
The group hopes that more cats near the university can join BFSU Cats in the future. “Some people think it’s a little dangerous for students to feed the cats, but we just want to do our best to give every small life a home,” says Zhou. “Students can learn how to take care of others, too.”( E8203002 )
阅读短文,根据短文内容回答下列问题。
10.What do the “ID cards” show about cats?
______________________________
11. Why does Zhou Hengxiao think the mini program is useful?
______________________________
12.What will the students use the money from the Internet to do?
______________________________
13.What does the group hope?
______________________________
答案:
The cats’ photos and stories. 根据第二段中的“The cards show the cats’ photos and also have stories about them.”可知,卡片上有猫的照片,也有关于它们的故事。@@Through the mini program, students can learn more about the cats. And the cats may be adopted by good people. 根据第三段最后两句可知,通过这个小程序,学生们可以更多地了解猫咪,猫咪也可能被好心人收养。@@Feed the cats and help with their illnesses. 根据第四段中的“When we raise money from the Internet, we will use it to feed the cats and help with their illnesses”可知,他们将用资金喂养猫咪并帮助它们治疗疾病。@@More cats near the university can join BFSU Cats. 根据最后一段第一句可知,该组织希望未来能有更多大学附近的猫咪加入他们的小程序。
查看更多完整答案,请扫码查看