第28页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
Ⅰ 根据句意及汉语提示填空
1. (2024 江苏扬州中考) My father always ______(避免)clothes shopping, for he doesn’t care about his clothing.
2. What about ______(摇动)the bottle with one hand?
3. Jack always ______(放置)some newspapers on the shelf for the old to read.
1. (2024 江苏扬州中考) My father always ______(避免)clothes shopping, for he doesn’t care about his clothing.
2. What about ______(摇动)the bottle with one hand?
3. Jack always ______(放置)some newspapers on the shelf for the old to read.
答案:
avoids@@shaking@@lays
Ⅱ 用所给词的适当形式填空
4. (2024 陕西西安期中) Yesterday my cat brought two ______(mouse)to my room.(E8203001)
5. (2024 河北沧州期中) Jane ______(shake)the bottle before she drank the orange juice.
6. 人与自我·自我管理 (2024 甘肃兰州一模) You should avoid ______(play)computer games too much. 全解 P195 知识点 3
4. (2024 陕西西安期中) Yesterday my cat brought two ______(mouse)to my room.(E8203001)
5. (2024 河北沧州期中) Jane ______(shake)the bottle before she drank the orange juice.
6. 人与自我·自我管理 (2024 甘肃兰州一模) You should avoid ______(play)computer games too much. 全解 P195 知识点 3
答案:
mice@@shook@@playing
Ⅲ 根据汉语意思完成句子,一空一词
7. 这件裙子的价格达到了 500 美元。
The price of the dress is ______ ______ 500 dollars.
8. (2024 河北石家庄期中改编) 这位老师以讲述有趣的历史故事而出名。 全解 P196 易错点 2
The teacher ______ ______ ______ telling interesting historical stories.
9. (2024 四川宜宾中考改编) 这些画总是让我想起远方的家乡。
The pictures always ______ me ______ my home far away.
7. 这件裙子的价格达到了 500 美元。
The price of the dress is ______ ______ 500 dollars.
8. (2024 河北石家庄期中改编) 这位老师以讲述有趣的历史故事而出名。 全解 P196 易错点 2
The teacher ______ ______ ______ telling interesting historical stories.
9. (2024 四川宜宾中考改编) 这些画总是让我想起远方的家乡。
The pictures always ______ me ______ my home far away.
答案:
up to@@is famous for@@remind; of
Ⅳ 阅读理解
新素材·会开玩笑的动物 (2024 新疆中考改编)
Laughter is a universal(普遍的)language for humans. It can help people to get on well with others. As children, we laugh when our parents make faces. Then we start to make others laugh like this. That’s how we learn to joke. But is joking only humans’ ability? Scientists have found that some animals also have the ability.
Sometimes we see dogs joking with each other. They come near slowly and then quickly run away. They may just want to have fun. It is also said that they could deal with their stress this way.
Scientists say they have watched young apes(猿)joke around. The young apes quietly follow adult apes and touch them secretly to surprise them. Then they playfully(开玩笑地)wait and watch what the adults would do. This action is similar to what human children do.
Next time, when you find your pets doing something strange around you, maybe they are joking with you.
10. How many kinds of animals(not including humans)are mentioned in the passage?
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
11. What do the young apes do after they touch the adults secretly?
A. They playfully wait and watch what the adults will do.
B.They run away quickly.
C.They laugh loudly.
D.They make faces.
12. What does the passage mainly talk about?
A.We laugh when our parents make faces.
B.Some animals can make jokes.
C.Dogs play jokes to deal with their stress.
D.Young apes like playing jokes with adults.
新素材·会开玩笑的动物 (2024 新疆中考改编)
Laughter is a universal(普遍的)language for humans. It can help people to get on well with others. As children, we laugh when our parents make faces. Then we start to make others laugh like this. That’s how we learn to joke. But is joking only humans’ ability? Scientists have found that some animals also have the ability.
Sometimes we see dogs joking with each other. They come near slowly and then quickly run away. They may just want to have fun. It is also said that they could deal with their stress this way.
Scientists say they have watched young apes(猿)joke around. The young apes quietly follow adult apes and touch them secretly to surprise them. Then they playfully(开玩笑地)wait and watch what the adults would do. This action is similar to what human children do.
Next time, when you find your pets doing something strange around you, maybe they are joking with you.
10. How many kinds of animals(not including humans)are mentioned in the passage?
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
11. What do the young apes do after they touch the adults secretly?
A. They playfully wait and watch what the adults will do.
B.They run away quickly.
C.They laugh loudly.
D.They make faces.
12. What does the passage mainly talk about?
A.We laugh when our parents make faces.
B.Some animals can make jokes.
C.Dogs play jokes to deal with their stress.
D.Young apes like playing jokes with adults.
答案:
B 推理判断题。根据第二段中的“dogs”和第三段中的“apes”可知,本文提到了除人之外的两种动物。故选 B。@@A 细节理解题。根据第三段中的“Then they playfully wait and watch what the adults would do.”可知,幼猿会调皮地等着,看看成年猿将会做什么。故选 A。@@B 主旨大意题。本文主要讲述了一些动物和人一样,也会开玩笑。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看