2025年5年中考3年模拟八年级英语下册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟八年级英语下册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟八年级英语下册冀教版》

Ⅰ 用括号内所给词的适当形式填空
1.Do it ______ (you). I really don’t have time.
全解P182 语法
2.The wind blows ______(gentle) and the butterflies dance among the flowers.(E8201001)
3.There are many ______ (hillside) near our village.
4.The snow showed no sign of ______ (melt).
答案: yourself@@gently@@hillsides@@melting
Ⅱ 根据汉语意思完成句子,一空一词
5.当公共汽车到站时,人们一个接一个地下车。
全解P179 知识点7
When the bus arrived at the station,people got off the bus ______ ______ ______.
6.晚饭后,我父母经常在花园里散步。
After supper, my parents often ______ ______ in the garden.
7.玲玲早上醒得晚。她没吃早餐就去上学了。
Lingling ______ ______ late in the morning. She went to school without breakfast.
8.春天就要来了。各种昆虫都出来了。
Spring is coming. All kinds of insects ______ ______.
答案: one by one@@go for walks@@woke up@@come out
Ⅲ 阅读理解
跨语文·诗歌鉴赏 (2024 河北邯郸三模)
Happy Rain on a Spring Night
Good rain knows its time right;
It will fall when comes spring.
With wind it steals in night;
Mute, it wets everything.
Over wild lanes dark cloud spreads;
In boat a lantern looms.
Dawn sees saturated reds;
The town’s heavy with blooms.
—Translated by Xu Yuanchong
When the Tang Dynasty poet Du Fu wrote this poem, he was living in Chengdu. Sometimes he went to work in the field. The poem shows his concern for peasant farmers.
The very first word, “good”, shows the poet’s joy and love for the spring rain. The rain is good indeed, as it knows the right time to come. Here the poet uses personification (拟人) as if the rain were smart enough to know that it should come in time for peasant farmers’ busy plowing season.
The rain appears at night. Unlike the thunder and lightning of summer storms, the quiet spring rain makes its contributions without being known.
In the night sky, the clouds look dark and heavy, showing that there will be enough rain during the night. Then the poet imagines: after the rain, all of the flowers in the town will bloom tomorrow morning.
9.What’s the main idea of the poem according to the text?
A.The poet’s love for the wind.
B.The poet’s love for spring.
C.The poet’s concern for the field.
D.The poet’s concern for peasant farmers.
10.Which word can be used to describe the rain in this poem?
A.Busy. B.Quiet. C.Clean. D.Heavy.
11.Why does the poet use the word “knows” in the first line of the poem?
A.To introduce the poem.
B.To show peasant farmers’ busy work.
C.To describe the rain’s smartness.
D.To tell the right time of snow coming.
答案: D@@B@@C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭