2025年5年中考3年模拟八年级英语下册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟八年级英语下册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟八年级英语下册冀教版》

Ⅳ 阅读理解
(2024 天津中考改编,56~60,★★?)
The Internet is often used to buy and sell products, pay bills, and communicate with people. But how safe is it when you use the Internet? Our magazine Interactions asked some Internet users about their experiences.
Linda, 29, a nurse: I pay all my bills online. One day, I received an email from my bank. It told me that someone was trying to take out money from my account (账号), so I should email my password ( 密码 ) to the “bank manager”. I felt something was wrong, so I called my bank and asked about the email. The bank said they never sent it. I realised that someone tried to cheat (欺骗) me out of my money. I’ll continue paying my bills this way, but I’ll be more careful.
Emily, 22, an office worker: I was at work, and I sent an email to a friend of mine. I was telling her about my problems with Mark, the manager. A few minutes later, a friend of Mark’s came over to my desk. He said, “So you think Mark is too strict?” My face was red. I chose the wrong name on my address list. It was my own fault, so I’ll look over my emails more carefully before I click “Send” next time.
Thomas, 21, a university student: I love the Internet! I look up lots of information online. I often buy things on the websites—furniture, clothes, CDs, even foods. I have also sold some of my things on the Internet. I only use the websites I trust and I’ve never had a safety problem.
21. Where is the passage taken from?
A.A diary. B.A novel.
C.A magazine. D.A history book.
22. Linda probably got the email from a person who ______.
A.refused to lend money to her
B.asked about her experiences
C.sold things to her on the websites
D.tried to cheat her out of her money
23. The word “fault” in Paragraph 3 means “______”.
A.project B.mistake
C.advantage D.plan
24. Who shared enjoyable experiences according to the passage?
A.Linda. B.Emily. C.Mark. D.Thomas.
25. What is the best title of the passage?
A.The Internet: How Safe Is It?
B.The Bank: How Useful Is It?
C.The Website: How Cheap Is It?
D.The Magazine: How Amazing Is It?
答案: C@@D@@B@@D@@A
Ⅴ 词语运用
(2024 河北沧州期中,41~50,★★?)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词(有提示词的,填入所给单词的正确形式)。
There are some good things about the Internet. For example, it 26.______ (bring) a lot of advantages. It makes life easier and 27.______ ( simple ). People can connect and share information in 28.______ ( second ). It opens 29.______ the door to the world. And if we have 30.______ friend who lives far away, the Internet makes it easy for us to stay in touch with the friend. We can also buy or sell things on the Internet. However, every coin 31.______ (have) two sides. The Internet can also carry many problems. 32.______ (spend) too much time online is bad for people’s health. Aside 33.______ this, some people do many bad things. Sometimes 34.______ (person) information is stolen on the Internet. So we should use the Internet 35.______ (careful) and properly.
答案: brings@@simpler@@seconds@@up@@a@@has@@Spending@@from@@personal@@carefully

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭