2026年一本密卷高考英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年一本密卷高考英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年一本密卷高考英语》

第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
The greening of planes, trains and automobiles
Moving goods and people around the world is responsible for a large part of global CO₂ emissions (排放). As the world races to decarbonize everything, it faces particular problems with transportation—which accounts for about a quarter of our energy-related greenhouse gas emissions. Here’s the breakdown of the emissions in 2018 for different modes of transport.


The fuels for transport need to be not just green, cheap and powerful, but also lightweight and safe e-nough to be carried around. Each mode of transport has its specific fuel needs. Much is still to be settled, but here are some of the solutions to get us going green.


This energy transition (变革) is global, and the amount of renewable energy the world will need is “a little bit mind-blowing,” says mechanical engineer Keith Wipke at the National Renewable Energy Labora-tory. It’s estimated that the global demand for electricity could more than double by 2050. Fortunately, analyses suggest that renewables are up to the task. “We need to speed up the development of green en-ergy, and it will all get used,” says Wipke.
21. What percentage of global transport emissions did road vehicles account for in 2018?
A. 11.6%.
B. 45.1%.
C. 74.5%.
D. 86.1%.
22. Which mode of transport can go green comparatively easily?
A. Planes.
B. Trucks.
C. Trains.
D. Ships.
23. What does Wipke suggest regarding energy transition?
A. Limiting fuel consumption.
B. Putting more effort into renewables.
C. Improving energy efficiency.
D. Making electricity more affordable.
答案: 21.C 细节理解题。根据图表信息ROAD VEHICLES部分中“ROAD (PASSENGER) 45.1%(道路(客运)45.1%)”以及“ROAD (GOODS) 29.4%(道路(货运)29.4%)”可知,道路车辆总占比为45.1%+29.4%=74.5%,即道路车辆在2018年全球交通排放中占比74.5%。故选C项。
22.C 细节理解题。根据图表信息TRAINS—Electricity部分中“Some trains are already electrified through rails or wires; others can be made electric in pretty simple ways.(一些列车已经通过轨道或电线实现了电气化;其他火车可以通过非常简单的方式实现电动化。)”可知,火车相较其他交通方式更易实现绿色化。故选C项。
23.B 细节理解题。根据最后一段中“‘We need to speed up the development of green energy and it will all get used,’ says Wipke.(Wipke说:“我们需要加速绿色能源的开发,而且这些能源都会被利用起来。”)”可知,Wipke建议加大对可再生能源的投入,即加大对绿色能源的投入。故选B项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭